ADATLAP
Poggyász nélkül
gy ruha, három hét, nyolc ország - nulla poggyász

A fiatal felnőttkori magába zuhanásból épphogy felépült Clara Bensen úgy dönt, hogy az egyik online párkeresőn való regisztrálással teszteli visszatérését az életbe. Az álmában sem jutott eszébe, hogy a konvenciók felrúgásáról elhíresült, rendkívül energikus egyetemi professzorral, Jeffel fog megismerkedni. Még szinte egymás vezetéknevét sem tudják, máris megállapodnak, hogy belevágnak egy nyolc országot érintő, háromhetes, kockázatos kísérleti utazásba. Hogy mi ebben a turpisság? Az, hogy mindezt szállodai foglalás, terv, és ami a pláne, poggyász nélkül teszik.

Clara sztorija a kalandorokat és az otthon ülőket egyaránt meg fogja érinteni - egyszerre szerelmi történet, úti beszámoló és ragyogó modern megközelítése az ősrégi kérdésnek: honnan vegyük a bátorságot, hogy felfedezzük a komfortzónánkon túli világot? Lehet valakit szeretni címkék és elkötelezettségek kényszere nélkül? Valóban lehetséges hátrahagyni a poggyászunkat?
...
Simon Csilla véleménye:
Nem egy lendületes úti beszámoló, inkább Clara vívódásaival ismerkedtünk meg. Maga az ötlet egy minimalista utazás kísérletével kapcsolatban az én fantáziámat is megmozgatta. Rá lehetne venni engem is. Ami ebben a történetben ezt az utazást nehezítette, hogy Clara betegsége, és Jeff-fel való kapcsolata megnehezítette számára az utazást. Nem mindig kötötte le a figyelmemet a leírás, többször félretettem a könyvet.
Tünde véleménye:
Érdekes könyv, régen olvastam még útinaplós könyvet holott imádok utazni. Kikapcsolt,elrepített,együtt tudtam érezni a szereplők aktuális helyzetével és problémáival (tekintve hogy hasonló szituációkba már én is kerültem) .Betekintést nyerhetünk néhány Európai nagyváros életébe,mindezt lazán,viccesen és olvasmányosan. Egy igazi kalandorkönyv, kicsit irigykedtem is a szereplőkre vagy inkább a bátorságukra :)