ADATLAP
Cseresznyepiros nyár
Romantikus, bohókás történet az egyetemi évekből....
Pál-Sziebert Enikő véleménye:
Először: hogy lehet egy főszereplő ennyire irritáló? Emelyt a könyv közepétől már határozottan péklapáttal csapkodtam volna.
Másodszor: hogy lehet így egy könyvet befejezni? Azt hittem, rosszul látok!
Harmadszor: a könyv tele van klisékkel. Adott egy csetlő-botló, önbizalomhiányos, de amúgy okos lány, és egy hiper-okos, jól szituált, roppant jóképű, menő srác. Érthetetlen módon oda-vissza buknak egymásra, de az élet egy sor problémát és félreértések tömkelegét gördítí kibontakozni vágyó szerelmük útjába. Ennyi. Olyan, mintha több könyvből gyúrták volna össze. Én felfedezni véltem némi Twilight-ot, Flat out love-ot, Rubinvöröset, de még egy sor hasonlót mondhatnék.
Haragudni azonban nem tudok a könyre. Csípem a szarkazmust és a humort, ezekben pedig bővelkedik. Tetszik a stílusa is az írónőnek. Ezen kívül gyorsan lehet haladni vele, nem terheli meg a gyomrot, kellemes időtöltést biztosít.
Áman Réka véleménye:
Igazán gondban vagyok, mert ez egy hihetetlenül jó történet, abszolút kedvenc férfi karakter, nagyon jó mellékszereplők. Az elején nagyon szerettem Emely és Elyas csipkelödéseit. Nagyon jók voltak együtt, de egy idő után kezdett idegesíteni Emely, mit idegesíteni, közbe ugy megráztam volna.Nekem a nyavajgása, az értetlensége nem tetszett. Elment volna ez egy darabig, de tulzás volt sokszor. A könyv pozitívuma, hogy nagyon vicces volt. Elyas nekem, annyira de annyira bejövős volt. A vége meg….
Wtf?
Somodiné Sándor Anikó véleménye:
Kedves kis szerelmes történet, ami Berlinben, 2 egyetemista között zajlik. 7 év után találkozik újra Emely legjobb barátnője bátyjával, Elyassal, s a régi érzések iránta felszínre törnek. Emely mégis vissza utasítóan viselkedik, hogy szívét védje egy újabb csalódástól. Minél jobban hadakozik, Elyas annál jobban próbál közel férkőzni hozzá, s meghódítani.
Boros Edina véleménye:
Nagyon szép kis történet, sok humorral vegyítve, bár romantikából igen kevés volt, de így is kifejezetten tetszett ez a könyv. Imádtam Emely és Elyas folytonos civakodását. A kedvenc részem talán a sátorozás volt, valamint az amikor Elyas-ék bevonulnak a szobába, (hogy Alex megkaphassa "első csókját",) talán itt kerül egy kicsit közelebb egymáshoz Emely és Elyas és tisztázzák a régi félreértést.
Schmehl Julia véleménye:
Még sosem olvastam az írónőtől, de egészen élvezhetően ír, ha valaki szereti a szerelmes szenvedéseket végigolvasni.
Egyszer szívesen elolvastam, kíváncsi leszek milyen lesz a folytatása.
Kis Alexandra véleménye:
Nekem tetszett is meg nem is. Nem nagyon tetszik Emely karakterje, hogy ennyire úgymond lenézi Elyast. Elyas karaktere viszont annál jobban :)
Nekem olyan egyszer elolvasható könyv, viszont nem tudtam letenni mert érdekelt :D Várom a következő részt.
Kovács Szilvia véleménye:
Tetszett, igazán tetszett ez a könyv. Egyetlen egy dolog volt ebben a történetben ami nagyon is zavart, aki maga a főszereplő Emely.
