ADATLAP
Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
Hajdanában egy szigeten, a világ túlsó felén igen különös gyerekek éltek. Mind együtt egy nagy, öreg házban, egy elvarázsolt helyen, ahol senki sem lelhetett rájuk. Nem olyanok voltak, mint más emberek. Káprázatos dolgokra voltak képesek.
És mindre vigyázott egy bölcs, vén madár...

Egy családi tragédia után a tizenhat esztendős Jacob egy távoli, Wales partjainál lévő szigetre kerül, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy az itt rejtegetett árvák többek voltak különösnél. Talán veszélyesek. Lehet, hogy jó okból zárták őket el egy kietlen szigeten. És valamiképpen – legyen ez bármilyen valószínűtlen is – talán még mindig élnek.

A Vándorsólyom kiasszony különleges gyermekei nyugtalanító, réges- régi fényképekkel illusztrált regénye élvezetes olvasmány mindazoknak, akik kedvelik a meghökkentő történeteket és a hátborzongató kalandokat....
Arany Zsuzsanna véleménye:
Lebilincselő történet, amely egy teljesen másik világba kalauzolja az olvasót. Letehetetlen könyv ugyan, mégis erős idegzet kell hozzá, nem csak a hátborzongató jelenetek, hanem az apró utalások figyelemmel kíséréséhez is.
Az író zseniálisan alkotta meg ezt a világot, szemfüles olvasók azonban mégis észrevehetik a második világháború borzalmaira tett utalásokat.
Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Járfás Vivien véleménye:
A történet stílusa és témája azonnal beszippantja az embert, ezt a különleges légkört pedig az ilhsztrálás is nagyban segíti. Hátránya azonba hogy sokszor nehézkes és zavaros a történet vezetése valamint időnként terjengősnek találtam.
Balogh Orsolya véleménye:
Ennél a könyvnél a film vett rá, hogy elolvassam. Először elég szkeptikusan álltam a dologhoz, de a film meggyőzött, hogy lehet ebben a könyvben valami varázslatos. Be kell ismernem, a filmet is csak a végén szerettem meg, így volt a könyvvel is. Eleinte úgy voltam hagyom a fenébe, de valami ott tartott, és ahogy haladtam úgy lett izgalmasabb a történet, úgy szerettem én is meg a könyvet. Szerintem egyszer megéri elolvasni.
Németh Luca véleménye:
A borító mindjárt felkeltette a figyelmemet. Nem feltétlenül pozitív értelemben, elég félelmetes, és amikor belelapoztam, akkor is hátrahőköltem a fotóktól. Olvasás közben annyira már nem ijesztő, tetszik a technika, ahogy az író felhasználja a régi fotókat a történet illusztrálására, kíváncsi lennék, milyen volt az írás folyamata, mennyiben merített ihletet a képekből.
Gyuricza Györgyné véleménye:
Egy könyvtári látogatásom alkalmával találtam rá erre a könyvre. A filmet előzőleg láttam és kíváncsi voltam rá, hogy milyen a könyv. A film nem nagyon nyűgözött le, de azt hittem, hogy könyv formájában sokkal érdekesebb. Nagyot tévedtem. Gyorsan szoktam haladni az olvasással, de ez a könyv feladta a leckét. Több mint egy hétig olvastam ezt a kötetet. Annyira nem kötött le, a történet vezetés, hogy szinte erőt kellett vennem magamon, hogy leüljek az olvasásához. Csak a háborús rész volt egy kicsit érdekelt, de ennyi. Neki kezdtem a második kötetének is, hogy hát ha az meghozza a várt hű-ha érzést. Mivel sok booktubertől hallottam, hogy mennyire fantasztikus ez a könyv. Hát ez nekem nem jött be.
Ez is egy olyan könyv volt, hogy csak arra volt jó, hogy itt kipipáljak egy kategóriát.
Kovács-Valastyán Judit véleménye:
Egy kicsit tartottam tőle, hogy már nem tudnak lekötni az ilyen jellegű könyvek, igaz kicsit előítéletes is voltam, mivel a filmbemutatót hamarabb láttam, minthogy nekikezdjek ennek a könyvnek. Pozitívan csalódtam, a folytatás is el lesz olvasva. Jól megírt történet, a karakterek különlegesek és érthetőbb volt mint a film, amit később meg is néztem. Csalódás, hogy megcseréltek bizonyos karaktereket a film kedvéért, de ez van. Régi fényképekből kiindulva fűzte fel magát egy izgalmas történetszálra, hamar felfaltam, nem tudtam letenni.
