ADATLAP
Démonüveg
"Sophie Mercer azt hiszi magáról, hogy boszorkány, és ezért került be a Hex Hallba, a kiskorú prodigiumok (vagyis boszorkányok, alakváltók és tündérek) javítóintézetébe. De aztán rájön a családi titokra, és arra, hogy Archer Cross, aki iránt gyöngéd érzelmeket táplál, A Szem ügynöke. Azé a csoportosulásé, aminek egyetlen célja, hogy a prodigiumokat eltöröljék a föld színéről.
Kiderül az is, hogy Sophie a világon élő két démon egyike – a másik démon az apja. De ami még ennél is rosszabb, hogy olyan varázserő birtokába került, ami életveszéllyel fenyegeti a szeretteit. Ezért úgy dönt, hogy Londonba megy, és aláveti magát a Megfosztásnak, annak a veszélyes rituálénak, ami során vagy a varázserejét veszti el örökre, vagy az életét.
De amikor Angliába érkezik, megdöbbentő felfedezést tesz. Kiderül, hogy az új lakótársai is démonok. Valaki démonokat ébreszt, méghozzá azzal a hátsó szándékkal, hogy felhasználja az erejüket – és nem biztos, hogy jó célokra. Eközben A Szem Archer Cross segítségével tovább vadászik Sophie-ra, de Sophie már nem érez a fiú iránt semmit. Vagy mégis?"...
Kaulics Krisztina véleménye:
Az első részét is szerettem ennek a sorozatnak, de annyira nem fogott meg. A Démonüvegnek többször is nekiugrottam már, de az első pár fejezetnél egyszerűen leálltam és inkább hanyagoltam. Most erőt vettem magamon, és nem bántam meg. A második az első résznél milliószor jobb. Izgalmasabb, kidolgozottabb, varázslatosabb. Sophie is megváltozott, de a humora ugyanolyan fantasztikus. A stílus még most is nagyon tetszik: ügyesen vegyíti a szlenges, szarkasztikus párbeszédeket a kifinomultabb leírásokkal. Hawkins egy kiváló ifjúsági könyvet írt, ami nem hordoz túl sok üzenetet, de szórakoztatni - azt tud.
Kemsei Zsófia véleménye:
Háát kicsit szövevényes volt. Csodálom, hogy egy ilyen kicsi regénybe ennyi történést lehet összesűríteni, úgy, hogy ne érződjön összecsapottnak. Nagyon tetszett a történet, nagyjából semmiből nem szenvedtem hiányt. Volt benne barátság, szerelem, düh, féltékenység, szeretet, árulás, káosz, izgalom, szóval minden ami egy jó könyvhöz kell.
Barta Nikolett véleménye:
Az első rést imáttam, ezt pedig.... nincs jó szó rá... négy óra alatt kivégeztem :D Csqk most a hajamat tépem a következő részért, hogy rájöjjek, hogy mégis most mégis x**x&@##&@**. Nem hiszem el, hogy így lett befejezve, egyszerűen nem lehet...
B-M Bogi véleménye:
Nem voltam oda érte.
Az előző kötet humora erre a részre már nem volt elég, valamint egy kicsit talán sokat akart az írónő. Rengeteg újdonságot hoz be, mindenből csak egy kicsit kapunk, így egy elég nagy katyvasz lett belőle. A szerelmi szál számomra még mindig nem túl élvezetes, ráadásul háromszöggé alakítva a falat kapartam tőle. Némiképp kiszámítható, de mindezektől függetlenül azért a kíváncsiság hajt, hogy a befejező kötetet is valamikor elolvassam.
Bándi Noémi véleménye:
A Démonüveg nem ígér mást az előzőnél, és szinte ugyanazt is kapjuk. Egy kis boszis mese, vicces, romantikus elemekkel, egy szívtipró férfi karakterrel. Őőőő, várjunk. A történet izgalmas, két szívtiprót kapunk, és nem sok könnyedség van a történet végében. El akarom én olvasni a következő részt egyáltalán? Ez miért is kérdés? IDEVELE!
Ignácz Eszter véleménye:
Nekem nem tetszett annyira, mint az első rész, bár elég izgalmas és fordulatos volt, számomra mégis hiányzott belőle valami, talán a Hex Hall. Viszont a vége nagyon izgalmasra sikerült… el sem hittem, hogy ilyen hirtelen vége. Nagyon várom a folytatást!
