ADATLAP
Minden minden
Nagyon ritka, de nagyon híres betegségben szenvedek. Gyakorlatilag az egész világra allergiás vagyok. Sosem lépek ki a házból. Már tizenhét éve. Csak anyu és az ápolónőm, Carla van itt velem. Aztán egy napon egy költöztető cég teherautója áll meg a szomszéd ház előtt. Kinézek az ablakomon, és akkor meglátom őt. Magas, vékony, és csak feketét visel......
Névte Lenke véleménye:
Az alapötletetben tehát minden, de minden potenciál benne volt: édes, szerelmes kamaszok, váratlan akadályok, komoly problémák. De sajnos nem sok ígéretet váltott be a könyv, mert nem mert a mély drámák mélyére hatolni, így a katarzis is elmaradt.
Dmiheler Miheler véleménye:
El sem tudjuk képzelni milyen lehet a világunkkal nem érintkezni. Más bolygókra vágyunk, pedig talán hatalmas kincsnek tekinthetnénk az óceánt, a sivatagokat, azokat a természeti formákat és anyagokat amik valahogy köthetőek emberi mivoltunkhoz. Talán azt hisszük, hogy tudunk valami olyan nélkül élni amit meg sem tapasztalhattunk. De emberek vagyunk kiváncsiak és irigyek másokra akik már megtapasztalhatták. Ez a mi történetünk, amiben helyet tud foglalni a szerelem, az óceán egyszóval a világunk. Hogyan lehetne teljes egy olyan ember élete ami csak egy üvegfalon keresztül nézi azt ami körbe veszi őt?
Garai Dóra véleménye:
Nem vagyok egy romantikus könyvrajongó. De ez a könyv csodálatos volt. Eredeti történet, nagyon szépen, fokozatosan kialakuló szerelem, nagyon szimpatikus karakterek. Teljesen azonosulni tudtam Maddy-vel. A csavar az ütős volt, és találó is egyben. Az író stílusa is nagyon szerethető, részletesen beszámol minden érzésről, eseményről, azt az érzést keltve, mintha mi is ott lennénk. Biztosan még többször el fogom olvasni. Már kíváncsi vagyok a filmre is!
Szabó Polyák Magdolna véleménye:
Már nagyon vártam,hogy végre eltudjam olvasni,annyi jót hallottam erről a könyvről. Egyáltalán nem csalódtam nagyon tetszett. Ebben a történetben minden,de tényleg minden benne van, ahogy azt a címe is megmutatja. Az írónő szépen leírta,hogy mennyire lehet félteni szeretni valakit. Egy nem szokványos első szerelem története, ahol semmi sem olyan egyszerű, mint ilyenkor lennie kellene.
Nehéz még csak belegondolni is, hogy mit érezhet egy lány, aki szinte semmit nem ismer a világból, csupán egy egészen piciny szeletét, és hirtelen, egyik pillanatról a másikra át kell éreznie az egész világot – mert ilyen a szerelem. És a szerelem,mint általában mindent megváltoztat egy ember életében. A végére kicsit számítottam miközben olvastam,de azon meglepődtem,hogy a főszereplő, ilyen könnyedén vette az egészet,pedig egész életében elvolt zárva,de hát sajnos az édesanyja beteg volt,ezért még ő maga sem tudta megérteni,miért is tette az egészet a lányával. Várom a filmet is remélem nem csalódok benne,mert természetesen a könyvek mindig jobbak.
Gálné Török Ágnes véleménye:
Egy remek kis egynapos olvasmány. Amiben kiderül hogy a gyermekét féltő szülő annyira fél hogy elvesztheti egyetlen életben maradt családtagját, hogy inkább kitalál neki egy betegséget így elzárja a szabad élettől lányát. A lány pedig szerelmes lesz, kiszökik és vállalja azt hogy meghaljon csak azért hogy egy napot tölthessen szerelmével. Legalábbis ő így gondolja és akkor kiderül minden.
Bakos Vivien véleménye:
Jaj! Annyira vártam már a filmet és a könyvet is, s nem csalódtam. Persze a csavarra már a film előzetesénél rájöttem, ennek ellenére elképesztően gyorsan faltam az oldalakat a könyvben. Nagyon tetszett a kivitelezése a filmnek, valamint a könyv is mesés volt.
Farsang Attiláné véleménye:
Azért olvastam el a könyvet, mert tetszett a film beharangozója. A könyv alapjában véve olvasmányos, tükrözi egy különleges kamaszlány érzéseit. Én azonban a történet felénél rájöttem a történet csavarjára, ennek ellenére jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek.