ADATLAP
A Titán játékosai
Szegény Pete Garden most vesztette el Berkeley városát. A feleségét is elvesztette ezzel, de majd kap újat, amint gurít egy hármast. Ez mind része a Blöffnek, ennek a játéknak, amely a Föld utolsó, egyre fogyatkozó lakóinak már-már a mániája. Csakhogy a Blöff szabályai megváltoznak, drasztikusan és végérvényesen, és Pete Garden most olyan ellenféllel fog játszani, aki nem is ember, a tét pedig sokkal nagyobb egy városnál is.
Philip K. Dick ebben a regényben egy olyan világot mutat be, amely egyszerre megjósolhatatlan és perverz módon logikus....
Horváth Anita véleménye:
Még nem csalódtam Philip K. Dick egyik könyvében sem. Volt, hogy nem tetszett annyira a történet, vagy nem értettem meg teljesen, de egyszer sem éreztem feleslegesen eltöltött időnek, vagy kínkeserves harcnak az olvasást, ha az ő műveiről volt szó.
Tetszik, hogy nem fog bele unalmas magyarázatokba, hanem kapásból a történet közepébe csöppenünk, és a szereplők cselekedetein keresztül ismerjük meg a világot, amit alkotott. Szeretem magát azt is, ahogy ír. Még azok a könyvei is olvastatják magukat, ahol a történet nem fog meg annyira.
Ennél a könyvnél nagyon tetszett az alapsztori, főleg a könyv első felében, ami még inkább a földiekre (terraiakra) koncentrál. A szereplők sokszor megleptek, tényleg nem lehetett tudni, hogy ki kivel van.
Maga a játék, a Blöff is nagyon tetszik, ami nekik nem csak egy játék, tulajdonképpen alapja a társadalmuknak, a fajfenntartásnak.
Az egyik kedvenc Dick könyvem lett.