ADATLAP
Álom két keréken
Tinédzser lányom ajánlására, amikor valami igazán könnyű olvasmányra vágytam....
Szieber Laura véleménye:
Háromszor futottam neki ennek a könyvnek az elolvasásához és örülök hogy végre rászántam magam. Csodálatos könyv volt,szinte le sem tudtam tenni. A karakterekről alkotott véleményem fejezetről fejezetre változott és pont ez tette érdekessé a sztorit.Mindenkinek ki lettek emelve a jó és rossz tulajdonságai is, így az olvasó dönthette el,hogy kiről mit gondol.A változás volt a történet középpontjában.Örülök,hogy ezt is megtapasztalhattam.
Szieber Laura véleménye:
Háromszor futottam neki ennek a könyvnek az elolvasásához és örülök hogy végre rászántam magam. Csodálatos könyv volt,szinte le sem tudtam tenni. A karakterekről alkotott véleményem fejezetről fejezetre változott és pont ez tette érdekessé a sztorit.Mindenkinek ki lettek emelve a jó és rossz tulajdonságai is, így az olvasó dönthette el,hogy kiről mit gondol.A változás volt a történet középpontjában.Örülök,hogy ezt is megtapasztalhattam.
Kiss-Vasas Bettina véleménye:
Igazából aranyos mű. Néhol sok a belső monológ, de laza kikapcsolódásnak nagyon megfelelt. Nem hagy maradandó nyomot a sztori bennem, de ez tényleg olyan könyv amit "egyszer el 'kell' olvasni"...
Szabóné Németh Erika véleménye:
Jó volt olvasni, mert a nyárról, nyaralásról szólt, és az óceánparton játszódott, de a szereplők nem igazán kerültek közel hozzám, sőt tuti, hogy idővel el is felejtem a nevüket. Nem ezt mondanám az írónő legerősebb könyvének, de nem is a leggyengébb. A két főszereplő között sem éreztem semmi lényegeset, mármint, hogy mennyire akarom, hogy együtt legyenek. Valahogy elmaradt a várakozás érzése.
Karafiát Klaudia véleménye:
Az az igazság, hogy nem tetszett. Szerintem Sarah Dessen inkább a belső monológokra fekszik rá a történeten belül. Sajnos ez nem az én könyvem, viszont nagyon jól mutatja az elvált családok problémáját.
M J véleménye:
Vegyes érzelmeim vannak a könyvvel kapcsolatban. Ez sem feltétlenül nekem szóló könyv, ha csak a koromat nézzük. Szívesen olvasok tiniknek, tinikről szóló könyvet, hogy felkészülhessek a lányomnak ajánlásokkal.
Néhol nagyon hosszadalmas a leírás, néhol viszont kicsit rövidnek érzem.
Az biztos, hogy elgondolkodtató és sajnos a mai világ rajzolódik ki benne.
Érdemes elolvasni, mélyebb a mondanivalója, mint a borító alapján gondolná az ember
Turi Mária véleménye:
Odavoltam érte. Nyár, óceán, bicikli, szerelem, kaland, második esély. Kellemes kikapcsolódást nyújtott szombat délutánra és estére :). Az első könyv amit az írónőtől olvastam, de nem az utolsó. Auden aki a nyarat az apjánál tölti ahol megismeri Eli-t, akivel sok időt, álmatlan éjszakákat tölt el, és valahogy sikerül kicsit kirángatnia a srácot az önmarcangolásból, miközben együtt bepótolják ami Auden életéből kimaradt, bowling, kajacsata, és még biciklizni is megtanul. Még barátokat is szerez Maggie, Leah és Esther személyében. A szülei kicsit furák, ellenszenvesek voltak, bár a könyv végére kicsit megváltoznak attól nem lettek kedvenceim,
Kovács Emese véleménye:
Sarah Dessen egy fantasztikus, zseniális írónő. Bármit szívesen olvasok tőle, mert soha nem okoz csalódást. Így volt ezzel a könyvvel is. Tetszett a két főszereplő története. Könnyed, laza történet, melyet egy fél nap alatt simán el lehet olvasni. Egyszerűen imádom.
