ADATLAP
Tengernyi szerelem
1946-ban járunk, amikor szerte a világon fiatal nők ezrei kelnek útra, hogy csatlakozzanak a háború idején megismert vőlegényükhöz, férjükhöz. Sydneyből is több száz ifjú asszony tart Angliába a Victoria fedélzetén. A hajó nem pompás óceánjáró, hanem sok viszontagságot látott repülőgép-hordozó, melyen egész seregnyi tengerész és tiszt szolgál, illetve utazik, szigorúan elkülönítve a női részlegtől.
A négy főszereplő - Frances, a zárkózott ápolónő, a gazdag családból való, elkényeztetett Avice, a komolytalan, alig tizenöt éves Jean és az őszinte, nyílt természetű Margaret - egy kabinba kerül, s a hathetes utazás alatt sok mindent megtudnak egymásról és önmagukról. Sorra kiderül, hogy mindenkinek van valamilyen féltett titka, és a múlt bonyodalmait csak még terhesebbé teszik a jelen váratlan fordulatai, melyek akár egészen új irányba terelhetik a lányok életét. Hogy az átélt örömök, félelmek és megpróbáltatások után végül mindenkinek jól alakul-e a sorsa, az csak sok év elteltével derül ki...
...
Mészáros Ágnes véleménye:
Ez a történet négy teljesen különböző személyiségű nőről szól,kik mindenüket,legyen az család,otthon,múlt,hátrahagynak,hogy Angliában újra találkozzanak a férjükkel,szerelmükkel.A háború elszakította őket egymástól,és most újra együtt lehetnek,egy hadihajónak köszönhetően.Az út során sok minden történik,ami néhány ember életét örökre megváltoztatta.
Nekem személy szerint ismét lett egy kedvenc regényem Joyo Moyes-től.
Véleményem szerint a könyv arra tanít meg minket,hogy igenis harcolnunk kell az álmainkért,igen is kezdhetünk új életet bármit is tettünk a múltban.
Bodorics Anikó véleménye:
Ez a negyedik könyv, amit Jojo Moyes-től olvastam, és ez is magával ragadott. Nagyon szeretem a stílusát, egyszerűen beszippant a történet minden alkalommal, és még hetekkel és könyvekkel később is eszembe jut a hangulata. Ez a könyv azért is érdekes, mert a kerettörténetet leszámítva gyakorlatilag végig egy helyszínen zajlik, számomra mégse volt unalmas. Érdekes volt látni, hogy hogy él együtt ennyi különböző nő, a férfiak hogyan élik meg az egész utat. A lányok múltját is jó volt megismerni, voltak meglepő, szomorú és vidám részek is. És végig ott motoszkált bennem, hogy vajon melyikük lehet a kerettörténet idős hölgye, de igazán meglepődtem rajta... :)