Eőriné Zsoldos Ildikó véleménye:
Először a filmet làttam, csak kèsőbb olvastam el a könyveket. Hiàba ismertem màr a törtènetet, a könyv sokkal többet adott, ahogy ez àltalàban lenni szokott.. bàr a könyv règi fotòi nèha ijesztőek voltak. Misztikus, ijesztő, meghökkentő,különleges...sorolhatnàm a jelzőket. Minden van benne. Vajon sikerül a hurok feloldàsa? A különlegessège miatt különleges marad szàmomra, vegyes èrzelmekkel.
Kiss Réka véleménye:
A film miatt kezdtem el olvasni, és hát nem álltam meg az első kötetnél. Remek ötlet a régi illusztrációk használata a könyvben, az egészet nagyon hitelessé teszi... az ember szinte ott érzi maga mellett a láthatatlan fiút és visszaemlékszik azokra a csodás gyerekévekre, amikor még is hitt abban, hogy az állatokkal igenis lehet beszélni vagy épp megijedt attól, hogy valaki kiolvassa a gondolatait. A fiú a mai világ gyereke, aki tükröt tart elénk, ami egyáltalán nem a legpozitívabb képet festi a meglódult életünkről.
Jakabné Rácz Ildikó véleménye:
Évekkel ezelőtt olvastam először ezt a könyvet, nagyon tetszett. Izgalmas, kalandos, magával ragadó történet....
Idén láttam a filmet is, és újra a kezembe akadt! Mint mindig most is a könyv nyert!
Érdekes, különleges, varázslatos...és a képek alapján ismét kiderült, hogy az ember genetikai állománya nagyon különleges, mindannyian egyediek és megismételhetetlenek vagyunk! A képek és a rémhírek valósak? Ki tudja?
Jó olvasást!
Szabó Adrienn véleménye:
Kategóriaként én az "egy könyv, ami ijesztő"-t jelöltem meg. Ijesztőnek találtam a benne található képek miatt, amik bár lenyűgöztek és csodálatosak, de egyben halálra is rémisztenek. Maga a történet eleinte unalmas volt, el kellett jutnom a feléig, hogy rájöjjek, igazából egy lassan felépített fantasztikus történet. Hihetetlen, hogy az író a sok-sok régi fénykép köré milyen különleges történetet alkotott, ami akár lehet igaz is ;) A könyvből készült filmet még nem tudtam megnézni, de most már, hogy a könyvön átrágtam magam, erre is sort fogok keríteni.
Varga Julianna véleménye:
A film után találtam rá a könyvre, az egész trilógiát megkaptam ajándékba. Letehetetlen, most épp a harmadik könyvvel végzek. Imádtam a filmet is, de a könyv sokkal jobb - ahogy az lenni szokott. :)
Kiss Kinga véleménye:
Félve fogtam neki a könyvnek, ugyanis nem szerettem soha az olyanokat, amik misztikusak. Az elején nagyon nehezen indult a történet, nehezen olvastam, aztán a második fele már olvastatta magát. Kíváncsian várom a folytatást.
véleménye:
A könyv eleje nagyon jó volt, olvastatta magát. Aztán a második felében kicsit leült a történet. Tetszett, hogy nem igazán kellett megkedvelni minden szereplőt, volt, aki - bár a "jók" közé tartozik- mégsem erőltetetten kedves, rendes, önfeláldozó stb., hanem olyan, amilyen, és így kell elfogadni. A folytatásra kíváncsi vagyok, de sejtem, hogy nem fog ennyire tetszeni, mint ez az első rész.
Szoóh Gabriella véleménye:
Érdekes könyv, könnyen olvasható. Az élményhez a képek is hozzátesznek. A film megnézése előtt akartam elolvasni, hogy lássam, mi a forrásanyag. Az elején jól indult, a végére kicsit leeresztett, a képek és az ajánlás miatt talán kicsit többet vártam tőle, de cseppet sem rossz könyv.