Csabai Regina véleménye:
Már régen meg van ez a könyv (anya nagy kedvence, Ő ajánlotta), nagyon tetszett a borítója és a tartalma is. De valahogy mindig találtam másikat, ami jobban érdekelt. Megbántam, hogy sokáig halogattam. Imádtam, könnyű szerelmes történet, ami megmutatja, hogy nem az számít, hányszor buksz el, hanem az, hányszor állsz fel...
Eszter Bako véleménye:
Már egy ideje keresgéltem a könyvet, nagyon megtetszett a boritója, bár most már tudom, hogy nincs sok köze a történethez. Nagyon megragadott és elgondolkodtatott, egyfajta bátoritás arra, hogy merjünk kilépni a konfort zonánkból, de ha leesünk nem az a leényeg, hogy hányszor, hanem hogy hányszor állunk fel, érdemes elolvasni :)
Onika-Szvath Szilvia véleménye:
Szeretem az ilyen könnyed szerelmes könyveket, amiknek azért van mélyebb mondanivalója is, ez sem okozott csalódást. Különösen tetszett az éjszakai világ, amibe betekintést kaphattunk. A borítója is nagyon tetszik!
Osztroluczki Anett véleménye:
Egy tipikus laza, nyári olvasmány, amit bárhol bármilyen állapotban kiolvas az ember. Egyszerűnek tűnt mégis a tartalma elgondolkodtató volt a változásról. Tetszett az, ahogy visszanézhetttem, hogy milyen volt Auden a könyv elején és a végén. Nagyon megérte!
Csizmarik Anikó véleménye:
Ez a könyv, egy olyan könyv, amelyet nagyon gyorsan, könnyen el lehet olvasni, viszont a tartalma, mondanivalója sokáig ott motoszkál az ember fejében. A főszereplő Auden, aki bezárkózva él a maga kis világában, és nem érzi jól magát, ha ki kell lépnie a komfortzónájából. A szülei válása után Auden nem alszik, ha mégis akkor csak pár órát, viszont, mivel a nyarat édesapjánál tölti a tengerparton, megpróbál beilleszkedni abba a családba. Találkozik Elivel, és mindketten tudják, ez a nyár nem egy szokványos nyár, beleértve a pletykás csajokat is.
Buzsik Krisztina véleménye:
Ez a könyv tényleg az, amit csak a borítója alapján választottam. Nem tudom, hogy a borítótervező olvasta-e a könyvet, de kizártnak tartom. :)
A könyv tipikusan nyári olvasmány, a történet számomra elég kiszámítható volt, azonban a párbeszédek sokszor mosolyt csaltak az arcomra. A főszereplő végigment a várt jellemfejlődésen, melyből azért hiányoltam egy keményebb apa-lánya vitát, rettentően idegesített az apa karakter, de eleinte Auden is kiborító volt a nemtörődömségével. A legjobb karakternek Maggiet tartom, klassz, hogy "eltörli" a sztereotípiákat.
Bobor Rebeka véleménye:
Nagyon tetszett a történet, a szereplők és a poénok. A legjobban a furcsa hasonlatok maradtak meg. Borító alapján nem ítélünk könyvet, de ennek nagyon-nagyon megtetszett a borítója is. Izgalmas könyv, jó befejezéssel. Szerintem nyárra tökéletes olvasmány. 8,5/10
Horváth Alexandra véleménye:
Kellemes kis olvasmány szėp nyári estėkre. Sok jót hallottam már Sarah Dessenről, de mėg egyszer se tudtam rávenni magam, hogy olvassak is tőle. Így a kihívás alkalmából viszont úgy gondoltam pont jó lesz egynek ės nem is csalódtam benne. Bár nėha már elegem volt Thrisbėből, pedig imádom a gyerekeket.
