ADATLAP
Egy ropi naplója - Dupla para
Greg Heffley-n mostanság jó nagy a nyomás. Kizárólag egy dologhoz ért: a videójátékokhoz, a szülei viszont azt szeretnék, ha kicsit megerőltetné magát, és kipróbálna valami – akármi – mást.

Amikor Greg talál egy régi videókamerát a pincéjükben, rögtön megérti, mit kell tennie ahhoz, hogy a világ végre észrevegye, micsoda nagyszerű tehetség is ő. A legjobb barátjával, Rowley-val, eltervezik, hogy horrorfilmet forgatnak – utána pedig iszonyatosan meggazdagodnak belőle!

De vajon a forgatás fergeteges lesz? Vagy fenekestül felforgatja a fiúk életét?

Új heccek és zűrök Greg körül. Vesd bele magad a poénhegyekbe!...
Stubán Éva véleménye:
Kicsit kevésbé kivitelezettnek éreztem ezt a történetet, igaz ezúttal rövidebb intervalumot dolgozott fel Kinney Greg életéből, így például keveset foglalkoztunk az öccsével, illetve a náluk élő nagypapával. Viszont ami eddig műkődött, az most is működik: Greg ügyeskedései és stiklijei menetrendszerűen visszafelé sülnek el, ismét jót derülhetünk könyvből nevelő édesanyján, illetve az igénytelen gyermekirodalomnak hazudott ponyva rémregényeken.
Kapitány Zita véleménye:
Igaz gyerekeknek irodott, de en is mindig jokat szorakozom rajta, egy konnyed esti kikapcsolodas. Igaz ez nem volt olyan vicces, mint a tobbi, de azert parszor hangosan felnevettem rajta. Fura hogy az occse alig szerepelt benne, de nem is bantam, mert nem kedvencem. Azert neha jo lenne, ha Greggel is tortenne valami jo, szegeny mindig megszivja (mondjuk altalaban meg is erdemli).