Békés Nikolett véleménye:
Sokkal jobban tetszett mint az első rész. Végre megvolt benne a kellő izgalom ,némi humorral fűszerezve. Ugyan a szerelmi háromszög megint nem maradhatott el benne de nem kapott olyan nagy szerepet. Sophie rendkívül vicces, imádom a szarkazmusát. Cal több szerepet kapott egyáltalán nem bánom.
Szabó Sára véleménye:
Hát...nehezen szántam rá magam, hogy elolvassam, de végülis nem bántam meg. Annyira nem vagyok belebolondulva ebbe a sorozatba, de azért persze van benne sok sok pozitivum. Archert mindig is birtam, ez Sophie-ról nem feltétlenül mondható el.
Csak azt sajnálom, hogy lespoilerezték nekem az első nagy fordulatot.
Bobor Rebeka véleménye:
Fantasztikusságos könyv. :) Tele van fordulatokkal, váratlan eseményekkel, új karakterekkel. Ahogy az első részénél, a Hex Hallnál is, itt is nagyon-nagyon tetszett a borító. Archer csatlakozott a kedvenc karaktereim listájához. A vége eléggé...várom a folytatást... :) 10/10
Kéri Dóra véleménye:
Dear Demonglass. Why? Istenem én annyira szeretem ezt a könyvet. Komolyan mondom, imádom, hogy végre összejött Archerrel, mert olyan kis aranyosak együtt. Amúgy nem tudom, hogy én lettem emocionálisabban ratyi, de én olyan fejeket vágtam és annyi millió érzés kavargott bennem a könyv olvasása közben. Egyszerűen imádom ezt a könyvet. Amúgy sejtettem, hogy Lara benne van ebbe a démonos izébizébe, de, hogy a maradék tanácstagok is! OMG! Ráadásul elvették Sophie apjának az erejét a rohadékok. Ah, nem bírom kivárni, hogy megjelenjen az új rész.
Péhl Annamária véleménye:
Régen volt, hogy olyan könyv került a kezembe, amit nem bírtam letenni. Egyszerűen minden sorát imádtam. A főszereplő tipikusan olyan karakter, amilyeneket szeretek. Nem áll le nyafogni, és, ha fél is, akkor is megcsinálja, amit kell, és nem hoz ésszerűtlen döntéseket, a szarkazmus pedig mindig ott és akkor villant meg, ahol, és amikor kellett.
Ah, csak az a függő vég ne lenne!
László Nóra véleménye:
Ez szó szerint egy varázslatos könyv, hiszen tele van varázslattal. Mivel az első része is tetszett, ezért mindenképp el kellett olvasnom a folytatását is. Ahogy az előző részét, úgy ezt is közel egy délután alatt kiolvastam, kellemes kikapcsolódás volt egy fárasztó vizsgaidőszak után :) Sophie és az apja... Nos, ők egy érdekes páros voltak, de a végére én személy szerint egyáltalán nem számítottam. Mármint a *spoiler* megfosztás részre, hogy végül az apját tényleg alávetik és plusz jött még a végén az, amikor égni kezdett az egész kóceráj... Cal meg csak simán besétál!! Hát ez mi már? *spoiler end*
Nagyon kíváncsi leszek, hogy ennek mi lesz a vége. Várom az utolsó kötetet is, remélem, minél hamarabb olvashatjuk magyar nyelven is :)
Somodiné Sándor Anikó véleménye:
Fordulatokkal teli ez a könyv is. Sophie tlálkozik Archerrel, ami felkavarja érzéseit. Kiderül, hogy neki is van jegyese, aki nem más mint Cal, a gyógyító boszorkánymester. Apjával tölti a nyarat, megismerkedik két démonnal, ami azeért meglepő ,mrt rjta és apján kívül nem kelene más démonoknak lenni. Később megtudjuk, hogy a Casnoffok hoznal létre démonokat egy esetleges háborúra. ÉS van a megfosztás is, amit már nem is akar annyira. Vajon mi lesz apjával?Megmenekül az égő birtokról?Archer, mint a Szem tagja, lehet a párja?Megtudjuk a 3. részből.:)
Krajcsovics Vivien véleménye:
Nagyon tetszett. Viccesebb és eseménydúsabb volt, mint az első rész.
Na és az a befejezés... :)
Porkoláb Niki véleménye:
Archer :D a legjobb :) remélem megmenekül :)