ADATLAP
Az ártatlan bűnös
1793. Párizs utcáit átjárja a forradalom szelleme, szájára vett egy nevet és halált kiált. Marie Antoinette-et már megfosztották férjétől, s most gyermekeitől elszakítva várja a döntő tárgyalást. Az udvari népet s az utca emberét is kettéosztja a pazarló királyné. Egy önmagát hibáztató nő, aki beismeri bűnösségét, hogyan válhat ártatlanná? Vajon a forradalom megoldást szülhet az emberiség problémájára? Mindig meg kell halnia valakinek, akit mások bűnösnek kiáltanak? Egy újabb lángoló eszme minket is magával fog ragadni?
Ha hitünk túl sok halált követelt, akkor eljött az ideje, hogy másban kezdjünk hinni. Mert a szív erényeit nem lehet legyőzni, az életnek pedig van értelme.
Bátran ajánlom fiatalnak, idősnek, férfinak és nőnek. Mindenkinek, aki kíváncsi egy történelmi drámára.
Diana Soto

A dráma elnyerte a legjobb történelmi ihletésű dráma címet a DrámaTéka Drámaműhely 2016-ban megrendezett országos versenyén....
Békés Nikolett véleménye:
Nagyon megörültem, amikor lehetőséget kaptam az írónőtől, hogy elolvashatom ezt a művet.
Az elején kicsit félve álltam neki az olvasásnak, ugyanis nagyon magasra tettem a mércét.
El kell ismernem a kötet formáját tekintve egyedibb, és századunk egyik ritkaságának tartom, hogy merészen bánt a szavakkal, témakörét tekintve sok hasonlót olvastam, mégis nagyon tetszett.
Szeretném ha a mai fiatalok olvasnák eme kötetet és az ehhez hasonlókat is.
Köszönöm, csak ajánlani tudom.
Vass Antónia véleménye:
Nagyon hálás a téma és szépen van kidolgozva, már a legelején bevonz, és nem is enged a végéig. Az egész történet nagyon feszes, dramaturgiailag nagyon szépen felépített. Volt szerencsém még a megjelenés előtt olvasni egy pályázat zsűritagjaként, megérdemelten lett díjazott.