ADATLAP
A kútba rejtett szobor kolostora
Leslie L. Lawrence Dzsampal kolostorában keresi az elrejtett gtert, a legendás aranyszobrot. Mások is keresik, és gyilkolni is hajlandók érte. Meg is teszik. Többször is, egymás után. Domingos de Carvalho új tetőt épít a kolostorra, Leticia hisztérikus rohamokat kap, Snoopy ennek ellenére elégedetten fütyörészik a nem is igazi folyosón. A gyanús lepcsa nyomódúcokat árul, majd fény derül egy régi kút titkára. Közben Nyömden is kijózanodik, az álarcos szerzetesek pedig eltáncolják a csam táncot. Mindenki örül a boldog végnek, kivéve, akik rossz újjászületést nyertek az istenektől....
Pavlényiné Boza Anita véleménye:
A történet röviden: Leslie L. Lawrence Dzsampal kolostorában találkozik régi barátjával, Domingos-szal, valamint feltűnik a színen jópár kétes alak, akik közül többen is a gtert keresik, ami egy életnagyságú aranyszobor. Elkezdődnek a gyilkosságok, és a főhős nyomozni kezd.

Véleményem: Laci bácsi könyveit imádom. Viccesek, jól megírtak, és hiába ugyanaz a sémájuk nagyjából, mindegyik más és más. Izgalmasak, és bár mindig megtippelem, ki a gyilkos, sokszor nem találom el mégse. :)

5/5