ADATLAP
A megtévesztés foka
Amikor a NASA egy bámulatosan ritka tárgyra lel az Északi-sark jégtakarója alatt, a hibát hibára halmozó űrkutatási ügynökség végre diadalról adhat hírt, amelynek messzemenő következményei lesznek a NASA jövőjét és a közelgő amerikai elnökválasztás kimenetelét illetően. A lelet valódiságát ellenőrizendő a Fehér Ház Rachel Sexton hírszerzési elemzőt hívja segítségül. Rachel a szakértők - köztük a karizmatikus tudós, Michael Tolland - társaságában a sarkvidékre utazik, és valami hihetetlenre bukkan: egy tudományos csalás bizonyítékaira, egy merész bűvészmutatványra, amely, ha kiderül, az egész világot megoszthatja. Ám mielőtt figyelmeztethetnék az elnököt, Rachelt és Michaelt orgyilkosok veszedelmes csapata támadja meg. Sivár és életveszélyes vidéken kell menekülniük, és egyetlen reményük a túlélésre, ha kiderítik ki áll a mesteri terv mögött. A megoldás mind közül a legdöbbenetesebb hazugság.
... Kitűnő thriller. Nagyszabású ám hihető történet, amely eszeveszett tempóban, meggyőző díszletek között bontakozik ki, a megfelelő arányban kevert szeretetreméltó és gyűlöletes résztvevők szerepeltetésével. Akció és ármány finoman megmunkált ötvözete." ...
Szalóky Diána véleménye:
Szeretem előre kitalálni a történetek végét. Dan Brown könyveiben nagyon jó, hogy szinte a végsőkig fenn tudja tartani az izgalmat, nem adva meg a megoldást. Mivel már több könyvét is olvastam, tudtam, hogy nem az mozgatja a szálakat, akire eleinte gyanakodna az olvasó. Néha alig bírtam megállni, hogy ne lapozzak hátra, hogy megtudjam mi lesz a végkimenetel. Csak a vége felé jöttem rá, hogy ki is áll valójában a történések mögött, amikor a gyilkosság leírásánál nem derült ki egyértelműen, hogy ki az áldozat.
Borcsa Ferenc véleménye:
Egy újabb téma, ami mindenkit érdekel, de oly keveset tudunk róla. Mégha a felépítése hasonló is többi Brown könyvhöz, mégis lenyűgözően lebilincselő. Míg olvastam a könyvet rájöttem, hogy Dan Brown belépett a kedvenc íróim nem tág körébe :)
F Lívi véleménye:
Én ezt is szerettem, mint az összes többi Brown könyvet amit eddig olvastam. Változatlanul zseniális író, jól tudja csavarni a szálakat, folyamatosan fenn tudja tartani az érdeklődést. Letehetetlenek a könyvei. És tetszik, hogy mindezt a legkülönbözőbb témák esetén is ugyanúgy hozza!
Mindenkinek ajánlom a könyveit!
Jaros Anita véleménye:
Nagyon tetszett a történet, kikapcsol és feltölt. A politika nincs éppen az ínyemre, de azokat a részeket is szerettem olvasni, mert az író nem viszi túlzásba, fenntartja az érdeklődést. Persze egy-egy fejezet mindig úgy ért véget, hogy alig vártad, hogy kiderüljön, mi történt, de addig ott a többi szereplő is. De ez így van jól :)
Berényi Rózsa véleménye:
Nagyon izgalmas krimi!Betekintést enged a különböző titkosszolgálatok munkájába.Az író megjegyzi,hogy a regényben szereplő összes technológia létezik.Ha ez így van,és van a technológiát működtető,használó szervezet,szervezetek,akkor csak a mocskos politika,és a hatalmi érdekek állnak útjában,hogy megszűnjön a terrorizmus,és a háborús veszély,bárhol a világon.
Pribék Szilvia véleménye:
Dan Brown híresebb regényeit (A Da Vinci-kód, Inferno), hamarabb olvastam, mint ezt a korábban írt könyveit, ezért talán kicsit többet vártam. Tetszett, nem arról van szó, izgalmas és eseménydús regény, viszont nincs meg a végén az a bizonyos nagy fordulat, ami a későbbi Dan Brown-könyveket jellemzi. Ettől függetlenül csak ajánlani tudom, izgalmas és olvasmányos mű.
Nagy Rebeka véleménye:
Nekem ez a könyv nem jött be az írótól. A többit nagyon szeretem. Azokhoz képest ez unalmas, a vége volt egy kicsit izgalmasabb, de ez max 150 oldal. Nem tudom, hogy maga az alaptörténet nem volt érdekfeszítő, vagy csak nem volt meg benne az a "üldözésekből kapott adrenalin"! Nem hiszem, hogy újra tudnám olvasni!