Most komolyan! Még egy ilyen hisztis és idegesítő picsát, mint ez a csaj. Vak, vagy mi van? Elyas-t imádom. Hihetetlen dumája van, meg úgy egyben az egész pasi rendben van. Nagyon jókat szórakoztam a kis csatáikon. :D
Annak ellenére, hogy az írónő nagyon is nyitva hagyta a történetet, annyira de annyira sejtem (sőt inkább azt hiszem tudom is – remélem tényleg így lesz….), hogy mi a csattanó. Szerintem annyira egyértelmű…
Domokos Fanni véleménye:
Nagyon szuper történet volt! Kicsit néhol sablonos, de ez szinte az összes romantikus sztorira ráhúzható. A végére idegesített egy kicsit, hogy Emely mennyire kéreti magát, holott már rég ő is belezúgott Elyasba, de remélem ez a második könyvben ki, ill. beteljesedik. :) Nagyon drukkolok nekik!
Arra meg külön kíváncsi leszek, hogy alakul a Luca-sztori a továbbiakban... habár van egy kis sejtésem a titokzatos fiú kilétéről, most izgulhatok még pár száz oldalt, hogy igazam lesz-e.
Tényleg szuper sztori volt, remélem, lesznek még hasonló könyvei az írónőnek.
Czinkócziné Tóth Éva véleménye:
Emely és Alex gyerekkoruk óta barátnők,de sajnos más-más egyetemre járnak,ezért keveset találkoznak.Mikor Alex úgy dönt átjelentkezik Emely egyetemére teljes a boldogság.Vagyis mégsem…Mert Alex a bátyjához Elyas-hoz költözik,akit Emely kamaszkora óta utál.Ugyanis Elyas volt az első nagy szerelme, de a fiú nem viszonozta az érzéseit és összetörte a lány szívét.A találkozás viszont elkerülhetetlen,sőt Alexnek köszönhetően egyre többet és többet kénytelen Emely „elviselni ” Elyas társaságát.A hab a tortán,hogy a srác erős érdeklődést mutat Emely iránt,de a lány nem tudja komolyan venni.Úgy gondolja Elyas csak a bugyijába akar bejutni.Elindul kettejük között egy vicces szópárbajokkal,poénokkal teli „harc”.Elyas folyamatosan próbálkozik Emelynél,a lány pedig erősen igyekszik eltántorítani a fiút.Nagyon élveztem ezeket az eszmecseréket!Rengeteget kuncogtam rajtuk!Mikor kiderül a harag amit Emely kamaszkora óta Elyas iránt érez egy félreértés következménye, Emely kitartása kicsit meginog.Viszont nem mer a szívére hallgatni,nem meri elhinni,hogy Elyas komolyan érdeklődik iránta…Aztán hopp vége a könyvnek,pont a legizgibb résznél!Még szerencse,hogy a folytatás itt csücsül a polcomon különben megütne a guta! :)
Rögtön neki is kezdek!
Nagyon drukkolok Elyasnak! :)
Lajos Aliz véleménye:
A sok pirulgatást leszámítva nagyon tetszett ez a könyv. Olvastatja magát, amikor le kellett tennem alig vártam hogy újra nálam legyen. De ugye a jó könyvek ilyenek :) Remélhetőleg a második rész sem okoz majd csalódást, és a végén happy end lesz :)
Balazs Diana véleménye:
Emelytől kivert a víz, de lehet tudat alatt direkt ilyen hülye liba (már bocsánat) aki kéreti magát. De hogy valakit ennyit szidni?....egyébként nagyon tiniregény, látszik kinőttem belőle, de azért érdekel a folytatás, úgyhogy elfogom olvasni a 2. részt
Pencz Bernadett véleménye:
Óh, kevés könyvnél sajnáltam ennyire, hogy vége a történetnek, mint itt. Persze ez a kötet csak az első, el kellett olvasnom a második részt is - kihíváson kívül, mert nem bírtam, hogy ne tudjam mi a vége.
Elyas kiléphetne a könyvből, és akár klónozódhatna is, és a seggfejségeit leszámítva kellene belőle néhány a világba.

Emely-t néha fejbe kellett volna vágni, itt-ott már nagyon idegesített, nem hiszem el, hogy valaki ilyen hosszan tudna ellenállni egy ilyen ostromnak.
A srác szüleit szerettem még nagyon és Sebastian-t.