Ecseri Mariann véleménye:
Szeretem Sarah Dessen könyveit. Kellemes olvasmányok, amik könnyed kikapcsolódást ígérnek. Legalábbis elsőre ezt gondolja mindenki. De a felszín alatt jóval több mondanivalója van. Bepillantást enged a családba, amelynek tagjai sosem voltak együtt igazán, egy fiú életébe, akinek nagyobb teher van a vállán, mint a legtöbb embernek, és még sorolhatnám. De inkább olvassátok el.
Simon Bori véleménye:
Nagyon hamar elolvasta, pár nap alatt, ahhoz képest, hogy elég hosszú könyvről van szó. Egyik délután meg sem álltam, órákon keresztül csak olvastam. Nagyon tetszett az egész, az hogy Auden ennyire bezárkózó volt, közelállt hozzám, mert én is ilyen típusú vagyok. Ez a könyv reményt adott, hogy egyszer én is kinyílhatok.
K Zsuzsi véleménye:
Egy olyan könyvre vágytam, ami nem tartogat hatalmas meglepetéseket, könnyed, de mégsem lassú a történet, van benne egy kis romantika, egy kis titokzatosság, nem bonyolultak a szálak, de mégis leköt, aranyos, nem szomorú.. És azt kaptam, amit vártam. Épp beteg vagyok, és pont erre volt szükségem így regenerálódás közben, hogy egy semmilyen, de mégis kellemes, könnyed, kikapcsoló könyvet olvassak. Tengerpartra is tökéletes egyébként, vagy bármikor, amikor egyszerűen csak el szeretnél szakadni egy kicsit a hétköznapoktól, a külvilágtól, és egy aranyos nyári történet közepén szeretnéd magad találni. :)
Endrei Dorottya véleménye:
Barátnőm nógatására döntöttem úgy, hogy elolvasom ezt a könyvet. Eddig még csak nem is hallottam magáról a könyvről, nem is láttam, és akkor még az íróról nem mondtam, hogy ismeretlen... Azt hittem, hogy az a nyálas sztori lesz a nyári szerelemről és a nyár végé könnyes elválásról miután a fiú a lány után megy és kiderül, hogy ő is beiratkozott az egyetemre... Kellemeset csalódtam. Nagyon élvezetes könyv, számomra letehetetlennek bizonyult. Az egészben Auden karakterfejlődése ragadott meg legjobban és ahogy egy idő után már nem félt új dolgokat kipróbálni. Persze mindenki fél kilépni a komfortzónájából és néha inkább visszavonulót fújunk, csak hogy ne valljunk kudarcot, de ahogy Adam is mondta: az a lényeg, hogy visszaszálljunk a biciklire. Az ember mindenre képes amit eltervez és amihez bátran áll hozzá: legyen ez kár a biciklizés megtanulása, személyiségünk megváltozása vagy a nagy döntések az életben. Szerintem, habár nem a legmozgalmasabb történet amit eddig olvastam, nagyon tanulságos és élvezetes. Már nem is emlékszem mikor olvastam olyan könyvet ami ennyire az én világomban játszódott volna. Végre sikerült egy olyan könyvet elolvasni, ami pont beleillik a korosztályomba, és úgy érzem így sokat is segített a lelki fejlődésemben.
És ami tényleg a lényeg: nem az számít mennyiszer esel el, hanem hogy mennyiszer állsz fel utána. Akkor teljes az élet, ha a felállásaink száma mindig egyel több mint az eleséseké.
