ADATLAP
Vonzódás (Egy világ - két faj - állandó küzdelem 1.)
Sascha Duncan mentál. Mint fajának minden képviselője, ő is különleges mentális képességekkel rendelkezik és minden érzelmet, érzést száműzött az életéből. Sascha azonban más, mint népe többi tagja, és ezt a hibáját rejtegetnie kell.

Lucas Hunter alakváltó. Egyszerre ember és leopárd; az ösztönei, érzelmei és a falkája iránti szeretet vezérli.

A két faj eddig békében élt egymás mellett, most azonban háború fenyeget: egy mentál sorozatgyilkos szedi áldozatait az alakváltó nők közül. Lucas meg akarja találni a tettest, és ehhez Saschán keresztül szeretné megismerni az ellenség féltve őrzött titkait. Van azonban valami ebben a látszólag jéghideg lányban, ami lenyűgözi a férfiban lakó vadállatot. Csakhogy ez a vonzódás mindkettőjük vesztét jelentheti....
véleménye:
Mikor ezt a könyvet elolvastam még nagyon tetszett. Az alaptörténet remek. Ahogy a két világot leírja: az egyik tele érzelemmel a másik szinte érzelemmentes. A főszereplő lány, ahogy küzd az érzelmeivel, ahogy próbál 'normális' maradni, hogy megfeleljen a társadalomnak amelyben él, nagyon életszerű. A mai tinédzserek ,sőt még a felnőtteket is remekűl ábrázolja z a magtartás.
Gyihor Anna véleménye:
Imádom! Elolvastam az összes részét, amit lefordítottak magyarra, és nagyszerű mind. Fél éve olvastam elsőnek, de azóta már újraolvastam jó párszor. Megvan benne minden ami kell. Harc, küzdelem és ami szerintem a legfontosabb, a szerelmi szál. A szereplők nagyon szimpatikusak, kedvenceim Hawke, Lucas, Tammy és Sascha, de a többieket is imádom. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Somodiné Sándor Anikó véleménye:
Az írók fantáziája határtalan, ha új lényeket kell kitalálni. Ez a könyv a jövőben játszódik, ahol a mentálok, az alakváltók és emberek élnek a Földön. A legerősebbek a mentálok, akik minden emberi érzelmet kizártak elméjükből, így védve magukat, illetve hogy tökéletesek legyenek. Ám akadnak köztük kivételek, mint Sasha, aki azt hiszi hibás, mert titkolnia kell, hogy vannak érzései. Ha kiderülne, rehabilitálnák és magatehetetlenné válna. Az anyja a mentál tanács egyik feje. Az alakváltók közül a Dark River falkával üzletelnek. Utóbbiak azért mennek bele, mert a mentálok közül valaki gyilkolja az alakváltó nőket. Így próbálnak információt gyűjteni. Lucas, a falkavezér számára kitűnő lehetőségnek kínálkozik, hogy Sashán, mint összekötőn keresztül, közelebb kerüljön a mentálokhoz. Ami nehéz feladat, mert ezek olyan lények, akik egy mentálhálóra vannak kapcsolva és ott osztják meg információikat. Lucas minden igyekezete ellenére vonzódik Sashához, és viszont. A lány viszont fél átadni magát érzéseinek, egyrészt a rehabilitáció miatt, másrészt ha valaki leválik a mentálhálóról, az meghal. Ez a lételemük. Segít kézre keríteni a gyilkost élete kockáztatásával is, Lucas pedig azon is fáradozik, hogy tartsa a hálóról való leválás után életben szerelmét.
Barabás Patricia véleménye:
Egészen másfajta fantasy könyv volt, mint amit eddig olvastam. Megfogó volt és mégsem, annyira nem jött be ez a mentál világ, bár elég eredeti az ötlet. Valahogy túl hidegek voltak és emiatt egyáltalán nem tudtam együtt érezni Saschaval. Lucas karaktere és a leopárdok tetszettek és szerintem kifejezetten jó volt, hogy kivételesen nem a vérfarkas vonalat erősítették tovább. Tehát a könyv elgondolása jó volt és szerintem letehetetlen, de a mentálok miatt nem tudtam magam teljesen beleélni a történetbe.
Horváth Zsófi véleménye:
Nagyon tetszett ez a könyv, alig tudtam letenni, csak erről beszéltem utána. Nagyon szemléletesen mutatja be a két faj közötti ellenségeskedést, a kettőjük különbségét. A mentálháló ötlete is nagyszerű, bár a sorozat későbbi részeiben számomra picit zavaros. Sascha helyében én is az alakváltókat választottam volna :)
Miklósiné Takács Nikolett véleménye:
Saschat, mentál anyja, Nikita, megbízza, hogy az alakváltókkal folytatott munkát koordinálja, és jelentsen neki.
A mentálok hidegvérű, érzés nélküli lények, ám Sacha már régóta tudja, hogy ő más. Beleszeret a leopárdok alfahímjébe, ám érzéseit megpróbálja elnyomni. Végül az érzelmek felülkerekednek.
Egy psichopata elrabolja, majd kis idő elteltével megöli az alakváltó nőket. Sacha, Lucas és a farkasok összefognak, hogy kiderítsék, ki a gyilkos, ám ez Sacha életébe is kerülhet.
Végül sikerül megoldást találni mindenki problémájára.
Agócs Mónika véleménye:
Szenzációs könyv, igazán lenyűgöző világot alkotott az írónő, a mentálháló ötlete valami fantasztikus! Az ellentétet a két faj között szintén nagyon jól megoldotta, a mentálok jeges világa szemben az alakváltók heves, vad, érzelmekkel fűtött életével. Lucas és Sascha karaktere is nagyon jól ki van dolgozva, az én kedvenceim mégis a két kis leopárdkölyök és Tamsyn. Alig várom, hogy a többi kötetet olvashassam. (Miért nincs meg az összes kötet magyarul?)
Ibrányi Márta véleménye:
Nagyon szeretem Nalini Singh könyveit. Ebben sem csalódtam. Tetszik a mentálháló ötlete. Igazi fantázia kihívás volt számomra elképzelni, hogy milyen is lehet.
Az alakváltók már könnyebb volt. Hasonlóval már más könyvekben is találkoztam, de a mentálok világa teljesen lenyűgözött. (igaz nem szeretném, ha egy ilyen világ megvalósulna)
Természetesen meg volt benne a megfelelő szerelmi szál is és bár a szex kicsit néha sokra sikerül, túlzottan nem zavarta meg a történetet. Minél hamarabb igyekszem kiolvasni a többi kötetét is a sorozatnak.
Dekany Dora véleménye:
Ez egy hosszú-hosszú sorozat első része... Nem is tudom a másik 4 részt milydn kategóriába "számolom majd el". :-)
Kicsit nehezen indul be, de ha valaki ad neki egy esélyt, érdemes a sok plusz infót megjegyezni erről a különleges fantasy világról, amit Nalini teremt, mert sok szép szerelmes történet színhelye lesz még...
Havancsák Izabella véleménye:
Hát ez mekkora egy **** volt!!!! Elég jó kis koncepció volt a mentálok megteremtése, de az alakváltók nagyon jöttek be. Nagyon ponyva, tele pornográf jelenetekkel. A krimi része nem volt roszz, meg a mentálháló leírása és az abban való akció. Na, az tetszett, de úgy egészében nem igazán. A sorozat többi részét biztos nem fogom elolvasni.