ADATLAP
Isabella
Isabella boldog házasságban és jómódban él Rómában férjével, Amadeóval és kisfiával, Alessandróval, ám egy napon férjét elrabolják, és az emberrablók tízmillió dollár váltságdíjat követelnek a szabadon bocsátásáért. Isabella a rendőrséghez fordul segítségért, erre az emberrablók megölik a férfit. Az asszony - aki egy nagy divatház tulajdonosa - elkeseredésében a munkába temetkezik és testőrökkel veteti körül magát, azonban végképp összeomlik az újabb - később hamisnak bizonyuló - hír hallatára, mely szerint a kisfiát is elrabolták. Békességet lelni az Egyesült Államokba utazik a barátnőjéhez, Natasához. Itt ismerkedik meg Corbett Ewinggal, akivel egymásba szeretnek. Időközben kiderül, hogy a férfi meg akarja vásárolni az asszony tulajdonában lévő nemzetközi divatházat. Isabella kételkedik Corbett érzéseiben, s ezért viszautazik Rómába. Időközben az olasz rendőrség elfogta az emberrablókat, s Isabella is jelen van a tárgyaláson. Amikor a hallottak hatására ismét összeroppan, rájön, hogy valóban számíthat az őt őszintén szerető Corbett Ewingra....
Szabó Márta véleménye:
Amikor elkezdtem olvasni, akkor jöttem rá, hogy én ezt a történetet ismerem, csak más címen. Tulajdonképpen tetszett, de nem ez az írónőtől a legkedveltebb történetem. Azért érdekes volt arról olvasni, hogy Olaszországban tényleg létezik olyan, hogy elrabolnak egy gazdag embert, és amikor felismerik az álruhába öltözött feleséget az ékszerei eladása közben, akkor a férfit tényleg megölik. Hogyan áll újra talpra az asszony - erről szól a könyv.
Bischofné Hauer Szilvia véleménye:
Édesanyám könyvespolcáról már régen olvastam ezt a könyvet, és valamiért nagyon megtetszett, pedig alapvetően nem rajongok Danielle Steel romantikus könyveiért. Ahogy ebbena regényben megjelenik Róma varázslatos divatvilága, és benne a tervező isabella Di San Gregorio karaktere, az bennem nyomot hagyott mostanáig. Így most örömmel vettem elő újra.