ADATLAP
Csipike az óriástörpe
Ki ne ismerné Csipikét? A kedves, ám olykor zsémbes, öntelt – vagyis mélységesen emberi tulajdonságokkal bíró – törpét, aki azt gondolja, hogy tőle függ az erdő sorsa? Pedig – tudjuk –, az égvilágon semmi nem múlik rajta. Vagy mégis. A kis törpe közkedvelt kalandjai elevenednek meg e kötetben, melyben végre együtt megtalálható az összes történet Csipikéről: A Csipike, a gonosz törpe, a Csipike és Kukucsi, a Csipike és a Gonosz Ostoba. Fodor Sándor klasszikus meséje....
Névte Lenke véleménye:
Kedves, bájos tanmese az élet komoly tanulságaival, és mindezt nagyon természetes és játékos módon mutatja be. Az illusztráció összeforrt a történettel, annyira jól sikerült.
Nagyon érdekes lenyomata ez egy olyan korszaknak, amikor a személyi kultusz, a megfélemlítés, a dolgos hétköznapok, betolakodók és elhallgatások korát élte ez az ország. Felnőttként jön rá igazán az ember, mit is olvasott rongyosra gyermekként...
Gombár-Erkli Katalin véleménye:
Csipike számomra az erdő őrzője. Egész kicsi gyerekként ismertem meg a könyvet, anyukám olvasott fel belőle. Később, amikor megtanultam olvasni, több alkalommal is elolvastam. Most 6 éves kisfiamnak vásároltam meg, neki olvastam fel. Most ő kezdte el olvasni. Kedves, vicces és minden állat jó barátja Csipike! Nagyon szépen illusztrált könyv, igazi kincs.

László Noémi véleménye:
Vicces, aranyos történet. Csipikét egy aprócska törpének képzeltem el, aki mindenre és mindenkire vigyáz az erdőben. A regény megtanít a szeretetre, az együttműködésre. Nagyon tetszett. Aranyosak voltak a szövegben az illusztrációk is, amik még színesebbé teszik a könyvet.