ADATLAP
Egy ropi naplója
„Egy napon híres leszek, de egyelőre itt dekkolok a felső tagozatban egy csapat idióta társaságában.”

Gyereknek lenni tényleg gáz. Senki nem tudhatja ezt jobban Greg Heffleynél, hiszen a felső tagozatban rohad, ahol méreten aluli nebáncsvirágok teremnek az olyan izompacsirták között, akik már rég borotválkoznak....
Simon Csilla véleménye:
Ez a könyv a 11 éves fiam polcáról került a kezembe. Az ő korosztályának szól. Viszont számomra is élvezhető. A vicces képek és a kiskamaszokra jellemző "dumák" annyira jellemzőek...És szinte észrevétlenül jelenik meg ezen korcsoport dilemmája az élettel kapcsolatban. Jól eltalált karakterek, működő poénok. Tetszett. :)
Kormányos esztikormanyos5@gmail.com véleménye:
Egy ropi naplója… hát, nem is tudom, mit mondjak róla. Ha még gyerek lennék, biztosan tetszett volna, de így 19 éves fejjel annyira nem tudtam mire vélni. Persze voltak benne viccesebb, szórakoztató részek, de összességében azért nem lett a kedvencem.
Tóth Rozi véleménye:
Csak a kihívás miatt kezdtem el olvasni ezt a könyvet. Ha régebben ( úgy kisiskolás koromban) kezdtem el volna olvasni, akkor sokkal jobban tetszett volna. Így felnőtt fejjel sem rossz. Sokat nevettem rajta, de valószínűleg nem fogom elolvasni a többi részét.
Paplanos Beatrix véleménye:
Az első osztályos fiamnak vettem ezt a könyvet. Én kezdtem olvasni neki és a végeredmény: annyira megtetszett neki, hogy önállóan is elolvasta és már a második kötetét olvassa! Felnőtt ként is vicces, szórakoztató. Az is tetszett, hogy meg tudta nézni a belőle készült filmet is, így össze is tudta hasonlítani a kapott élményt!
Kemsei Zsófia véleménye:
Hát megvolt életem első képregénye is :D
Elég érdekes volt. Néhol vicces, de képek mindent vittek. Kíváncsi vagyok ebből milyen filmet hoztak ki :D A könyv, minden esetre beváltotta a hozzá fűzött reményeimet. A képek pedig igazán viccesre sikerültek :D
Katona Anna véleménye:
Unokatestvérei kapta ezt a könyvet. Láttam olvasás közben mennyit nevet igy hát engem is érdekelni kezdett. Egy könnyű vicces könyv a kamaszoknak.. Szerintem tökéletes könyvsorozat/első rész olyan fiataloknak akik nem szeretnek olvasni, mert ha azt halják "olvasás" csak a kötelezők jutnak eszükbe. Greg történetei szórakoztatók. Sajnálom, hogy mikor én voltam gyerek akkor ez a könyv még nem volt. De felnőtteknek is szórakoztató.
Markó Júlia véleménye:
Az ifjúság körében népszerű könyvsorozat, nekem kissé bugyutának hatott. Aztán jobban belegondoltam, hiszen mindenki volt fiatal, és mindenkinek voltak hasonló élményei, főleg kamaszkorban. Felnőtt fejjel hajlamosak vagyunk elfelejteni milyen is volt amikor valaki ránk szállt és nem hagyott békén, vagy éppen milyen érzés volt kiállni a legjobb barátunkért az erősebbel szemben. Ez a könyv a maga módján vicces, de inkább meghagynám a kicsiknak, okuljanak belőle előre is.
Pollák Eszter véleménye:
Azért választottam, mert a mai gyerekek körében divatosnak számít. Kíváncsi voltam rá, milyen lehet. Egy nap alatt a végére jártam. Olvasmányos, egyszerű a nyelvezete. Sokat tanulhat belőle a felnőtt is, nem csak a gyerek. Rádöbbent sok olyan nevelési hibára, amibe a szülők rendszerint beleesnek, pl. különbséget tesznek a testvérek között, kivételezés, rossz minőségű családi kommunikáció, szülők a saját meg nem valósult vágyukat erőltetik rá a gyerekre, stb.
Tanulságos történetek.