Homlok Renáta véleménye:
Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
Már egy jó ideje kiszúrtam ezt a könyvet, de valahogy nem került rá a sor. De most, hogy film is lesz belőle, gyors előre vettem. A könyv eleje egyből magával ragadott. A könyv mozgalmas, de valahogy meg mégsem haladt. Igazából én amolyan bevezetőnek képzelem. Mondjuk annak elég jó. Tetszettek a régi képek is, ötletes. Tetszik ez a hurok ötlet is. Kíváncsi vagyok, hogy ezt, majd hogy oldják fel. Mert én bízok abban, hogy feloldják.

Beáta Nagy véleménye:
Azt hiszem néha látom én is a szörnyeket, és iszonyatos erővel próbálom távol tartani magam tőlük.

Szerettem ezt a történetet. A képeket, az árvaházat, a kutakodást a romok között. Látni akartam azt a miliőt, ahová a könyvvel elrepülünk. És elmentünk moziba. Hiba volt. Mikor vége volt a filmnek, sírni tudtam volna. Miért, miért tettétek ezt vele?!
Tar Nikolett véleménye:
Zseniális, imádtam minden oldalát, lebilincselő. Bár van egy két értelmetlen és furcsa képesség, de a gyerekek karakterei is nagyon jók, imádtam Bronwyn-t. Igazi belevaló, tökös csaj, tetszett, hogy egy lányra osztották ezt a szerepet. Jacob karaktere is jól volt felépítve, egy srác akinek nincsenek barátai, egyértelmű volt, hogy lelép a gyerekekkel. Én mindenkinek ajánlani tudom, lehet, hogy nehezen indul be, de utána annál jobb.
Etyus véleménye:
Varázslatos könyv!
Kétségtelen, hogy a könyvben szereplő képek és a borító sokkal inkább megfogott a könyvesboltban, mint maga a hátoldalon lévő leírás.
Nagyon kedves történet, izgalmasnak kevésbé mondanám, de mégis szinte faltam az oldalakat.
Mindegyik szereplő, szerethető, kedves karakter.
Nagyon várom már hogy a következő részt is elolvassam, illetve hogy a filmet megnézzem!
Juhász Viktória véleménye:
Elsősorban a borítója miatt választottam,de nem csalódtam benne. Nekem nagyon tetszett,olvasmányos volt,pörögtek az események. A könyvsorozatban(merthogy elolvastam a többi részét is) szereplő képek nagyban hozzájárulnak,hogy misztikusnak, már-már valóságosnak tűnjön.A harmadik kötet vége nekem kicsit összecsapott volt, de ennek ellenére jó kis olvasmány volt.
Lajos Aliz véleménye:
Egyik ismerősöm ajánlotta, így megvettem rögtön mind a három könyvet. Könnyű olvasni, gyerekeknek lett írva, ezert hamar kiolvastam. Átlátható a történet, de tetszett. Az egyetlen dolog ami felmerült bennem, hogy ha a múltból a jövőbe megy valaki akkor pár nap alatt megöregszik, viszont ha a jelenből a múltba, akkor miért nem történik semmi sem? De erre lehet majd a többi könyvbe választ kapok.
Tamás Bernadett véleménye:
A Vándorsólyom Kisasszony Különleges Gyermekei számomra a legszebben kivitelezett könyvsorozat, amivel eddig találkoztam. Nem tagadom, hogy a régi, igencsak rémisztő fényképek miatt vásároltam meg, de ahogy elkezdtem olvasni a történet is magával ragadott. A három könyv közül az első rész volt, amit alig tudtam letenni, a következő kettő már egy kicsivel unalmasabbra sikerült, de ettől függetlenül a lezárással meg voltam elégedve. Amiért nekem ez az egyik legjobb könyvsorozat - a kivitelezésen túl - mert ilyen történettel még nem találkoztam, Ransom Riggs egy teljesen új világot hozott létre, amibe gyerek és felnőtt egyaránt szívesen ellátogatna. A könyvek olvasása közben körülöttem is időhurok jött létre és még szívesen maradtam volna :)
Tóth Ani véleménye:
Izgalmas, kedves könyv volt. Kifejezetten tetszett a képi világa, és itt nemcsak a benne található fotókra gondolok. Érdekesen oldotta meg az író a jelen és múlt, illetve a gyerekek mesés és a felnőttek sivárabb világának ütköztetését. Izgatottan várom a filmet.
