ADATLAP
Az Éj trilógiája
Cherubion világát már évszázadok óta a hatalomért folytatott öldöklő harc tartja rettegésben. Három tanítvány vívja elkeseredett küzdelmét a más dimenziókba távozott hatalmas isten, Kevannar örökéért. Melen, a hideg és számító technokrata tankokkal és androidokkal vív elkeseredett csatákat a feketemágus Choler sárkányaival és lidérceivel. A harmadik tanítvány, Sang, eközben a háttérben ármánykodva igyekszik a másik kettőtől megszabadulni.
Ebbe a világba csöppen váratlanul Leon Silver, akire nem kevesebb feladat vár, mint kiszabadítani Cherubion népét az emberiség legsötétebb éjszakájából, és megküzdeni magával az Éj Istenével. Előbb azonban számtalan életveszélyes kaland során meg kell szereznie az Éj Kövét, majd az Éj Kardját....
Gerencsér Anikó véleménye:
Izgalmas és fordulatos fantasy. A ma ismert világ pusztulása után a Földön új fajok jelentek meg, és három csoportra osztódva versengenek egymással a hatalomért. Melan, a technokrata, Choler, a varázsló és Sang, a ravasz őrült, aki ármánykodással próbálja egymás ellen fordítani két ellenfelét.
Az ő harcuk részese lesz Leon Silver is, aki véletlenül csöppen ebbe a jövőbeli világba. A könyvet végigkíséri az ő identitáskeresése: vajon csak egy átlagember, aki egy szerencsétlen véletlen folytán került Cherubionba, vagy pedig istenük, Kevenaar, aki emberalakban jött vissza a világába?