ADATLAP
Szerelem a dzsihád idején
mikor Paul, a híres francia festőművész 2000-ben megérkezik a tunéziai Kerkennára, a sziget a szépségre és nyugalomra vágyók igazi paradicsoma. Beköltözik egy tengerparti házba, és szoros barátságot köt a halász Farhattal és családjával, különösen a két gyerekkel. Issam és Ahlam hihetetlenül tehetségesek, egyikük a festészetben, másikuk a zenében. Hárman együtt talán valóra válthatják Paul álmát: az egységes, totális művet, melyben minden művészeti ág egymásba olvad.

Tíz év elteltével azonban a szigetet is eléri a világ zaja. Ben Alit elűzik. Egyre terjed az iszlám radikalizmus. Egymásnak feszül a művészet szépsége és a vallási fanatizmus.


Marc Trevidic a párizsi bíróság terroristaellenes részlegének vizsgálóbírája, az iszlamista csoportok működésének egyik legelismertebb szakértője. Eddig két könyve jelent meg, "A terrorellenesség szívében" és a "Terroristák" címmel. Az Ahlam az első regénye. ...
Katics Orsolya véleménye:
Az Arab elolvasása után valahogy vonzani kezdett az a kultúra, bár azt hiszem, ez a könyv, csodás borítója miatt amúgy is szemet szúrt volna. Teljesen mást kaptam, mint amit a fülszöveg alapján vártam, de nem is bánom, hogy a "csöpögős" romantika helyett egy kicsit "mélyebb" történetet olvashattam, happy end helyett megrázó befejezéssel. Fantasztikus könyv, bárkinek ajánlanám.