ADATLAP
It's So Easy ...és más hazugságok
A Guns N Roses és a Velvet Revolver alapító tagjának története arról, miként jutott a csúcsra, hogyan küzdött az alkohollal és a drogokkal, hogyan omlott össze és végül hogyan állt újra talpra.

Húszévesen, 1984-ben Duff McKagan felkerekedett, hogy elhagyja szülővárosát, Seattle-t - részben, hogy valóra váltsa álmait, részben pedig azért, hogy elmeneküljön a heroin elől, aminek használatába addigra több közeli barátja is belehalt. Még csak pár hetet töltött Los Angelesben - az autójában lakva -, amikor jelentkezett a hirdetésre, amiben egy Slash nevű ismeretlen keresett basszusgitárost. Nem sokkal később megszületett a világ legveszélyesebb zenekara, a Guns N Roses, amely aztán több mint 100 millió lemezt adott el világszerte.

Az Its So Easy és más hazugságok című önéletrajzi kötetében Duff felidézi a zenekar hihetetlen útját a világhír felé, és azt is, hogy ennek milyen ára volt. Ahogy a csapat egysége repedezni kezdett, Duff úgy érezte, neki is vége van, és kis híján tényleg belepusztult az alkoholizmusba. Ez a pont azonban vízválasztó lett az életében, és minden szempontból kijózanodott, hogy aztán a következő években olyan utat járhasson be, amilyet szinte senki más a rockszakmában.

A könyvben a rockzenei világ egyik legokosabb és legizgalmasabb figurája élvezetes stílusban tárja az olvasó elé a földkerekség talán legmegátalkodottabb zenekarának kulisszatitkait éppúgy, mint saját életének fontos és tanulságos pillanatait.

Mellébeszélés nélkül a rocknroll igazi pokláról és mennyországáról - David Fricke, Rolling Stone magazin...
Katona Zoltán véleménye:
Egy rockzenekart jellemzően nem a basszusgitárossal szokott az ember azonosítani. Persze vannak kivételek, mint mondjuk Steve Harris az Iron Maidenből, és most már számomra Duff is a Guns-ból. Nagyon olvasmányos könyv egy zenész felemelkedéséről, elképesztő sikereiről és a vele párhuzamosan bekövetkező szétcsúszásról; majd az onnan való kilábalásból.
Farkas Csilla véleménye:
Szívdöglesztő pasi, aki nem csak fantasztikusan zenél, de írói vénákkal is rendelkezik. Közelebb hozza az elérhetetlent. Megmutatja a csillogás mögötti poklot, a hatalmas akaraterőt, amivel leküzdötte drogfüggőségét. Keményen megdolgozott a BOLDOGSÁGÉRT, minden elismerésem az övé.