ADATLAP
A ​harmadik szerető
Létezik-e ​férfi és nő között érdek és testi vonzalom nélküli barátság? Mi számít egy házasságon belül megcsalásnak, és mi nem? Miért jár egymással karöltve a szerelem, a féltékenység és a birtoklási vágy? Válaszút elé állva, mire hallgass inkább: a szívedre, vagy az eszedre? Érdemes-e felrúgni egy több mint tíz éve tartó, megállapodott, nyugodt, komoly kapcsolatot egy hirtelen fellobbanó, fékezhetetlen szalmaláng kedvéért?

Leda Schwartz szenvedéllyel tűzdelt romantikus regényében nyomon követhetjük egy felnőtt nő életének két óriási tusáját. A belső vívódást a saját érzelmei, a szerelem ellen, amit nem a férje, hanem egy másik nős férfi iránt érez, valamint a meddő nő ádáz küzdelmét a gyermekáldás érdekében, a lombikprogramok sikertelenségeivel átitatott reménytelenséget, a feleség irdatlan fájdalmát, aki nem biztos, hogy arra született, hogy valaha ő is anya legyen.

„Egy nő két dologért képes bármit megtenni a világon. Azért, hogy legyen gyereke, illetve azért, hogy ne.” Mauriceau (1637-1709) francia szülész szakorvos...
Békés Nikolett véleménye:
Azt kell, hogy írjam, nagyon érdekesen alakult a kapcsolatom a kötettel.
Egyszerre szerettem és utáltam.
Szerettem, mert nagyon valósághűen történtek az események.
Teljesen rideg valójában lett bemutatva a magyar egészségügy.
Én pedig teljes ámulattal olvastam a sorokat és fájt mikor fájni kellett, örültem mikor örülni kellett.
Bár az utálat szó nem helyes, még is nagyon ellenszenves volt a főszereplő hölgyemény. Azt a női típust testesíti meg, akitől a hideg ráz és ha az életben találkozom egy példánnyal rendszerint hideg légkör alakul ki.
Emiatt többek között, többször félre tudtam tenni - ha nagyon úgy éreztem megfojtom menten - pár órára, akár egy napra felé sem néztem.
Ami még zavart a többszöri szó ismétlések, helyenként pedig a betűk elhagyása.
Többnyire egy 400 oldalas könyv nekem egy napig sem tart, evvel viszont sajnos döcögősen haladtam.
Mindenesetre összességében, nem bántam meg, hogy elolvastam, és biztos kezembe fogom venni a folytatását is.