ADATLAP
Gyorsan ​elhadarom
Ebben ​a kötetben Lauren Graham egy pillanatra megállítja az időt, és végignéz eddigi életén. Hangos nevetésre késztető történeteket mesél a gyerekkoráról, a karrierje beindításának időszakáról és arról, amikor évekkel később a Vásott szülők forgatásán a lakókocsijában ülve feltette magának a kérdést: „Te most… ööö… befutottál?” Őszintén beszél arról is, milyen szinglinek lenni Hollywoodban („Már vadidegenek is aggódtak értem, olyan sokáig voltam szingli.”), arról, amikor egy alkalommal meghallgatáson vett részt a feneke, valamint arról is, milyen volt zsűritagnak lenni A kifutóban („Mintha csak divatalapú rövidzárlatot kaptam volna.”). Visszaemlékszik, milyen élmény volt, amikor megkapta a pergő nyelvű Lorelai Gilmore szerepét, valamint milyen érzés volt kilenc évvel később újra felvenni a szerepet, és mit jelentett neki mindez.

A könyvet fotók és a Szívek szállodája: Egy év az életben forgatása közben Graham által vezetett napló részletei színesítik. Olyan, mint egy kellemes, otthon töltött este, amikor mindent alaposan kibeszélünk a legjobb barátunkkal, nevetünk, történeteket mesélünk, és persze mindent gyorsan elhadarunk....
Pál-Sziebert Enikő véleménye:
Lauren, ezt tényleg elhadartad :)
Komolyan olyan érzésem volt végig, hogy nem tudom olyan gyorsan olvasni, mint ahogy ő hadarja, amolyan Lorelaiosan. Pontosan ezért egyszer meg is akadtam a közepén, és kellett pár hét pihenő, hogy folytatni tudjam. Pedig tetszett, becsszó :)
Kissé szeleburdi, eklektikus is…úgy ugrál a témák között, mint ahogyan az én gondolataim szoktak…lehet, hogy ezért fáradtam el a közepén? :)))
Mindegy, jó ez. Olyan, mintha a barátnőd ülne melletted, és folyamatosan csacsogna. Pápai Erika hangján :))
Névte Lenke véleménye:
Nagyon tetszett, amilyennek ebben a könyvben Lauren Graham bemutatkozott: egy olyan művész, aki két lábbal áll a földön, aki tisztában van a szakmája törékenységével. Tetszett, hogy nem próbál meg úgy tenni, mintha nem dolgozott volna meg keményen, hogy sikereket érjen el. Szerényen, alázattal, de mégis humorral beszél Hollywoodról, a színészetről, az írásról, kollégáiról. A magánéletét továbbra is óvja, nagyon diszkréten beszél a családjáról, barátairól. Tiszteletreméltó, ahogy ezeket a dolgokat kezeli.
Én nem látom benne annyira Lorelai-t, de én ezt a jó értelemben mondom, mert a karakternek vannak árnyoldalai, kevésbé szimpatikus dolgai. Lauren Graham sokkal kifinomultabb, intimebb, szerényebb ember, mint Lor.
A könyvet gyorsan el lehet olvasni, bár az elején és a végén leült kicsit, és a Gilmore Girls irányába elfogult lett.