ADATLAP
Melchior, a patikárius és a Szent Olaf-templom rejtélye
A ​15. századi Tallinn nyüzsgő kereskedővárosában megölnek egy német lovagot, és mivel a tettes nem kerül kézre, a város ravasz és kíváncsi patikáriusát kérik fel, hogy segítsen a nyomozásban. Az elsőt azonban újabb gyilkosságok követik, és a városban mindinkább eluralkodik a rettegés. A titkok labirintusa Melchiort régi legendákhoz vezeti el, melyek a hírhedt kalózról, Klaus Störtebeckerről szólnak. Őt magát a hatóságok halálra ítélték, de néhány cimborája életben maradt. Talán közülük felelős valaki a rémtettekért?
A történések hátterében mindvégig ott tornyosul az újjászülető Szent Olaf-Templom, az elkövetkező évszázad legmagasabb építménye, amely valamiképp a rejtély középpontjába kerül…...
Nagy Kornélia véleménye:
Bár a könyv a borítójával hívta fel magára a figyelmemet, jó kalandnak ígérkezett a középkori krimi. Teljesen más volt a hangulata, mint az eddig olvasott könyveknek. Érdeklődve követtem végig a tallini mészáros utáni nyomozást a régi város macskaköves utcáin, céhmesterek, lovagok, mesterdalnokok, sörfőzők és szerzetesek vidám, és titkokat is rejtegető serege között. A korabeli babonák, történelmi tények is szépen belesimultak a történetbe, melynek főhőse a címben is említett patikárius. Aki szereti a történelmi krimiket, annak bátran ajánlom olvasásra.