ADATLAP
Bábel
Bábel. A legnagyobb nyári zenei fesztivál, valahol Pápa mellett. Mi lehet jobb annál, mint tizenhét évesen, életedben először, egy hetet eltölteni itt a barátaiddal? A zárónapi koncert a Red Hot Chili Peppersé, és Zsófi többek között azért érkezik, hogy találkozhasson Anthony Kiedisszel. Na de addig még sok minden történik vele, Napsival, Abdullal, Hipóval és Szaszával az Európa, Ázsia, Afrika és Ausztrália színpad körül… Bábel. Ha voltál már fesztiválon, azért fogod szeretni, ha még nem voltál, azért....
Németh Fruzsina véleménye:
Emlékszem, először is a könyv hátulján lévő véleményeket olvastam el, és akkor még nem tudtam elképzelni, hogy egy fesztivál hogyan is jöhet házhoz. Aztán megértettem. Annyira magával ragadott ez a könyv... Szinte én is éreztem, hogy ott sodródom az árral, vagy éppen rohamosan fogy a pénzem. A szereplők is nagy kedvenceimmé váltak, tetszett a történet szerelmi szála, annak ellenére, hogy valamilyen szinten azért várható volt. Még kiemelném Hipó karakterét is, akinek állandó problémázásán és képzelt bajain mindig jót nevettem.
Molnár Dorottya véleménye:
Az első könyv amit Leiner Laurától olvastam,nagyban hasonlít ahhoz amit én szoktam átélni egy-egy alkalommal a Volt fesztiválon. Tetszik a történet mellet a kialakítás is,a könyvjelzőként is használható fülek,a borító domború részei és a bevágott beszélgetés részletek.:)
Kormányos esztikormanyos5@gmail.com véleménye:
A Szent Johanna gimi-sorozat után egy teljesen más témájú regény. Minden sorát élmény volt olvasni, olyan érzés volt, mintha én is ott lettem volna a Bábelen, és az összes szereplő nagyon közel került hozzám. Egyszerű, mégis humoros könyv.
Katona M. Anita véleménye:
Teljesen visszaadja azt az élményt, mikor először mentem koncertre/fesztiválra. Nem csak az izgalmat, az euforikus állapotot, amikor meglátjuk kedvenceinket, hanem a többi emberrel való viszont is: sorban állás a mosdónál/zuhanyzónál, közelben lakókkal való barátság, általában az emberek barátkozási kedve.
Nem csak a fesztivál-élmény miatt tetszett nagyon, hanem mert romantikus regény is, mégsem az a fajta, amiben minden a szerelemről szól. Még akkor sem, amikor már nem csak érződik a levegőben, hanem ténylegesen jelen is van.
Onika-Szvath Szilvia véleménye:
Vicces, fiatalos, laza, egyedi.. Nem az én világom a fesztiválozás, de ezek után kedvet kaptam, hogy elmenjek egyre! Szívesen olvasnám tovább a banda történetét, szerintem lehetne még jó sztorikat kihozni ebből a témából.
Galambos Réta véleménye:
Hát sajnos nekem ez nem igazán tetszett. Az utolsó kb. 80 oldal mentette meg a könyvet, hogy ne 2-est adjak rá. Kolos és Szasza volt a leginkább normális karakter. De Zsófi és Napsi… Vagyishát amilyennek Napsit beállította Zsófi, ilyen nincs, szerintem. Zsófi meg a legidegesítőbb fő karakter, akiről valaha is olvastam. Voltam párszor fesztiválozni, igaz nem olyan nagyokon, mint a Volt vagy a Sziget, de hetijegyes voltam, és sosem éreztem se magamon se senki máson, hogy diszkriminálnánk a napijegyeseket, mint ahogy Laura leírta. Valamint én még olyannal se találkoztam, hogy előre lett volna karszalag, bár ez mellékes. Valamint milyen hipohonder megy el egy egész hétre fesztiválozni? Szeretem Laura könyveit, de ez nekem most nagyon nem jött át, nehezen verekedtem át magam rajta, amit sajnálok. Lehet kezdek kinőni belőle.
