ADATLAP
Harisnyás Pippi hajóraszáll
Milyen egy kisvárosi kirakodóvásár? Hogy zajlik egy osztálykirándulás és a csónakázás a tavon? Egész biztosan nem úgy, ahogy azt elképzeljük, ha Harisnyás Pippi is részt vesz benne. Pippi ugyanis a világ legötletesebb, legszeleburdibb és legerősebb kislánya! Ő mindig azt teszi, amihez épp kedve szottyan, nem ismer lehetetlent, nincsenek se korlátai, se gátlásai. Nem csoda, hogy minden gyerek rajong érte, és a barátja szeretne lenni, még akkor is, ha Pippi viselkedése láttán bizonyos idős hölgyek megszólalni sem tudnak a döbbenettől. Aztán egyszer csak megjelenik Harisnyás Efraim papa, a hajóskapitány és négerkirály, aki éppolyan zabolátlan és bolondos, mint a lánya (csak nem annyira erős és sokkal kövérebb). Pippi hatalmas búcsúmulatságot szervez, mivel úgy dönt: tengerre száll apjával a Szeleverdin. Csakhogy a barátai sírva kísérik a kikötőbe. Hogy tud elválni tőlük Pippi, aki nem csak a világon a legerősebb kislány, de neki van a legnagyobb szíve is?...
Kolozsi Etelka véleménye:
Ha Harisnyás Pippiről kell beszélnem, akkor mindenképpen úgy kezdem a mondandómat, hogy: Ő a Világon a LEG.... -bátrabb, -erősebb, -jó szívűbb, -barátságosabb, -leleményesebb, -jobb történet mesélő és még sorolhatnám vég nélkül mi mindenben a LEG.
Egyedül él a Villekulla villában, de sosincs egyedül, hiszen rengeteg barátja van, sőt minden gyerek a barátja akar lenni. Tomi és Annika a legjobb barátai. A cukorkavásárlás, az osztálykirándulás és a hajótörés mind mind nagyon kedves, vicces és szeretni való történetek. Aztán egy napon megérkezik Harisnyás Efraim a négerkirály, vagyis Pippi apukája, hogy lányával hajóraszálljon és elvigye magával a királyságába. Pippi nagyon boldog, hogy újra együtt lehet a rég nemlátott apukájával, ezért is rendez hatalmas búcsú ünnepséget a barátainak. De a barátai mind szomorúak, hiszen Pippi nélkül már semmi sem lesz olyan vidám és szórakoztató.