Monostori Réka véleménye:
Őszintén szólva az eleje nem teszett. Nekem kicsit unalmas volt, és sajnos a közepe felé is találtam egy-két ilyen részt. Ezért nehezen is tudtam belemélyedni. De amikor sikerült.... Olyankor úgy éreztem, mintha csak én magam lennék Auden. Mindent átéreztem amit ő. A folytonos babasírást, a szüleivel való fura kapcsolatát, a kialakuló barátságokat, de legfőképpen a hosszó éjszakákat Eli társaságában. Ezt a könyvet az éjjeli baglyoknak ajánlom, mert el sem tudom képzelni, hogy tudna bárki is, egy az este varázsáról szóló könyvet napközben olvasni. A kezdeti nehézségek ellenére Sarah Dessen olyan hatást gyakorolt rám, hogy bár még csak ezt az egy könyvét olvastam, de ő lett az egyik kedvenc íróm.
Tuczainé Gergye Alíz véleménye:
Kedves szereplők nagyon jó kis történet.Érdekes ahogy a mai családok alakulnak mindenki megy tovább és mégis támogatják egymást.Auden felnő és megérti lassan szüleit szerelmes lesz és elkezdi élni a saját életét.
Liliom Rebeka véleménye:
Nagyon tetszett ez a könyv. Mikor a kezembe vettem, nem tudtam, mire számítsak, de már többször láttam azelőtt, és már a borító felkeltette az érdeklődésem. Ahhoz képest, amilyen hosszú, gyorsan a végére értem. Azt hiszem, 3 nap lehetett. Könnyű olvasni, csak úgy falja az ember az oldalakat. Mindegyik karakter nagyon szimpatikus volt, kivéve talán Auden anyját, de a végére az ő szíve is lágyult, betekintést nyerhettünk az érzéseibe, érzelmeibe, amiket megtanult kimutatni. A nyáron történtek miatt Auden is jó irányba változott, nem vette véresen komolyan a tanulást, nem csak ebből állt az élete, élményekkel gazdagodott, új, remek barátokat szerzett, mint Maggie vagy Adam. Ez a könyv azonban nem csak a nyári kalandokról, élményekről szólt. Sok mindent megmutatott. Hogy lehet valaki egyszerre lányos lány és nagyon okos is, hogy nem szabad leragadnunk egy dolog mellett, hogy muszáj kitartanunk, hiszen csak annak a dolognak van értelme, amiért megküzdünk, hogy amit mindig is szerettünk volna, bármikor bepótolhatjuk, és az élmény talán még jobb is lesz mint akkor lett volna. Nem mindenki olyan, amilyennek elsőre látszik, és sokunknak szükség van a támogatásra, hogy valaki ne sajnálja, hanem mellette álljon, szeresse. Nagyon elgondolkodtató, de egyben szórakoztató könyv volt egyszerre, amilyet én egyszerre ritkán találok. Ráadásul boldog vége lett, bár nem tudom, hogy az egyetem alatt Auden és Eli együtt maradnak e....Szívesen olvasnék Sarah Dessentől a közeljövőben!
Zaják Julianna véleménye:
Az első, de nem az utolsó könyv, amit olvastam Sarah Dessentől! Nyár, tengerpart, kerékpárok, fiatal fiúk, lányok! Könnyű nyári történetnek gondoltam, amikor a könyvet a kezembe vettem. Olvasás közben azonban rájöttem, hogy ez ennél több! A történetből kiderül, hogy soha nem késő változni, csak nem szabad begubózni, hanem nyitni kell a világra! „‒ Minden sérülés számít ‒ ismételte Adam megint. ‒ De a lényeg, hogy nem az határoz meg, hányszor esel le, hanem hogy hányszor szállsz vissza a biciklire.”
Csomós Nikolett véleménye:
Csalódás volt ez a könyv. Legalábbis a többi Sarah Dessen könyvhöz képest. Igazából nem lett volna akkora csalódás, ha a Figyelj rám (amitelőször olvastam az írónőtől) nem eszi be magát teljesen a fejembe. Számomra nagyon kiszámítható volt a történet és a karakterek se fogtak meg igazán.