Elek Henriette véleménye:
Gyerekkorom Adrian Mole történeteire emlékeztet ez a könyv. A kisfiam, aki tavaly karácsonyra kapta a könyvet, emlékeztet kicsit Gregre. Korban is ott van, és az ő és barátai életéből felfedeztem némi hasonlóságot. Ez egy igazi mai, vicces, szórakoztató olvasmány, nem véletlenül szeretik a gyerekek. Nekem is tetszett, egy óra alatt elolvastam!
Zsaklin Jády véleménye:
A könyvet kisebbik lányomnak vettem, vele szeretném megszerettetni az olvasást. A könyv olvasmányos, szórakoztató, de nem vagyok tőle elragadtatva. Szerintem a könyv további részeit már nem fogjuk elolvasni, bár könnyen ,gyorsan olvasható. Összességében egy szórakoztató, vidám könyv, de egynél többször biztosan nem állnék neki.
Kovácsné Szabó Lilla véleménye:
Hát ez egy jó kis könyvecske volt. Eredetileg a fiam hozta ki a könyvtárból, de mivel ideillett, úgy gondoltam, elolvasom. Nem bántam meg. Aranyos, lendületes, mintha tényleg a gyerekeimről mintázták volna, tehát tipikus kamasz-kiskamasz humorral, hülyeséggel, botlásokkal, beszólásokkal. Könnyű olvasni, bármelyik gyereknek szívesen ajánlanám, mert ez tényleg könyvmollyá teszi őket. (Remélem az enyémet is!)
Kasza Dóra véleménye:
Egyszeri olvasásra ajánlott, könnyen olvasható, szórakoztató könyv. Az iskolások "nagy problémáit" (félünk, hogy kicikiznek, hogyan legyünk menők stb.) mutatja be vicces formában Greg Heffley példáján. Rowley-t sokszor sajnáltam, de a végére csak összejött egy kis népszerűség neki a képregénynek köszönhetően.
P Bjdb véleménye:
Gyorsan kiolvasható könyv, nem életbevágóan fontos kérdéssel foglalkozik, nem is sorolnám az életeket megváltoztató, mély nyomokat hagyó könyvek közé, de kikapcsolódásnak tökéletes és ez az amiért írva lett, így nincs vele semmi gond. Fiatalabb testvéreim is szívesen fogták kezükbe a második részt is. Nekem egyedül Greg viselkedése nem tetszett sok helyen. Ahogy a barátjával viselkedik... Hát nem tudom. Szerintem kegyetlen és semiképpen sem helyes. Az sem túlzottan tetszett, hogy mindenáron a "menő" gyerekek közé akart tartozni. Az miért olyan fontos? Főleg hogy ezzel a legjobb barátját is megbántja. Mindegy, gyerekkönyv, egyszer olvasható.
Németh Réka véleménye:
Bevallom, nem vártam sokat ettől a könyvtől, mivel mi lehet jó egy képSregényben. Semmi izgalom, csak egy srác rajzos nyavajgása. A véleményem az elolvasása után annyiban változott, hogy ezt legalább viccesen csinálja.
K. Anna véleménye:
Jó, persze, nem egy egetrengető sztori, de attól még élvezetes olvasmány volt. Sok részen mosolyogtam, de a vége nekem nem jött be. Greg néha elég tuskó módján viselkedett, de vagy így, vagy úgy, de megkapta a bűntetését. Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek, kicsiknek-nagyoknak egyaránt. 1-2 óra alatt végezni lehet vele. Szerintem elolvasom a többi részt is.
Gyuricza Györgyné véleménye:
Egy Greg nevű fiú írja le egy emlékiratban a vele történt élményeket. Greg személyisége nem valami szimpatikus a számomra, ahogy kihasználta a legjobb barátját csak, hogy neki ne legyen semmi baja. A háromkerekű biciklizésnél is Rowrayra hárult az a feladat, hogy a lejtőről száguldjon lefelé a dombról, mert hát neki nem ment el az esze, hogy száguldozzon egy fék nélküli járművön, de azért a barátját még unszolja is, hogy milyen jó móka, még jó hogy csak a kezét törte el szegény srác.
Mindent összevetve nem is olyan rossz kis könyv.
Czégény Edina véleménye:
Valóban a kis kamaszok napjait mutatja be, hogyan érvényesüljenek egymás közt.. na és a lányok körében hogyan legyenek népszerűek... viccesek a próbálkozások...de nem volt számomra annyira nyerő. Gyorsan lehet vele haladni, könnyen olvasható.
vermes ráhel csenge véleménye:
Nagyon aranyos, vicces, habár benne van az a tipikus amerikai vonal, amit nem nagyon értek.
