ADATLAP
Az Arab lánya - 2. rész
Anna bint Gamal al-Szudairi a tizennyolcadik születésnapját ünnepli. Mindennapjait a szaúdi királyi család védelmében éli luxusban, titkok és tabuk között. De egyszer minden titokra fény derül, minden kérdésre válasz érkezik, és mindenki tisztába jön vele, hol is a helye a világban. Hiába a szigorú nevelés, a vér nem válik vízzé, és erre Anna is rájön.

Vajon mi lesz erősebb és meghatározóbb a fiatal lány életében? A meglévő kötődése a hazájához és családjához, vagy az éledező vonzalma egy idegen világhoz, távoli rokonaihoz? Kaphat-e esélyt, hogy megtudja, ki is ő valójában? Megismerheti a gyökereit?...
László Klaudia véleménye:
Itt már végre személyesen Anna mesél nekünk. Borsa természetesen ezzel a résszel sem okozott csalódást. Sőt. Minden pillanatát imádtam.
Persze már ismerjük őt de végre az ő szemén keresztül láthatjuk az életét, a világát.
Ami immár nemcsak az Arab világ hanem a Magyar is. Megismerhetjük azt az Annát aki Rijádban éli az életét. Valamint azt a fiatal nőt is aki immár ismeri a történetét hogyan is kapcsolódik az élete Magyarországhoz. Kellett is mert így teljes az élete. Hogy immár mindent tud magáról, a szüleiről. Hiszen ő nemcsak egy arab nő immár hanem egy igazi magyar nő is akárcsak az édesanyja. Aki itt már egyre inkább olyan mint Csilla. És nem csak külsőben.
Nem véletlenül, hogy Gamal ennyire óvja, szereti és imádja a lányát. Nagyon örültem, hogy itt az említett apukának is sok szerep jutott. Igaz ez várható volt.
Kohajda Katalin véleménye:
A sorozat ezen kötete is nagyon tetszett. Végül Anna megtalálja a boldogságot és úgy, ahogy nem számítottam rá. Bemutatja Gamal végtelen szeretetét a lánya iránt, még akkor is érződik a szeretete, amikor bünteti. Ebben látszik a kulturális különbség is. Szóval nagyon érdekes volt ismét belemerülni ebbe a világba.
Kovács-Valastyán Judit véleménye:
Anyukám azonnal beleszeretett ebbe a könyvsorozatba, úgyhogy végre nem kell sokat gondolkodnom mit vehetnék neki ajándékba. Ez a könyvecske a születésnapján lepte meg, hiszen már nagyon várta, hogy mi fog történni Gamal és Csilla lányával. Persze nem álltam meg, én is elolvastam az összes könyvet és tényleg ez a kötet tetszett a legjobban. Anna teljesen új szemszögből mutatta meg az apját, szinte szerethető volt a maga agresszív módján. Szinte.Mit ne mondjak, nekem ez az erőszakos férfitípus nem szimpatikus sem a könyvekben, sem az életben. Az, hogy nőket üt meg, kifejezetten undorít.
Anna szerelmének története megmosolyogtatott, csak remélem, hogy tényleg boldog házassága lesz és a férje nem egy agresszív állat. Karácsony előtt jelenik meg a következő kötet, szóval a karácsonyi ajándék: pipa.