Herceg Mária véleménye:
Ez nem befejezés! Jaj, nagyon frusztrál, hogy Emely ennyire bizonytalan és nem tud dönteni a két srác közül, és persze nem tűnik fel neki, hogy ugyanaz a kettő. Nagyon naiv. Szóval máris megszerzem a második részt, ha sikerül.
Fekete Flóra véleménye:
Rájöttem, hogy a német írónők jók. Kerstin Gier is jól ír, és ez a könyv is tetszett. Egy kedves történet árnyalatnyi humorral. Csak azt nem értem, hogy lehet Emely ilyen vak? Miért nem jött már régen rá, hogy a két srác valóban egy és ugyanaz? Valamint meddig kell még húzni egymás agyát??? Könyörgöm, ne szenvedjenek már ennyit ezek ketten. Melegen ajánlom, hogy a második részben helyrerázódjon az agyuk!
Pődör Patrícia véleménye:
Egyszerűen fantasztikus lenyűgöző ilyen és ehhez hasonlóan lehetne ezt a könyvet jellemezni. Letehetetlen letenni és egyszerűen a humora megunhatatlan. Órákat tudnék róla zengeni, már akinek lehetett ajánlottam, Ezt a könyvet egész nap tudnám olvasni.
Turi Mária véleménye:
Nekem nagyon tetszett ez a könyv, még soha nem olvastam olyan írótól aki nem angol vagy amerikai lett volna ez volt az első ami német író írt. Nem is nagyon akartam elolvasni nem tom mért, de annyit hallottam olvastam róla hogy azt hiszem meggyőztek, és nem bántam meg, letehetetlen volt és VICCES sokat nevettem rajta. Elyas naaagyon cuki. Ami a legfurább és nem akarok nagyon spoiler-ezni de hogy nekem nem volt az a tipikus összejövünk szétmegyünk majd megint és megint. Meg hogy nekem az első levélnél, na jó lehet a másodiknál :) lelesett hogy az e-mail barát ugyanaz mint aki elől nagyon is menekül. Voltak mozzanatok mire ha felfigyel rájött volna, de az utolsó e-mailnél hát szerettem volna kupán vágni és még csodálkozott mért nem írt, hát olvasd vissza mit írtál. Vagy csak nekem olyan egyértelmű hogy a két pasi ugyanaz.
A kedvenc jelenetem azt hiszem a sátorozás, na meg amikor a csaj először vezeti a Mustangot :)
A végén pedig mikor elfogytak az oldalak azt mondtam neeeem neem neeem kell a folytatás ... ide a Türkizzöld telet :)
Vida Szandra véleménye:
A műfajában kiváló könyv, bár a történet nagy meglepetéseket nem tartogat, viszont a szereplőket nagyon sikerült eltalálni! :) Egyedül a végét találom értelmetlennek: oké, hogy több részesre van tervezve, de így olyan volt, mintha a nyomdában lemaradt volna véletlenül pár oldal.
Kovács Brigitta Zsófia véleménye:
Még sosem olvastam olyan könyvet, amelyet nem amerikai vagy angol szerző írt volna. De nem bántam meg, hogy kezembe vettem. Azt hiszem még sosem vártam ennyire egy könyvnek sem a folytatását, és már alig várom, hogy a postás meghozza a Türkizzöld telet.
Fülöp Zsanett véleménye:
A történet elején elég nehezen tudtam rá hangolódni a dologra. A közepétől azonban nagyon élveztem. Bár nagyon jól felépített történet. Azonban főhősnő egy idő után elkezdett bosszantani, de szerencsére nem észveszejtően idegesítően. A végén viszont csak azt éreztem, hogy mééééégg! A következőt! Úristen mi lesz???
buzavirág véleménye:
Nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog, azt hittem valami habos-babos történet lesz, de nem, szerencsére. Nekem nagyon bejön ez a húzzuk egymást, nem adjuk könnyen magunkat sztori. Néhol jókat nevettem, aranyos és vicces volt, amit Emely mondott vagy gondolt. A végén már kicsit sajnáltam a srácot, de valljuk be ő sem volt mindig egyértelmű, hogy komolyan gondolja ezt a kapcsolatot. Várom a folytatást annak tudatában, hogy ők úgyis egymásnak lettek teremtve.
