ADATLAP
Ki tapsol nekem?
Az író így nyilatkozik a könyvéről: „Több évtizedes múltam során gyerekszínészek generációival dolgoztam együtt, ismerem mindennapjaikat, álmaikat, vágyaikat, küszködésüket, sikereiket és csalódásaikat. Kevés és gyakran felületes az, ami kiszivárog a kulisszák mögül. Ezért írtam meg hősnőm, TÜNCSI pályafutását. Hat esztendeig volt az ország legismertebb gyerekszínésze. Csilingelő hangját, bájos arcát televízióból, rádióból, filmekből mindenki kedvelte. Kedvessége, szerénysége elbűvölte mindazokat, akik ismerték őt. Ám Tüncsire karrierje csúcsán rátör életének 14. esztendeje, mely kezdi felnőtté érlelni az addig csak sikerekben fürdő gyermeket. Történetét ajánlom minden fiatalnak, akit rabul ejt a művészet varázsa....
Hoagirl véleménye:
14 évesen olvastam először, és 21 éves koromig a kedvenc könyvemként emlegettem, addig semmi nem taszította le a trónról, és ez annak fényében hogy én mindig is nagyon sokat olvastam, elég szép teljesítmény. A suli könyvtárából minden pöttyös könyvet kikölcsönöztem és kiolvastam, azóta gyűjtője is lettem a sorozatnak, szinte minden rész megvan, a legrégebbitől a legújabb kiadásokig. Padisák Mihály írót ezen a könyvön keresztül ismertem meg, és annyira megszerettem, hogy a többi általa jegyzett könyvet is beszereztem, és tiszta szívvel állíthatom, hogy mindegyik könyve maradandó élményt nyújtott. Visszatérve a Ki tapsol nekem?-re: ma, felnőtt fejjel is imádtam olvasni, azt gondoltam hogy az évek múltán a mondanivalója talán kissé megcsappant, kifakult számomra, de tévedtem. Érdekessége hogy amikor először olvastam, pont 14 éves voltam, mint a főhős, most pedig annyi vagyok, mint Tüncsi édesanyja. :) Ennek ellenére tudtam azonosulni a fiatalabbik szereplővel is, de talán jobban át tudtam érezni az anya szemszögéből is a dolgokat. Több utalás is van más könyvekre, amit természetesen muszáj volt szintén kiolvasnom, így találtam rá a Szadako élni akar című kötetre, ami szintén egy csodálatos könyv, nekem a pöttyös könyvek testvérsorozatában, csíkos könyvben van meg, azt is érdemes elolvasni. Kortalan és időtlen könyv, számomra még mindig top 10-ben van.

Vallom Charles William Eliot gondolatát: A könyvek a legcsendesebb és legkitartóbb barátok; a legelérhetőbb és legbölcsebb tanácsadók, és a legtürelmesebb tanítómesterek.