Farkas Beatrix véleménye:
Jó könyv volt. Érdekes volt az időhurok elmélete, de követhető volt. A végén a hurkok közötti utazás kicsit homályos volt számomra. (főleg mikor a végén a tengeralattjáró előkerül és elmondják hogy került ide, és hogy megy el)
Nagy Rebeka véleménye:
Maga a történet jó alapon játszódna, csak vannak benne érthetetlenül leírt részek. Fantáziavilága nagyon tetszett, itt gondolok a két időbeli síkra és a gyerekek képességeire. A vége kicsit elcsépelt lett számomra, nagyon gyorsan le lett zárva a történet. Ezen még dolgozni kellett volna és akkor jó könyv lenne.
Kapitány Zita véleménye:
Őszintén a könyv borítója és egyedisége miatt választottam ezt a könyvet, mikor megvásároltam. A képek alapján valami félelmetes könyvre számítottam, de sajnos nem azt kaptam. Sokáig csak állt a polcon, aztán a film előzetesének megnézése után döntöttem úgy, hogy ideje elolvasni. Sajnos én nagyon untam, egyáltalán nem erre számítottam...nem mondom, hogy nem fogom befejezni a sorozatot, de nem sietem el a dolgot.
Mike Franciska véleménye:
A filmelőzetes megnézése után rögtön el akartam olvasni a könyvet is. Mint ahogy arra számítani lehetett, Tim Burton rendesen kiszínezte a történetet és a filmből már teljesen eltűnt a könyv nyugtalanító hangulata. Sokkal inkább egy gyerekeknek szánt fantasyt fedeztem föl benne. Hogyha valaki csak gyönyörű látványvilágra vágyik ajánlom neki a filmet, viszont, ha egy izgalmas történetet akar olvasni bizarr képekkel fűszerezve a könyv jobban fog tetszeni neki. A regény első 50 oldalán nehezen indul be a cselekmény, alig történik valami. Azonban miután Jacob rátalál az árvaházra, a történet fokozatosan egyre izgalmasabbá válik. Valamint az utómunkával átalakított, valódi fotók még nyugtalanítóbbá teszik a történetet. A könyvben találkozhatunk még időutazással, lidércekkel, elvarázsolt hurkokkal, valamint Jacob és egy árvaházi lány között szövődő szerelemmel...
Pethő Anett véleménye:
A szereplők nem emberek, hanem "különlegesek". Alakváltó,láthatatlan vagy más,különleges képességgel rendelkezők, illetve lélek nélküli szörnyek. Az első részből hamarosan film lesz, arra is kíváncsi vagyok.
A könyv lényege, hogy a főszereplő srác nagyapja meghal, szörnyek ölik meg, akiket csak ő lát. Lassan rájön, hogy az összes sztori igaz lehet, amiket a papától hallott kiskorában a különleges gyerekekről,és elhatározza, hogy kideríti az igazságot róluk.
Palotas-Dascal Edina véleménye:
Engem is Tim Burton elözetese fogott meg és ebböl az okbol kezdtem elolvasni a könyvet,valamint mind a három részt meg is vásároltam.
Maga az alap történet tetszett nagyon,de valahogy egy kicsit többet vártam töle,több varázslatott,több misztikumot.
Olvasmánynak nagyon könnyü ezárt nyáron a strandon vagy a tengerparton egy kellemes társ lehet.
Az eggyik dolog ami nem tetszett az a szerkesztése,a képeknél pár oldalt mindig elöre kellett lapozni,valamint,hogy teljesen kiszámithato a történet és ez a varázst megszünteti.
I Luca véleménye:
Sosem került volna kezembe ez a könyv, ha nincs a könyvkihívás, szóval ez már egy pozitívum:-) A fényképek számomra rettentő rémisztőek voltak, hiába tudom, hogy ezek is "valós emberekről" készültek. És mégis....a MásVilág c. film jutott róla eszembe.
Viszont a végén inkább az izgalom dominált és nem a félelem, mely azért olykor-olykor a hatalmába kerített este, lefekvés előtt olvasva. Összességében tetszett, gyorsan el is olvastam és megyek a következő részért!
Oravecz Ivett véleménye:
Határozottan a borítója alapján választottam, majd elolvastam az ajánlását, majd belelapoztam... Elég "beteg" fényképek voltak benne, így már biztos voltam benne, hogy ezt el akarom olvasni :). Kíváncsi voltam, hogy milyen történet építhető fel ezek köré a képek köré. Nekem egy kicsit a Hősök gyerekverziója volt végig, viszont fordulatos volt és izgalmas az meg már csak hab a tortán, hogy film is készül belőle.