Nagy Rebeka véleménye:
Tetszik ez a könyv is az írótól. Bár nem az én korosztályomnak írodott ez a köny sem, mégis nagy "falánksággal" és érdeklődéssel olvastam. Egy hét fesztivált leírni majden 500 oldalon keresztül, valami hihetetlen. A környezet bemutatása tökéletes volt, már már én is láttam magam előtt a standokat, színpadokat és a rengeteg sok sátrat. A szereplők is nagyon jól be lettek mutatava, kívülről és belülről is. Személyes kedvencem Kolos volt, nagyon megnyerő személyisége van. Remélem, hogy ilyen könyvek mellett a fiatalok is rájönnek, hogy olvasni jó!
Kovács Emese véleménye:
Leiner Laura történetei mindig viccesek. Ezért is várom mindig a könyveit. Ő Magyarország legjobb írónője. A szereplőket imádtam, Kolos volt a kedvencem. Végig neki drukkoltam. Annyira belelovaltam magam abba, hogy vele fog összejönni Zsófi, hogy nem vettem észre Szasza milyen érzéseket táplál iránta.
Viki Madarász véleménye:
Negyedszerre is élveztem (igen, 4-szer olvastam el!!). Az egyik leges-leges-legkedvencebb könyvem. A poénok szuperek, és az egész könyv szuperül átadja a fesztiváléletet (szerintem legalábbis, mivel még egy fesztiválon sem voltam). Tipikus Leiner Laura könyv, annyira megszeretteti a szereplőket, hogy nagyon elszomorodtam, mikor ezt olvastam: "A történet szereplői kitaláltak, mindennemű hasonlóság a véletlen műve." Mindenkinek nagyon ajánlom. :)
Sáfár Józsefné véleménye:
Jaj de jókat nevettem, ezek a mai fiatalok! Szóval ilyenek a mai fesztiválok? Nekem eszembe juttatta a pusztavacsi békefesztivált még 1983-ban. Akkor az volt és mi is jól éreztük magunkat. Tetszett nekem ez a könyv, majd még keresek az írónőtől mást is.
Németh Mária Ingrid véleménye:
Még sosem voltam fesztiválon, de nagyon élveztem a könyvet. A humora fantasztikus, a nyelvezete könnyed és mai, a szereplők imádnivalóak és a hangulata varázslatos. Adott egy olyan élményt, amit az ember soha nem fejelt el. Szóval ajánlom mindenkinek, aki vágyik egy kis nyári fesztiváli hangulatra, szórakozásra, humorra és egy nem teljesen felhőtlen nyárra…
Újraolvasás után is fantasztikus élmény ez a könyv. Teljesen leköti az embert, annyira, hogy a külvilág teljesen kizárható. :)
Bokor Kitti véleménye:
Nekem kell egy Szasza <3 És azt hiszem ott leszek a következő Bábel feszten =D Szóval én imádtam mindent benne. A téma,a szereplők, a vicces helyzetek Napsi és Zsófi szerelemtesztjei. Egyik kedvenc könyv
Szijártó Eszter véleménye:
Bizonyos szempontból egyezik a Szent Johanna Gimi-vel, mármint ami a formáját illeti. A fejezetek blogbejegyzések, de van olyan, ahol fényképeket ír körül.
Mind az 5 szereplő a szívemhez nőtt. Ráadásul a végén hiányoztak. Tudni akarom mi történik velük. :D Könnyed olvasmány, amibe beleélheted magad, mert akár te is lehetnél Zsófi,Napsi,Szasza,Abdul vagy Hipó. Szerelem sem maradhat ki. Tetszett, hogy nem megjósolható a végkifejlet. Én legalábbis másra tippeltem, mint ami történt. Laura stílusa,humora felismerhető az írásában. Tanácstalan vagyok mit is írhatnék még, egyszerűen megszerettem.
Pődör Patrícia véleménye:
Mivel a Szent Johanna nagyon tettszett így mikor megtudtam hogy Leiner Laurának van mas könyve is, így egyértelműnek találtam, hogy elolvassam. Pápaiként külön öröm volt hogy Pápa mellett játszódik. Teljesen fesztiváli hangulatot csalt a szobámba.
