ADATLAP
Szirénia öröksége trilógia
Emma barátnőjével, Cloe-val nyaral a tengerparton, amikor egy aprócska baleset során megismerkedik a jóképű Galénnal. Ez a találkozás valóban a véletlen műve? Emmának nincs lehetősége ezt kideríteni, mert egy tragédia beárnyékolja ottlétüket. A lány, miután hazatér, nehezen képes feldolgozni a traumát. Ekkor váratlanul ismét fölbukkan az ibolyakék szemű idegen.
Galén, a szirén herceg a szárazföldön kutat egy lány után, akiről azt hallotta, hogy talán ő az utolsó élő szirén, aki egyesítheti a tenger mélyén élő két uralkodóházat. Bár erőteljes kötődésük azonnal érezhető, Galén még sincs teljesen meggyőződve róla, hogy Emma az, akit keres. Végül a sok bizonyíték meggyőzi, hogy csakis Emma és különleges képessége mentheti meg a herceg országát. Galénnak szüksége van a lány segítségére – bármilyen kockázattal jár is. Vajon képes lesz Emma beváltani a hozzá fűzött reményeket? És vajon összefonódhat két ennyire különböző világ?...
Süveges-Kuzma Enikő véleménye:
Nem ez a trilógia lesz a kedvencem. Pedig nagyon kíváncsi voltam rá, főleg mert eddig mindig olyan könyvekkel találkoztam, amik angyalokról, vámpírokról szólnak. A szirének kevésbé számítanak megszokottnak. A főszereplők igazán nem fogtak meg. Galén kifejezettem fárasztó volt. Raina és Tóraf karaktere sokkal jobban tetszett.