ADATLAP
60 világhíres ember 60 világhíres étel
A szakácskönyvekben és az étlapokon gyakran találkozunk híres emberekről elnevezett ételekkel. Akár megálmodói voltak, akár a tiszteletükre nevezték el a leveseket, húsételeket, salátákat vagy desszerteket, a nevük összeforrt ezekkel a fogásokkal.

A nagy sikerű 60 híres magyar – 60 híres étel című kötet után most a világ hírességeit és a róluk elnevezett ételeket vesszük sorra. XVI. Lajos, Napoleon, Garibaldi, Nelson, Josephine Baker, Balzac, Casanova, Sarah Bernhardt, Hemingway, Victor Hugo, Matisse, Caruso, Puccini… Hatvan jeles uralkodó, politikus, hadvezér, művész, író, tudós szerepel ebben a különleges kötetben. Nemcsak az életútjukkal ismerkedhetnek meg az olvasók, hanem a róluk elnevezett ételek fotóinak kíséretében a recepteket is megtalálják....
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Nagyon szeretek sütni-főzni. Amikor pedig ehhez még híres emberek életéből is kapok egy-egy szeletet, méginkább élvezem. Sok jó kipróbálni való receptet találsz benne, fűszerezve egy kis életrajzzal. Legyen bár valós étel, vagy valaki által megálmodott, máig megállják a helyüket.