ADATLAP
Asszonybeszéd
Egy tetralógia első része, amiből kiderül, honnan indult a család, aminek négy generációját követhetitek az asszonyok szemszögéből. Kiszolgáltatottság, szerelem, kitartás, hűség, erő, újrakezdés, megbocsátás és türelem kíséri végig az asszonyokat életük során. Megható, szívmelengető, megdöbbentő és lenyűgöző életutakkal találkozhattok, nem mellesleg olyan briliáns korrajzokat olvashattok, mintha csak az adott korba csöppennétek bele.
Az írónő Kosáry Domonkos akadémikus, történész édesanyja....
Knap Marianna véleménye:
Kosáryné Réz Lola Asszonybeszéd című történelmi regénye az 1500- ad évek közepétől követi nyomon egy család asszonyaiknak sorsát öt generáción és közel száz éven át. Izgalmas olykor fájdalmas történet a bátorságról, kitartásról, hűségről és a szerelemről.
Gyönyörűek, nagytudásúak, erősek, mégis hányatott sors, hihetetlen szegénység, állandó menekülés, és kiszolgáltatottság jutott nekik osztályrészül.
Dani Ilona véleménye:
Régebben nem nagyon szerettem a történelmi regényeket,a régebbi időkbe mutató témákat, de az idő múlásával egyre inkább érdekel a múlt..Nagyon tetszett ez a könyv,öt asszony küzdelmes életét ismerhettük meg az első részben.
Örömmel várom a következő részeket is.
Szer Noémi véleménye:
Izgalmas, fordulatokkal teli, romantikus, szerelmes, fájdalmas, megható. Nőkről szól, de nem csak nőknek: bátorságról, kitartásról, örömről, bánatról, boldogságról, gyászról.
Egyszóval: letehetetlen.