ADATLAP
Felismerés - Mass Effect
A galaxis minden fejlett társadalma a protheánok technológiájára támaszkodik, ez az ősi faj ötvenezer évvel ezelőtt tűnt el. A protheán technológia rejtekhelyének 2148-as marsi felfedezése után az emberi faj szétrajzott a csillagok között, és a legifjabbként küzd a galaktikus közösségben elfoglalt hely jogáért.
A gyarmatosított űr határmezsgyéjén David Anderson parancsnok és szövetségi háborús hős vizsgálja át egy szigorúan titkos katonai kutatóállomás maradványait; holttestektől borított füstölgő romok és megválaszolatlan kérdések. Ki támadta meg ezt a helyet, és mi célból? És hol van Kahlee Sanders, a fiatal tudós, aki titokzatosan eltűnt a bázisról - pár órával kollégái lemészárlása előtt?
Sanders az elsődleges gyanúsított, de megtalálni őt több problémát vet fel Anderson számára, mint amennyit megold. Társa egy sötét lelkű idegen ügynök, akiben nem tud megbízni, és egy olyan orgyilkos követi, aki elől nem lehet megmenekülni. Anderson lehetetlennek tűnő harcokat vív meg feltérképezetlen világokban, hogy lerántsa a leplet egy baljós összeesküvésről... de nem élheti meg, hogy elmondja bárkinek. Legalábbis az ellenség így gondolja....
Farkas Csilla véleménye:
Bár nem ismerem a játékot, de így is élvezhető volt a könyv. Megismerhettem jó néhány új kifejezést, mint Pán-globális kulturális identitás, Kollektív közösség, Protheánok, … Akció dús, jól kidolgozott történet volt. Izgalmas volt, a többi részét is el fogom majd olvasni.