ADATLAP
A kísértetek
Léon Labbé kalapkereskedő egy francia kisváros, La Rochelle köztiszteletben álló polgára, aki a boltja ügyeinek intézése mellett súlyosan beteg, a szobájából kimozdulni nem tudó feleségét is odaadón ápolja. Egyedül szabómester szomszédja, Kachoudas sejti, hogy a külvilág szemében megbecsült polgár felelős valójában az egész várost félelemben tartó gyilkosságsorozatért, aminek eddig öt idős hölgy esett áldozatul.
Labbé sejti, hogy a szabómester őt gyanúsítja, így macska-egér játék kezdődik a két szomszéd között. A gépezetbe azonban homokszem kerül, amikor a hatodik gyilkosság meghiúsul, Labbé rendezett világa pedig kezd felborulni......
Horváth Anita véleménye:
Érdekes volt a könyv. A történet közepébe csöppenünk, ahol a főszereplő már túl van az x-edik gyilkosságán, javában zajlik a nyomozás is.
Itt nem is az a lényeg, hogy ki a gyilkos, hanem hogy miért öl. Ami még izgalmassá teszi a törtébetet, az a gyilkos szomszédja, aki (szerinte) titokban követi a főszereplőt, hogy bűnösségéről meggyőződjön.
Van amit már a történet elején lehet sejteni, de nyíltan csak a könyv felénél hangzik el.
Néhány helyen nem egészen értettem, hogy most kiről is van szó, és a francia nevekkel is bajban voltam, de összességében nagyon tetszett.