Azaz, az iskolai hierarchia. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy milyen lehet, mikor vannak a "nyomik" és a "menők". És az is furcsa nekem, hogy a családon belül ilyen....kegyetlenek egymáshoz, merthogy azok, méghozzá nagyon. Én még nem nagyon láttam rá példát, hogy egy gyerek a kistestvérével meg akar etetni egy fonaldarabot, amit ráadásul póknak titulál. Ez kissé furcsa nekem (még sok mással együtt), de hát ez más kultúra...vagy nem is tudom, talán nem kultúra kérdése, és itt tényleg valami difi van.
Bobor Rebeka véleménye:
'Pillanatok' alatt elolvasható könyv. Jó történet, jó poénok. Szeretem. :) Akik most kezdtek olvasni, azok feltétlenül olvassák el, mert ezzel tényleg meg lehet szeretni az olvasást. :)
Nagyon-nagyon bírtam benne a poénokat. 8/10
Bácsfalvi Soma véleménye:
Nekem ezt suliba kellet elolvasnom ugyanis mi választhattunk kötelezőt a csoportunknak sajnos az én csoportom célja az volt, hogy minél rövidebb könyvet találjon így került a képbe ez a könyv. Nem mondom, hogy rossz volt mert jókat tudtam nevetni rajta és az plussz jó volt, hogy én ezt több komoly könyv után olvastam és így nagyon kikapcsoló volt.
Katona M. Anita véleménye:
Aranyos, vicces, mókás, de nem volt egy nagy durranás. Nekem egyébként sem tetszett annyira Greg személyisége, főleg ahogyan kihasználja a barátját. Lehet a későbbiekben meg fog változni, ahogy felnő, de egyenlőre nem a legszimpatikusabb gyerek. Mondjuk felső tagozatos fiúként valószínűleg jobban élvezném, mert minden a körüli ismerős gyermek odavan érte.
Müller Judit véleménye:
A lányom imádja ezt a könyvet, miatta néztem bele. Elejétől imádtam. Hihetetlen bájjal ábrázolja a kiskamaszok világát, egyszerűen imádnivaló a kis csetlő-botló főhősével együtt. És a sajtos tapi zseniális, még most is röhögök rajta.
Bera Edit véleménye:
Sógornőm fiának nagy kedvence ez a könyv, tőle kaptam kölcsön. Hát már értem, hogy miért nem tudja letenni. Felnőtt fejjel én is jókat derültem a történeten. Tipikus kiskamasz gondolkodásban megírt könyv. El fogom olvasni az összes részét, mert kíváncsi vagyok hogy Greg milyen eszelős ötletekkel tud még előállni :-)
Szerletics Róbert véleménye:
Nem véletlenül olyan népszerű a felső tagozatos fiúk körében: róluk szól, ráadásul sziporkázóan vicces stílusban. Kedvenc jelenetem a színházi előadás, hát egy ilyen műsort megnéztem volna élőben is :D. Igaz, kicsit szakállas szöveg már az "atya-gatya", de a könyvben helytálló. Remek sorozat (ez a könyv a kezdő része), melyet bátran ajánlanék minden 10 éven felüli kisscrácnak :).
Szerletics Róbert véleménye:
Nem véletlenül olyan népszerű a felső tagozatos fiúk körében: róluk szól, ráadásul sziporkázóan vicces stílusban. Kedvenc jelenetem a színházi előadás, hát egy ilyen műsort megnéztem volna élőben is :D. Igaz, kicsit szakállas szöveg már az "atya-gatya", de a könyvben helytálló. Remek sorozat (ez a könyv a kezdő része), melyet bátran ajánlanék minden 10 éven felüli kisscrácnak :).
Papp Viktória Éva véleménye:
AZTAAAAAA!!!!Ez a véleményem erről a könyvről:EGYSZERŰEN IMÁDOM!!! <3<3
Nagyon vicces,és a sajtos tapin röhögtem a legjobban :D:D:D:D:D:D ...Nagyon jó könyv,mindenkinek ajánlom(Főleg tiniknek ;) )hiszen ez egy remek könyv :)))))))