ADATLAP
Agatha Raisin és a spenótos halálpite
Agatha Raisin, az egyedülálló, célratörő reklámügynök eladja cégét, felszámolja londoni életét és leköltözik a mesés nyugalmú, festői Cotswoldsba. Ám a vágyott életről kiderül, hogy borzalmasan unalmas.
Agatha, hogy unalmát elűzze, benevez a helyi pitesütő versenyre. Mivel fogalma sincs sütésről-főzésről, vesz egy kész pitét a londoni ismerős boltban, és sajátjaként nevezi be. Még a zsűri elnökét, a helybeli Cummings-Browne ezredest is megpróbálja megvesztegetni, de nem ő nyer. Ám a verseny végeztével az ezredes hazaviszi a süteményt, megeszi és meghal. Kiderül, hogy a pite spenótjába gyilkos csomorika keveredett. A rendőrség ugyan véletlen balesetként zárja le az ügyet, ám Agatha gyilkosságra gyanakszik és nyomozni kezd…
A skót írónő regénye - mint valamennyi Agatha Raisin könyv - pompás, izgalmas krimi, nagyszerű szatíra a londoni és a vidéki életről, remek karakterekkel és pergő, fordulatos cselekménnyel. Az amatőr detektív remekül megrajzolt figuráját kritikusok és a rajongók egyaránt megszerették, a sorozat már a 21. kötetnél tart....
Bukovics Réka véleménye:
Magával ragadó történet egy karrierista nő nyugdíjba vonulásáról, illetve ennek érzelmi feldolgozásáról. Agatha Christit ugyan még nem olvastam, de az író nagyra tartja, többször megemlíti mennyire oda van a regényeiért. És mondhatom nekem is az lesz a következő olvasmányok, s ezt ennek a könyvnek köszönhetem. Illetve maga az írótól is bátran fogok választani.
Béres Klaudia véleménye:
Krimihez képest lapos a történet. Nem éreztem úgy, mint egy Agatha Christie könyvnél…nem izgultam végig, hogy akkor ki lehet a gyilkos és hogyan oldódik meg a rejtély.
Inkább szórakoztatónak mondanám. Leginkább kikapcsolódásként jó olvasni ezt a könyvet.
S B véleménye:
Két nagy mű között jó kikapcsolódás, könnyű nyári olvasmány. Vannak benne aranyos megjegyzések, a karakterek helyesek. Nem Agatha Christie, de olvasmányos és szórakoztató. Tudom ajánlani!
Boros Andrea véleménye:
Még nem olvastam semmit Beaton-tól, merő véletlenség, hogy rábukkantam miközben lecseréltem a krimi kategóriába választott könyvemet. Nagy szerencsém volt, hogy pont az első könyvét meg is találtam letölthető formában. Nem bántam meg, hogy ezt választottam. Sőt az összes könyvet szívesen elolvasnám, kíváncsi vagyok Agatha milyen kalandokba keveredik abban a csodálatos angliai kis faluban :)