ADATLAP
Zárt ajtók mögött
Mindenki ismer olyan párokat, mint Jack és Grace. Jack jóképű és gazdag, Grace bájos és elegáns. Kedveljük őket, még ha nem is áll szándékunkban.
És szeretnénk Grace-t jobban is megismerni.

Csakhogy ez nem is olyan egyszerű, ugyanis Jack és Grace elválaszthatatlanok.
Van, aki ezt igaz szerelemnek nevezné. Mások talán feltennék a kérdést, hogy Grace miért nem veszi fel soha a telefont. Vagy miért nem lehet vele beülni valahova egy kávéra, jóllehet nem dolgozik. És hogy marad olyan sovány, noha rafinált fogások sorát főzi? És vajon miért van rács az egyik hálószoba ablakon?

„ Briliáns, dermesztő, félelmetes és letehetetlen. "

Lesley Pearse...
Pál Gabriella véleménye:
Ez a könyv volt az első, amit a könyvkihívás keretein belül elolvastam. Elképesztően lenyűgözött, úgy hozzávetőlegesen 1,5 nap alatt olvastam el.
Hihetetlen izgalmas, ahogy az írónő fejezetről fejezetre kibontogatja a szálakat. Különösen tetszett, hogy mindezt a múlt és jelen szálainak váltogatásával tette.
Olyan részletességgel van minden cselekmény leírva, hogy olvasás közben én magam is libabőrös lettem. Csak ajánlani tudom.
Horváth Barbara véleménye:
Jaj, hát hogy én még ezen a kihíváson is csak jó könyvekkel futok össze.... Erről sem tudok negatív kritikát megfogalmazni, ha nagyon muszáj, azt mondanám, kicsit hirtelen lett vége. Ennyi. Ezen kívül pörgős volt, jól érthető, gyorsan olvasható. Annak ellenére, hogy a férj nem szerette volna egy napi rutinnal a biztonság érzetét kelteni a feleségében, az állandó átverésekkel mégis csak sikerült neki, ezért nem hitt már el egy idő után semmit sem a nő. Ez a pszichés terror, amiben a férj tartotta talán még a szexuális és testi bántalmazásnál is kegyetlenebb. Azonosulni tudtam a könyv szereplőjével és csak remélni tudom, hogy nem élnek köztünk ilyen beteg állatok (bár gyanítom, hogy valahol messze azért mégis)... Egy kérdés maradt csak bennem megválaszolatlanul, hogy akkor a férjnek konkrétan miért is kellett rendszeresen Thaiföldre utaznia?! A könyv hátulján azt olvastam film készül belőle, izgatottan várom, biztos, hogy meg fogom nézni azt is!
Fekete Gabriella véleménye:
Nagyon élvezetes regény volt, letehetetlen,sokkoló mégis fantasztikus volt!!! Már az első perctől kezdve érezni lehetett a feszültséget és, hogy van valami a levegőben... S igencsak elgondolkodásra kényszerített. Magam mit tennék, ha ilyen helyzetbe kerülnék? Hogy lehetett volna felhívni a problémámra mások figyelmét? Tényleg ennyire kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet egy ember?
Nagyon tetszett a megoldás, érdekes fordulat volt.
5/5
Ildikó Szabó véleménye:
A barátnőmtől kaptam kölcsön, aki azt mondta, 1 nap alatt elolvasta. Én ugyan nem 1 nap alatt, és nem is voltam annyira elájulva tőle, de egy igen izgalmas, olvasmányos szórakoztató kötet. Pszichotriller, izgalmasan megírva.
A végén, az utolsó kérdésnél elsírtam magam.
Pintér Gabriella véleménye:
Ezt a könyvet egy munkatársam ajánlotta, hogy mindenképp érdemes elolvasnom, ha érdekelnek a pszichothrillerek. Naná, hogy érdekelnek! És nem is bántam meg. Végig feszültséggel teli, fenntartja az érdeklődést, hogy mégis mi történik. A bevezetés a könyv elején nagyon hétköznapinak tűnő, mint bármelyik más családnál, aztán hirtelen rádöbbenünk mégis mi nem stimmel. A vége abszolút ütött, nem szeretnék spoilerezni, csak annyit írok, amikor rákérdez a szomszéd csaj, hogy mégis melyik színű szoba lett volna a testvérének szánva... Azóta kijött a második könyve is Összeomlás címmel, amely szintén tervben van, hogy elolvasom!
