ADATLAP
A bagoly röpte
Egy ​​tinédzser lány eltűnik az ifjúsági otthonból, ahol nehezen kezelhető társaival élt együtt. Nem sokkal később a HolgerMunch nyomozó által vezetett oslói gyilkossági csoport talál rá a rituális módszerekkel megölt fiatal lány holttestére. Mia Krüger, sztárnyomozó továbbra is heves küzdelmet folytat öngyilkos gondolataival és gyógyszer- illetve alkoholfüggőségével – amit az ügyben való elmélyedése tovább bonyolít. Mia még mindig az ikertestvéréről, Sigridről álmodik, akinek heroin túladagolás miatt bekövetkezett halála továbbra sem hagyja nyugodni. De mégis mi történt valójában Sigriddel?

A nyomozás egyelőre falakba ütközik, amikor egy titokzatos hacker egyszer csak felveszi a kapcsolatot Gabriel Mørkkal, a csapat rendszergazdájával, hogy egy igen felkavaró felvételt mutasson neki a meggyilkolt lány végzetéről. A filmben feltűnik a bagolynak, a halál madarának öltözött tettes bizarr körvonala is.

A bagoly röpte Samuel Bjørk újabb kifinomult és bonyolult, pszichológiailag megrázó krimije. Ezúttal mélyebbre áshatunk a Magányos utazóban megismert karakterek életében, akik nemcsak egy bonyolult emberölés megoldásában és egy brutális gyilkos megállításában próbálnak helytállni, hanem igyekeznek a saját életüket tarkító kihívásokkal is dűlőre jutni....
Pavlényiné Boza Anita véleménye:
Egyik ismerősöm olvasta, és nem tetszett neki. Úgy vágtam bele, hogy az első részt nem olvastam el előtte.

A történet röviden: Egy fiatal lányt elrabolnak, iszonyú körülmények között fogva tartanak, majd megölik. Nyomozás kezdődik, de a rendőr csapat tagjainak magánéleti problémái nehezítik az előre haladást.

Véleményem: Zseniális krimi. Végig feszes, pörgő, több szálon fut, és az összes szereplő gyanús lesz, aki csak képbe kerül. Mesterien szövi a szálakat az író, nagyon izgalmas, és a magánéleti problémák is rendkívül érdekesek. Alig tudtam letenni, most keresem az első részt, mert ha az is ilyen jó, mindkettőt a polcomon szeretném tudni.

5/5****************