ADATLAP
Hollóasszony
Ugron Zsolna új regényében megkapó érzékenységgel ábrázolja Szilágyi Erzsébetet, a "nagy dolgokra hivatott, isteni küldetéssel feruházott lelket". A határozott és okos nőt, aki megtanul érvényesülni egy férfiak uralta világban. Az anyát, aki bármire képes, hogy megvédje gyermekeit. Az asszonyt, aki naggyá válni segítette a Hunyadiakat....
Antal Margit véleménye:
Nagy elvárásokkal vágtam bele e könyvbe, hiszen az írónőt eddig mindenki dicsérte nekem, bár még nem olvastam tőle semmit. Addig nem is volna baj, hogy végez vele az emberlánya egy nap alatt ( sőt, hamarabb is) és egy igazán szépen kivitelezett és rendkívül ízlésesen kivitelezett könyvet tart a kezében, sőt még a téma is hiánypótó igényű.A Hunyadiakról szinte mindent vagy eléggé sokat ismer az ember történelmi, irodalmi tanulmányai kapcsán, kivéve a háttérben meghúzódó erős asszonyt, aki mindezt megalapozta, lehetővé tette. Szilágyi Erzsébet erős karakterének ábrázolása viszont picit halványabbra sikerült a vártnál, amihez nagyban hozzá járult az, hogy az írónő több személy monológjából, töredezett képet állít össze róla. Inkább a mellékszereplőkről tudunk meg többet illetve a már ismert Hunyadiak jellemvonását árnyalja egy-két tulajdonsággal. ( Pl. Mátyás is volt fiatal és léha, nemtörődöm, nemcsak igazságos). Inkább a többiekhez való viszonyáról tudunk meg ezt-azt. Jobban örültem volna néhány belső monológnak. A hiánypótlás, így egy kissé töredékesre sikerült... esetleg egy folytatás kötettel korrigálható lenne. Így viszont marad az " egy olvasásnak elment" cím alatt.
Palotas-Dascal Edina véleménye:
Ugron Zsolna történelmi irásait egyre jobban elkezdtem kedvelni,nagyon jo választás volt a részemről,hogy megvásároltam ugy látatlan az irásait.Amikor megérkezet ez a könyv szinte sirva fakadtam,hogy mit kezdek ezzel a picike könyvel,hogy miért kellett ezért pénzt kiadni.

Maga a könyv boritoja és benne azok a rajzok nagyon tetszetek,egy kis aranyoska az egész.Valahogy maga a történet nem volt lebilincselö,mintha gyorsan karácsonyra valamit kikéne adni jelege volt.Pedig az ironő olyan szépen kitudta volna dolgozni szerintem ha hagytak volna rá idöt.

Nem mondhatom,hogy nem tetszet egyáltalán,de nem is ez volt az idei legjobb könyvem,sajnos nem azért került ebbe a kategoriába,mert nem lehetett leteni,hanem mérete miat és amiért nekem tegnap nem volt más dolgom.
Bérci Zsanett Diána véleménye:
Egy szép borítójú könyv, melynek egy nap alatt a végére lehetne érni, ha jó lenne, de nekem többször kellett nekifutnom, hogy ki tudjam olvasni. Sohasem olvastam még az írónőtől és minden tiszteletem az övé, de véleményem szerint ez egy ritka rossz könyv. Elképesztően rossz stílus, elnagyolt történetek, sok karakter, hatalmas tudásbéli hiányosságok, rossz évszámok.A mai modern nyelvezet kiegészítve régies megnyilvánulásokkal. Számomra nagyon negatív volt. Nem tudtam beleélni magam, állandóan elkalandozott a figyelmem, néha nem tudtam eldönteni, hogy sírjak, vagy nevessek.. Inkább sírtam volna. számomra kínszenvedés volt..
E A véleménye:
Háború, ármánykodás, az élet nem sokat ér. Jön a török, közben belharcok vannak.. Fontos téma könnyed olvasmánnyá gyúrva. Szilágyi Erzsébet életét meséli, úgy, hogy az eseményeket mindig egyes szám első személyben, mindig valaki más szemszögéből meséli. Nagyon olvastatja magát, egy délutános könyv. Szerettem!