Pocsai Zsanett véleménye:
Ez a könyv kicsit visszahozta nekem a fesztiválok hangulatát, bár a szereplők kicsit másképp buliztak, mint én annak idején. Fiatalos, lendületes és naiv történet pár fiatalról. Szeretek néha ilyen történetekben elmerülni, mosolyogni a "mai fiatalokon. " Leiner Laura kétségtelenül jó tiniregényeket ír.
Ágnecz Zia véleménye:
Számomra ez volt Leiner Laura legjobb könyve. A történet is nagyon ötletes és egyedi,a szereplök is érdekesek voltak. Könnyen olvasható,izgalmas történet. Az egyetlen problémám a szereplök nevei. Hogy lehet,hogy a társaságban egy normális nevü ember van?
Eda An véleménye:
Most fejeztem be a "Szent Johanna gimit" és egy ismerösöm ajánlotta ezt nem volt kérdés.hogy elolvasom és hát a végére a kedvenceim közzé sorolom.Vicces konyv és igen nekünk irodott.Nem kérdés hogy Laura tudja.hogy mi kell nekünk.Vicces epizodok teli izgalommal és közvetlen velünk amikor olvasttam azt hittem.hogy en is a tortenet reszese vagyok.Én csak ajánlani tudom mindenkinek
Facsar Tünde véleménye:
Leiner Laurától ez a kedvenc könyvem, szerintem sokkal jobb volt mint az Akkor szakítsunk. Teljesen bele tudtam élni magam a sztoriba, mintha én is egy igazi fesztiválon lettem volna. Bár a főszereplő csajszi nekem egy kicsit idegesítő és önző volt. Mondjuk Laurától ezt már megszokhattuk.
Eszter Bako véleménye:
Most fejeztem be másodszorra a könyvet, és bér ismertem a cselekményt, még így is nagyon tetszet, nem lehet megunni, a sok poén, képtelen szituáció, a karakterek, mind-mind azt váltják ki, hogy nem tudod letenni a könyvet. Különleges a könyv formája, nem klasszikus, és annyira közvetlen, hogy bárki magáénak érezheti a történetet. Mindenkinek ajánlom!
Szűcs Mónika véleménye:
Jaj nagyon tetszett! Hipp-hopp elolvastam. Nagyon tetszett Leiner Laura stílusa, úgyhogy biztos olvasok még tőle mást ia. Mindenkinek ajánlom a könyvet, aki volt fesztiválon azért , mert azonosulni tud sok dologgal. Én is voltam már és mosolyogva gondoltam vissza rá olvcasás közben, hogy hát igen ez ilyen :D Ha még nem volt, akkor tuti meg jön a kedve hozzá! Én is alig várom, hogy újra fesztiválozzak! :) az pedig ,hogy Red Hot számokkal volt teletűzdelve a könyv igazán feldobta én úgy olvastam ,hogy amikorcsak tudtam és netközelben voltam beraktam az említett számot és nagyon hanulatossá tette az olvasást. Persze nem tudtam ezt minden résznél eljátszani, de egyszer biztos újraolvasom és készítek hozzá lejátszólistát :)
Érsekné Liktor Edit véleménye:
Leiner Laura Bábel című könyvét a 30 éven aluli író kategóriára választottam ki. A Szent Johanna gimi sorozatot hallottam már emlegetni, de konkrétan eddig elkerült minden könyve. A Bábelt rábökéssel választottam ki 2-3 könyve közül, kicsit azért fenntartással. Hát, mit mondjak...... Nagyon kellemes csalódás volt. Nagyon tetszik a stílusa, érdekes, pörgős, humoros. Időnként hangosan vihogtam olvasás közben.

A történet egy fiatal társaság fesztiválos kalandjait meséli el. A főhős blogot ír, ahol folyamatosan beszámol a történésekről. A társasággal mindenféle megtörténik, ami egy fesztiválon megtörténhet. A könyv nagyon jól visszaadja a hangulatot, élvezetes olvasmány. Nem akarok részleteket megosztani, akit érdekel, olvassa el. Mindenesetre, természetesen van benne szerelem, barátság, buli.....