Kinga Grünert véleménye:
Figyelem! Senki ne kezdje olvasni!...... Amíg ki nem jön a folytatása. Teljesen visszakamaszodtam olvasás közben, és mikor rájöttem, hogy nincsen vége, de fuss el véle, kiújult a hisztikorszakom is. Annak ellenére, hogy az egyetlen csavar a történetben úgy a 25. oldaltól nyilvánvaló, vagy éppen ezért, teljesen élvezhető.
Balogh Krisztina véleménye:
Egyik kedvenc könyvem. Csak a borítója alapján választottam,de elég jól. Teljesen függővé tett nem lehetett le tenni. Viszont a vége nagyon kiakasztott mert éppen lapoznék erre ott van hogy:Vége. Nagyon várom már a második részt,mert ha már ez ilyen jó volt akkor az már csak jobb lehet. ;) Mindenkinek ajánlom aki még nem olvasta. :)
Csizmarik Anikó véleménye:
Nincs olyan lány, aki elfelejtené élete első szerelmét. Emily hét év után találkozik gyerekkori szerelmével, Elyas-szal, aki legjobb barátnőjének a testvére. Mindkettejükben nyomott hagyott a múlt, hiszen, mint később kiderült, egy - egy félreértés vezetett oda, hogy kettejük útja szétvált, Elyas Angliába ment, Emily pedig, éveken hordozta magában a megbántottságot, csalódottságot. Egy ideig nagyon tetszik kettejük szócsatája, azonban a közepétől már inkább unalmas. Persze, egy lány, ne adja be rögtön a derekát, de Emily folyamatos és sorozatos elutasítása már bosszantó. És Luca... Luca olyan, mint Emily, borsó a héját... Persze, már az elejétől egyértelmű, hogy Luca és Elyas egy személy. Hogy mi lesz a vége??? Nem lehet tudni, ugyanis egyszercsak vége lett a könyvnek... Én imádtam így is, nagyon szuper könyv.
Gaál Ivett véleménye:
Igazán aranyos kis történet, nekem nagyon tetszett. Jó volt a könyv stílusa, és maga a történet is. A végén kicsit kiakadtam Emelyre, de talán pont ezért is tetszett, mert habár sejtette a végkifejletet, nem teljesen úgy alakultak a dolgok, ahogy vártam. Remélem hamarosan neki eshetek a második résznek is, biztosan el fogom azt is olvasni!
Gaál Istvánné, Edit véleménye:
Magával ragadó, vicces, romantikus témát boncolgató történet. Az első oldalaktól különös hangulat érződik rajta, mely később félreértések sorozatával egészül ki. Nekem tetszett a könyv, bár inkább a fiatalabb korosztálynak szól. Várom a folytatást.
Mikó Barbara véleménye:
Már az elejétől tudtam,mi benne a csavar.És furcsa módon nem vett el a könyv élvezhetőségéből.Sokkal inkább Emely viselkedése az,ami nem tetszett,és a végén már eléggé idegesített is.A függővég...úgy hallottam nyáron már megjelenik magyarul is.Várom,mert Emely viselkedésétől eltekintve tetszett és el fogom olvasni.
Miklián Marietta véleménye:
Már a leírás alapján lehet tudni a a történet végét, de nem ez ront rajta. Amikor elkezdtem rengeteget nevettem rajta, vége felé is voltak még vicces párbeszédek, de már unalmas volt, hogy huszadjára futják ugyanazokat a köröket. Aztán amikor végre azt hittem, hogy elindultunk egy jó irányba véget ért a könyv!
Összeségében vicces, de néha már túl erőltetett könyv. Egyszeri olvasásnak megfelelő.
Baráth Andrea véleménye:
A nem is tudom kategória. Igazából aranyos történet. Sajnos már az elején tudni lehet, hogy mi lesz a csattanó, ez picit ront az értékén. Vannak benne jó poénok. Beigazolta félelmemet, hogy nem az én korosztályomnak való :)