ADATLAP
Ajándékba ​adlak
Az Ajándékba adlak néhol torokszorító, máshol humoros történetei hagyományos ünnepeket örökítenek meg, de korántsem hagyományos szereplőkkel és helyzetekkel.
David Levithan, többek között az Egy másik nap világhírű szerzője, egy eszeveszett karácsonyról ír, amelyben egy srác Mikulásnak öltözve próbálja meglepni barátja kishúgát. A félreértések és bonyodalmak elkerülhetetlenek, de mit szól majd a család, ha kiderül, hogy a Mikulás idén valójában szerelmet vallani jött?
Gayle Forman, aki az Itt voltam című regénnyel szerzett több millió rajongót, Sophie és Russell világába enged bepillantást, ahol a kívülállás erény is lehet, és egy apró csoda akár szerelmet is hozhat az iskola falai közé.
Noel súlyosan allergiás a diófélékre, Mags majdnem a biztos halálból hozza vissza. Minden évben együtt ünneplik a szilvesztert, de vajon van-e a más a barátságon túl is a számukra? Rainbow Rowell, az Eleanor és Park és a Fangirl népszerű írója négy varázsos éjszaka történetét meséli el....
Járfás Vivien véleménye:
Szeretem az antológiákat különösen, amikor kevesebb időm van olvasni, mert így nem kell egy-egy történetet félbehagynom. Több írót is ismerek azok közül, akiknek az írásai szerepelnek ebben a gyűjteményben és szerencsére nem kellett csalódnom. Bátran merem ajánlani bárkinek, mert a történetek hangvétele olyan különböző, hogy mindenki talál kedvére valót.