ADATLAP
Határtalan szerelem Párizsban
Volt ​egyszer egy lány, aki a karrierjét, a családját, a barátait és a teljes addigi életét hátrahagyva úgy döntött, hogy belevág a nagy kalandba és Párizsba költözik, mert ott várt rá a szerelem.
Egy lány, aki kezdetleges nyelvtudással (ami nagyjából arra volt elég, hogy rendeljen egy italt, és még azt sem értették a kiejtése miatt) összepakolt és repülőre szállt.
Egy lány, aki ahelyett, hogy „munkanélküli vagyok” (je suis au chômage), olykor azt találta mondani, hogy „fűtés vagyok” (je suis un chauffage).
Egy lány, aki sokszor sírta magát álomba, mert minden önbecsülését elvesztette, és úgy érezte, nem tud majd boldogulni, hiányzott neki a család és a barátok támogatása, egy ölelés, egy jó (magyar) szó.
De ez a lány nem adta fel, tanult és küzdött, mert volt valami, ami minden pillanatban erőt adott neki: egy kedves arc, egy meleg barna szempár, és a hit, hogy a szerelemnek semmi sem szabhat határt.
Ez a történet két különleges emberről szól, és…...
Sáfár Józsefné véleménye:
Nagy bátorság kell, hogy egy teljesen más világnézetű emberrel összeköltözz egy idegen országban. Igen a "rózsaszín felhő", a szerelem mindent eltakar elsőre, de aztán jönnek a nehézségek. Rita nagyon erős akarattal, kitartással, szorgalommal túljutott a nehezén és megállta a helyét. Kiderül, hogy a kapcsolat is túléli-e ezt a megpróbáltatást.