ADATLAP
Három nap, három éjszaka
Anna ​könyvtár szakon tanul és az egyetemi könyvtárban dolgozik. Mióta csak olvasni tud, falja a történeteket. Életét regények lapjain éli – szobája kellemes melegében, édességgel felszerelkezve, önmagát elragadó hősnők bőrébe képzelve fantasztikus kalandokat, elszánt küzdelmeket, szenvedélyes szerelmeket él át nap mint nap. Azonban egy zimankós őszi délutánon az egyetemi kávézóban egy különös lánnyal találkozik, aki kizökkenti a katalóguscédulák, adatbázisok és romantikus álmodozások világából.
Vajon van-e mersze Annának kilépni a könyvtár és a szobája falai közül, és elindulni az úton, hogy végre a saját életét élje? Van-e ereje ahhoz, hogy saját életének hősévé váljon? Rejlik-e benne elegendő bátorság ahhoz, hogy szembenézzen az éj szörnyeivel, önnön félelmeivel és szorongásaival? Felszáll vajon az Európa távoli csücskeibe száguldó vonatra, és vállalkozik a vadonban töltött három nap és három éjszaka kalandjára?
A háromrészes regénysorozat első kötete egy fiatal nő útkeresését követi nyomon a felnőtté válás, az érzelmi viharok, a szerelmi kalandok és az önismeret kihívásokkal teli, meglepő kincseket és sötét árnyakat rejtő labirintusában....
Németh Luca véleménye:
Sok személyes problémámat érintette, és biztos vagyok benne, hogy rengeteg saját tapasztalat van összegyúrva mások hasonló jellegű tapasztalataival. Ha valaki megoldást vár, hogy na, mivé lesz a könyvtáros – na, az nem lesz. Nincsenek varázsütésre megoldódó gondok, de pozitív folyamatok be tudnak indulni, szép lassan… így ér véget ez a könyv is.