ADATLAP
A kék halál
Hölgyem, képzelje el magát, amint egy bárban üldögél. Egy férfi odajön, nem tűnik ismerősnek, de mindent tud önről, ismeri a múltját, tudja, mivel foglalkozik, mi a hobbija, sőt még az előző barátja neve sem ismeretlen előtte. Meghívja egy italra, ön elfogadja.
Ez volt az első és utolsó hibája. Ön a modern idők gyilkosának legújabb áldozata. Ő az az ember, aki könnyedén léket vág arra a páncélra, amellyel élete titkait igyekszik takargatni, azét az életét, amely most az ő keze által véget ér.
Frank Bishop feladata, hogy megállítsa az elvetemült bűnözőt. Ebben segít neki Wyatt Gillette, egy fiatal hacker, aki nem számít éppenséggel törvénytisztelő polgárnak. Együtt vadásznak erre az arc nélküli bűnözőre a valóságban és a virtuális univerzumban egyaránt, s közben igyekeznek ügyesen kombinálni a hagyományos és a modern világban szerzett tapasztalataikat. De hogy kaphatnak el valakit, aki előre tudja minden lépésüket?...
Zsuzsanna Volford véleménye:
Felettébb izgalmas krimi, mely nem csak egy sorozatgyilkos ámokfutását mutatja be, de egyben az internet hálózatának a világát is, annak a különböző veszélyeivel, valamint azzal a veszéllyel, amikor valaki megfeledkezik arról, hogy mi a való világ.