Vidóné Petrics Edit véleménye:
Egy nap alatt olvastam el a regényt. Nem irodalmi remekmű, de elgondolkodtató. A boldogság, a kiegyensúlyozott házasság, s mindaz, amit a szomszédok és a barátok látnak, igaz-e? A látszat mögé szoktunk-e nézni? Vagy megelégedünk a szimpla megállapítással, hogy milyen jó nekik. Sokszor fel kellene tennünk magunknak a kérdést, hogy a valóságot látjuk-e, vagy csak elhisszük, amit "eljátszanak" nekünk.
Iliásics Mónika véleménye:
Kicsit távol áll tőlem Jack személyisége, de izgalmas volt várni a pillanatot, hogy mikor siklik el egy apró dolog felett, ami szerintem kicsit egyszerűen lett megoldva. Tetszett viszont az a plusz csavar, hogy ugyanúgy végezte, mint a kiskutya.
Feraji Anikó véleménye:
Megint van egy kis csalódottság bennem. Valahogy a felkapott könyvekkel mindig megjárom. Többre számítok és jön a kissé üres érzés. Tényleg gyorsan olvasható, jó a két idősík, de valami mégis hiányzik. Persze az alapötlet nem rossz, és valóban elgondolkodtató, hogy mennyire is ismerjük valójában a másik embert, akihez hozzákötjük a sorsunkat. Egyszer olvasható, de nekem nem hozta azt az átütő érzést.
Zaják Julianna véleménye:
Gyorsan olvasható, letehetetlen történet! Beleférkőzik a nappalodba és az álmaidba is. Pörögnek az események, és közel a végéig nem tudod, hogyan lehet kimászni egy ilyen helyzetből. Számomra a vége egy kicsit irreális… Rossz belegondolni, hogy a valós életben is megtörténhet az, amit a könyv lapjain olvastunk…
Farsang Attiláné véleménye:
Jack az a férfi, aki a "túl tökéletes, hogy igaz legyen" kategóriába tartozik. A történet magával ragadott, nem lehetett abbahagyni. Elgondolkodtató, hogy hogyan lehet manipulálni az embereket, és ritka kivétel az, aki átlát a tökéletes álarcon. A könyv vége nagyszerű csattanó.
Gálné Török Ágnes véleménye:
Elég szomorú történet és nagyon elgondolkoztatott. Eszedbe jut mi van ha tényleg vannak ilyen emberek a való életben és te mit csinálnál ebben a helyzetben, hogyan tudnál szabadulni belőle.
A könyv nagyon haladós, tetszett hogy múlt és jelen váltakozik és így futnak össze a szálak a végére.
Czéman Eszter véleménye:
Habár elég hamar rájöttem, hogy mi lesz a történet végkimenetele, nem tudtam letenni a könyvet. Utoljára "megboldogult lánykoromban" olvastam ilyen könyvet, de ez most tetszett.
Az mindenesetre elborzaszt a gondolat, hogy emberek élhetnek ilyen körülmények között...
Márfi Regina véleménye:
Kifejezetten a könyv címének rejtelme miatt választottam, ugyanis ez az érdekfeszítő cím mögött valami veszélyes titkot véltem felfedezni.
Már akkor tudtam, hogy valami nincs rendben a történettel, mikor megismertem a két főszereplőt. Az életük túlzottan is tökéletesnek tűnt, és nem azért mert kötekedni akarok, de ilyen a valóságban nem létezik.
Hát nekem lett igazam.
Mikor Jack elmesélte Gracenek a kisfiús történetét a hideg futkosott a hátamon. Egyszerűen nem hittem, hogy ez áll a "tökéletesség" mögött. Másra számítottam. Mondjuk, hogy a férfi csalja a nőt, vagy nem tudom.
Innentől kezdve legszívesebben én magam csavartam volna ki a férfi nyakát, így örülök a végkimenetelnek. Megérdemelte amit kapott.
És Gracenek csak sikerült beváltania az ígéretét, hisz Jack úgy végezte mint Molly.