Fejes Ilona véleménye:
Ez a könyv igazán szuper volt, az olvasás minden egyes percét élveztem! Rengeteg szórakoztató rész van benne, amit nem lehetett kibírni röhögés nélkül! Egyszerűen imádtam! Az írónak sikerült igazán megragadnia és leírnia, hogy milyen is egy fesztivál. Én magam is gyakorlott fesztiválozó vagyok, idén nyáron azonban sajnos nem volt lehetőségem elmenni egyre sem, de ennek a könyvnek sikerült feldobnia. Még egy-két jó ötletet is találtam benne, amit tuti, hogy alkalmazni fogok ezentúl a fesztiválokon. Csakis ajánlani tudom mindenkinek!
Kovács-Valastyán Judit véleménye:
Imádtam! Újra 16 éves fesztiválozó kamasz voltam, minden pillanatát átéltem. Tetszett a könyv felépítése, dalszövegek, sms-ek, e-mailek és facebook bejegyzések teszik színesebbé a szöveget. Nagyon jó humorú, fiatalos írás, teljesen hű korkép, és a fesztiválhangulat is jól el lett kapva. Nagyon élveztem olvasni, hamar le is daráltam az egészet. A karakterek viccesek és egymás számára teljesen különlegesek, mint emberek és barátok. Az első könyv volt amit Leiner Laurától elolvastam, de nem az utolsó. Tetszik a stílusa és a humora.
Balogh Krisztina véleménye:
Leiner Laura eddigi összes könyvét imádtam és ebben sem csalódtam.:) Tényleg teljesen úgy írja le mintha te is részt vennél a fesztiválon ami elég fordulatos. Én letenni nem igazán tudtam úgyhogy egy nap alatt a végére is értem.:D Ajánlom mindenkinek aki még esetleg nem olvasta. ;)
Lenge Anna véleménye:
Ez az egyik kedvenc könyvem Leiner Laurától. Tetszik, hogy vicces és izgalmas. Tetszett a történet és az, hogy a karakterek vicceseke és színesek voltak. Eddig útáltam a fesztiválokat, de miután elolvastam a könyvet megszerettem.
Kovács Rebeka véleménye:
Nem igazán tetszett. Gagyi poénok,kiszámítható a sztori. Ostoba,felszínes karakterek. Tiszta szjg volt,csak egyáltalán nem volt vicces. Nem hasonlított egy igazi fesztivára. Nem tetszett. A karakterek kb egy szóval jellemezhetőek.
véleménye:
Soha nem vágytam fesztiválra, de a Bábelre szívesen elmennék... nem volt a történetben semmi extra, teljesen hétköznapi lány, teljesen hétköznapi kalandja. Kellemes kikapcsolódás unalmas délutánokra.
DN PD véleménye:
A Szent Johanna Gimi sorozat után ez volt az első könyvem Laurától, amit elolvastam, és természetesen nagyon imádtam. Soha életemben nem voltam fesztiválon, de a könyv hatására egyszer biztosan elmegyek, hogy élőben is érezzem a hangulatot. Azt hiszem 3 nap alatt olvastam ki, tehát nem nagyon tudtam letenni, de ez minden LL könyvvel így van.
Ratkai Réka véleménye:
Eddig talán ez a kedvenc könyvem Leiner Laurától, kedvelem a stílusát, és ez különösen szórakoztató volt. Jókat nevettem rajta, nagyon jó hangulata van a könyvnek. Viccesek a szereplők is, szerintem jól lehet azonosulni velük. Úgy hallottam, van még hasonló könyve, azt is mindenképpen elolvasom.
Ecseri Mariann véleménye:
Nekem ez a könyv sokkal jobban tetszett, mint a Szakítópróba. Fesztiválhangulatot hozott a májusba. Már várom a nyarat. Az eddigi fesztiválok mondjuk nem pont ilyenek voltak, de sebaj. Nem nagyon tudom hova tenni ezeket a becézős neveket. Nekem kicsit furák.
Ezt leszámítva egy könnyed olvasmány.