Farkas Fanni véleménye:
Megdöbbentő, hogy mekkora befolyása van a szülők veszekedésének a lányuk életére (bár próbálják ezt négy fal között elintézni). Kicsit furcsa volt számomra, hogy Auden egész éjszaka nem alszik. És megdöbbentett, hogy mennyire félreismerte édesapját és mostohaanyját. Eli és Auden kalandos éjszakái, a „csirkesaláta”, a boltban töltött napok megváltoztatták Auden életét, barátokra talált és természetesen megtanult biciklizni :) . Hollis kicsit érdekes figura volt számomra, egy testvér, aki beutazza a világot majd hirtelen megállapodik!? Összességében tetszett a könyv, bár több „küldetéses” jelenetet tettem volna bele.
Horváth Zsófia véleménye:
Az Álom két keréken előtt még nem olvastam az írónő egyik könyvét sem, viszont sok pozitív véleményt hallottam róla. A könyvesboltban megfogott a könyv nyárias stílusú borítója, ezért vettem meg. Nagyon tetszett a könyv, alig tudtam letenni. A karakterek különösen jók voltak, és könnyen azonosultam Auden-nel, mert nagyon hasonlítunk egymásra.
Nyírő Erzsébet véleménye:
Nagyon bájos kis könyv, a szereplők hamar a kedvenceim lettek... a bicikli pedig azóta nagy kedvenc amúgy is amióta párommal vagyok, aki nagyban hajtja a kerekeket.
Könnyed olvasmány, tökéletes kikapcsolódásra!
x y véleménye:
Igyekeztem elfogulatlanul olvasni, de tekintve, hogy a mi életünkbe is mélyen belefonódott a biciklizés, szinte minden előnnyel indul nálam, aminek köze van a kerékpárhoz. Ezek után már-már evidens, hogy a borítót imádom! :)

Az írónő hozta a már megszokott formáját, és most is egy alaposan kidolgozott gyerek-szülő kapcsolatrendszert kaptunk. Nagyon érdekes volt végigkövetni, ahogy Auden, a maga nyugodt és túlontúl beletörődő és elfogadó viselkedésével próbálja ezt valamilyen szinten felülírni a nyáron történtek hatására. Nekem azért kevés volt ez a passzív ignorálás a szülők felé a végén, szívesen megnéztem volna, ahogy, ha a maga visszafogott stílusában is, de kiosztja őket (és akikre ez bőven rá is fért volna).
Nagyon tetszett, hogy ebből a furcsa és számomra érthetetlen kezdésből, amit Auden a nyár első estéjén produkált, hová sikerült eljutnia a baráti kapcsolatokban a többiek segítségével. Nagyon szimpatikus volt az egész bagázs.
Szerettem ezt a könyvet is.
x y véleménye:
Igyekeztem elfogulatlanul olvasni, de tekintve, hogy a mi életünkbe is mélyen belefonódott a biciklizés, szinte minden előnnyel indul nálam, aminek köze van a kerékpárhoz. Ezek után már-már evidens, hogy a borítót imádom! :)

Az írónő hozta a már megszokott formáját, és most is egy alaposan kidolgozott gyerek-szülő kapcsolatrendszert kaptunk. Nagyon érdekes volt végigkövetni, ahogy Auden, a maga nyugodt és túlontúl beletörődő és elfogadó viselkedésével próbálja ezt valamilyen szinten felülírni a nyáron történtek hatására. Nekem azért kevés volt ez a passzív ignorálás a szülők felé a végén, szívesen megnéztem volna, ahogy, ha a maga visszafogott stílusában is, de kiosztja őket (és akikre ez bőven rá is fért volna).
Nagyon tetszett, hogy ebből a furcsa és számomra érthetetlen kezdésből, amit Auden a nyár első estéjén produkált, hová sikerült eljutnia a baráti kapcsolatokban a többiek segítségével. Nagyon szimpatikus volt az egész bagázs.
Szerettem ezt a könyvet is.