ADATLAP
Lady ​Jane
Nagy-Britannia történelmi időket él…

A Tudorok legbátrabb, legvonzóbb és leginkább megalázott hősnője, Lady Jane Grey veszedelmes korban született. A kislány hatalomvágytól fűtött apja számára tökéletes fegyver a hatalmi harcok színterén, míg anyja könyörtelenül irányítja a trón felé. Jane vallásháborúk és végzetes politikai játszmák között érik fiatal nővé. VIII. Henrik rokonaként sosem tudja levetkőzni a dinasztia múltját és bélyegét, és bár uralkodóként csupán pár pillanat adatott neki a történelem színpadán, személyes sorsa végtelenül megható és lélekemelő történet. Ereje, esze és őszintesége, példátlan önfeláldozása egy vérgőzös korszak kivételes személyiségéve avatták, akinek regényes életrajza valódi iroldalmi csemege.
Alison Weir a történelmi regények koronázatlan királynője. Lady Elizabeth című bestsellere nemrég a magyar olvasókat is meghódította....
Szabó Adrienn véleménye:
Ezt a könyvet azért választottam, mert több, mint 500 oldal, de mégsem ebbe a kategóriába tenném. Nehezen tudtam elolvasni, és sokáig tartott, ahogy közeledtem a végéhez, annál tovább húztam-halasztottam. Ugyanis tudtam, mi a vége, és nem akartam, hogy bekövetkezzen. Bár történelmi tényeken, és valós eseményeken alapszik, ezért elkerülhetetlen volt, hiába éreztem úgy, hogy így a napok múlásával egyszer csak más vége lesz. Rég volt ilyen, hogy ennyit sírtam egy könyv miatt, ezért inkább ebbe a kategóriába soroltam. Imádom a történelmet, de sajnos tele van igazságtalansággal, amiket már nem lehet kitörölni, és meg-nem-történtté tenni.
Mindenesetre én csak ajánlani tudom ezt a könyvet, a szereplői magával ragadók, szerethetők, és a végén, ahogy Jane megbocsát mindenkinek, úgy velünk is megbocsáttatja azt, amit vele tettek. Ráadásul bővült a kedvenc írónőim listája Alison Weir-rel, így most már az ő könyveit is keresni fogom.