Krénusz Zsófia véleménye:
Eredetileg az író akitől még nem olvastam semmit kategóriába vettem fel, de ez egy nap alatt kiolvasható könyv. Izgalmas, letehetetlen, lebilincselő. Már elő is rendeltem az író következő könyvét. Két szálon fut a történet, egy a múlt és egy a jelen, és tökéletesen passzolja a végére a két szálat. Imádtam!!!!
Annamária Szabó véleménye:
Ez egy egy nap alatt elolvasható könyv volt. Nagyon régóta vártam, hogy olvashassam, mert állandóan belefutottam az interneten. Aztán a Jézuskától megkaptam. Nagyon izgalmas volt és szórakoztató, végig feszülten faltam az oldalakat, egy pillanatig sem volt unalmas. A vége szerintem annyira nincs jól kidolgozva, más könyveknél is olvastam ehhez hasonló befejezést, ez az én erkölcsi és morális elveimmel sem annyira nem fér össze. De összességében nagyon izgalmas volt, csak az utolsó néhány oldalra lett langyos.
Bacskó Barbara véleménye:
Nagyon hamar kivégeztem. Lekötött, magával ragadt, bár dühített, hogy létez(het)nek ilyen emberek. A több szálon futó sztorik előnye, h nem válik unalmassá - ez a regény sem volt az. Szinte mindig a könyveket részesítem előnyben a filmekkel szemben, itt viszont végig az járt a fejemben, hogy mennyire várom a filmet, mekkora lehetőségek vannak a szereplők megformálásában.
Szalai Adél véleménye:
Akkora híre volt a könyvnek, hogy nem hagyhattam ki.....ha újra kezdeném, kihagynám. Nem tetszett a könyv. Unalmas volt. Egy pszichopata férfi és egy rettegésben tartott nő története. Mindenesetre nem szeretnék a nő helyében. A végét annyira összecsapták, hogy kerestem van e még oldal, hogy esetleg megtudjuk mi is lett velük, és a sok szörnyűség után talán kellemesebb oldalak is következhettek volna.....vagy az író nyitva hagyta a kiskaput, és esetleg lesz folytatása.
Cseh Regina Evelin véleménye:
Nagy lelkesedéssel álltam neki az olvasásnak és ennek megfelelően hamar be is fejeztem. Tetszett, de nem ragadott úgy meg, ahogy azt vártam. Valahogy túl mesterkélt volt Jack karaktere, nekem nem volt igazán valósághű a történet, nem volt kerek. Nem volt rossz, tényleg, kikapcsolt, de nem tudtam beleélni magam, nem tudtam igazán elképzelni azt ami történik.
Kovics Renáta véleménye:
Előre le kell szögeznem, hogy nem olvasok túl sok szórakoztató irodalmat, s ez a könyv se hozta meg hozzá a kedvem… Annyira dicsérték, én mégsem ajánlanám senkinek jó szívvel. A történet a feléig nagyon magával ragadott, de kissé megtört a lendület, amikor az egyik főszereplő jellemének kialakulását 5 mondattal magyarázta meg, s bár vártam, később sem tudunk meg róla többet. A hősnő szerintem kissé túldrámázza a dolgokat, vagy csak nekem túl erős a gyomrom, de egy idő után már kifejezetten idegesített a sok sírás-rívás. A befejezés számomra semmi váratlant nem hozott, sőt kifejezetten összecsapottnak éreztem a megoldást, így a kedves szerző nálam végképp leírta magát. Szomorú vagyok, mert sokkal jobbat vártam.
Réka Babarczi véleménye:
Zseniális! Bármit is olvasok ebben az évben ezután, semmi nem veheti fel a versenyt vele! Végig lekötött, izgalmas, fordulatos, bele tudom élni magam Grace szerepébe. A férj már annyira beteg, hogy szavakat nem találok rá. És a megoldás a végén...letaglózott teljesen. Ahogy elolvastam az utolsó oldalt, biztos vagyok benne, hogy lesz folytatás. Imádnám azt is.
Czinkócziné Tóth Éva véleménye:
Elég beteg könyv volt ez is…
Érdekes volt a múlt-jelen váltakozása, és hogy így ismertük mg a sztorit.
Tetszett, de végét kicsit összedobottnak éreztem. Ott elfért volna még egy-két fejezet, vagy egy epilógus, hogy szép kerek legyen a történet….