ADATLAP
Megtisztult ablakok
A Megtisztult ablakok című regény korrajzként tárja elénk egy letűnt, zárt világban élő értelmiség nyomorúságos mindennapjait. A könyv üzenete azonban nem az, hogy a háború utáni évtizedekben éhezett, fázott, szenvedett az ember, didergett a lélek és éhezett a szellem is, hanem az, hogy igenis abban a korszakban, ilyen nehéz körülmények között is boldog lehetett az ember, mert létezett az emberség, az önzetlenség, a segítőkészség és a bizalommal való egymásra támaszkodás....
Palotas-Dascal Edina véleménye:
Mint ahogy már többször is megirtam én nagyon kedvelem a családokról szolo elbeszéléseket,föleg ha azok valos történeten alapulnak.

Szerencsére én nem sokat tudok mesélni arról a rendszerről,de szüleim,nagyszüleim megélték.Nem szerettek mesélni a rendszerről,de egy kis noszogatásra azért megnyiltak( sajnos a történelem orákon a '90-es években nekünk az érem csillogo oldalát mutatták meg),de megjegyzem azért félve(nagymamám haláláig retteget a Sekusoktól és félt az oroszok visszatérésétől,valahogy a nácik nem renditeték ugy meg)! Ez az a rész amit hiányolok az irásból,hiányzik az a rész ami a komunizmus valos oldalát bemutatná,vagyis bemutatja,de felvélve,csak felszinesen.
Valyon az iro is még fél ?