ADATLAP
Hópelyhek a válladon
Arlene 28 éves tévériporter, aki a munkájában és a házasságában egyaránt kiégett; mindennapjai egyetlen érdekes színfoltja ötéves lánya. A fiatal anyuka már jó ideje úgy érzi, csupán statisztaszerepet játszik saját életében, amikor egy nap úgy dönt, elhagyja a férjét, és a kis Laurennel együtt nagyanyja házába költözik, a városba, ahová legszebb gyermekévei kötik.

Hayden 33 éves művészi jégszobrász, jóképű és titokzatos. Városszerte pletykák célpontja, hiszen apjával és húgával él, látványos karrierje ellenére sincsenek közeli barátai, mosoly pedig kizárólag akkor villan fel borostás arcán, ha imádott jégszobraival foglalatoskodhat.

Kettejük találkozása sorsszerű. Arlene az első pillanattól ellenállhatatlan késztetést érez arra, hogy boldoggá tegye a férfit, akiből valósággal árad a szomorúság. Hayden nehezen, de megnyílik felé, a legfontosabb dolgot azonban jóhiszeműen elhallgatja előle, és ezzel nemcsak a nőt, de a kislányát is veszélybe sodorja...

Szurovecz Kitti új, önéletrajzi ihletésű lélektani szerelmi története arra keresi a választ, lehet-e együtt boldog, illetve képes-e egymást meggyógyítani két lélekben mélyen sérült felnőtt. Azoknak a nőknek és férfiaknak szól, akik nem tudják, hogyan kell "jól szeretni."...
Sáfár Józsefné véleménye:
Eddig én sem hallottam erről a "betegségről". Mindenesetre szörnyű lehet, a könyvből elég jól megismerhetjük mivel jár, ha a partnerünk ezzel küzd. Szerintem nagyon jól megírt könyv. Menny és pokol ilyen emberrel együtt élni. A végén kicsit ledöbbentem a befejezésen.
Szalai Adél véleménye:
Soha ezelőtt nem hallottam erről a betegségről, (borderline) ami végigkíséri a könyvet, és igazából nem is betegség, hanem egy állapot, de elég komoly és alapos ismeretre lehet szert tenni a könyv elolvasásakor. Nagyon nehéz lehet egy ilyen emberrel együtt lenni, szeretni, és elfogadni, hogy Ő másképpen szeret minket, mint a többi "egészséges" ember. Csak az tudhatja ezt aki már volt ebben, ismer ilyen embert de így ezt olvasva sem szeretnék ilyen helyzetben lenni. Kihívással, és állandó rettegéssel jár, pillanatnyi boldogsággal, mert az ember nem tudhatja, hogy mikor vagy mivel tesz jót, vagy rosszat. Elég érdekes vége lett a könyvnek, egy második részre beneveznék Kedves Írónő!! :-)
Viszont egy valami amit nem értettem, és elég meglepő volt amikor elkezdtem olvasni a könyvet, hogy egy magyar írónőnek miért kell külföldi helyszínen játszódnia a művének???