ADATLAP
Egy ​kínai nyár
A Mao Ce-tung halála utáni Kínáról szóló első magyar riportkönyv szerzője Pekingben, Sanghajban, Hangcsouban és Nankingban töltött egy forró nyári hónapot.
Bokor Pál az MTI tudósítójaként járt Kínában, s készített pillanatképeket ennek városairól, üzemeiről, kommunáiról, parkjairól és stadionjairól, mindenekelőtt pedig – embereiről. E pillanatfelvételek azonban „mélységélességük” folytán alkalmasak arra, hogy érzékletes metszetet adjanak napjaink Kínájának kontrasztokkal teli, mozgalmas és izgalmas köznapi és politikai valóságáról. És talán arra is, hogy megválaszolják a kérdések kérdését: különbözik-e a mai valóság a tegnapitól?...
Gyuricza Györgyné véleménye:
Ezt a könyvet még évekkel ezelőtt vettem a városi könyvtárunkban könyvselejtezéskor. Akkor még nagyon kevés könyvem volt és úgy voltam vele, hogy egy könyvel több van a polcomon, az nem baj. Valamennyire érdekelt a témája, de nem jutottam el odáig, hogy elolvassam. Nekem ez a születési év kategória a mumusom, nem nagyon szeretem. A keresgélés közben fedeztem fel, hogy ez a könyv ennek a kategóriának megfelel. Hát túl estem a könyvön, nem mondom azt, hogy ez lesz a kedvenc olvasmányom, de érdekes volt betekintést nyerni a régi kínaiak életébe.