ADATLAP
Ballépések
...
Zink Noémi véleménye:
Attól függetlenül hogy régen olvastam, emlékszem a történetre és egy nagyon kedves könyvként gondolok vissza rá. Tetszik az alap történet és az is ahogy a főszereplő megoldja az útján szembejövő problémáit. Szerett könyvem, ajánlom mindenkinek aki egy könnyű olvasmányra vágyik.
Kemsei Zsófia véleménye:
Tiszta dráma az egész!
Nem tudom milyen lehet egy akkora középiskolába járni, de szerintem ennyit drámát még ott se tapasztalok, vagy lehet, hogy mégis nem tudom. Nekem ez a része nem volt teljesen valósághű, de alapvetően tetszett. Az volt a fénypont amikor a végén olyan könyveket említett meg, amiket már olvastam és imádok.
A karakterekkel momentán nem volt semmi problémám, jó meg lettek alkotva, csak kicsit elvitte őket a dráma. Lilla és Krisztián a könyv fele után már az agyamra ment.
Összességében egy jó tinikönyv nyárra, úgy mint az első rész.
Polyák Eszter véleménye:
Egyre jobb és jobb ez a sorozat, alig várom a következő részeket. Várom,hogyan oldódik meg Márk és Krisztián kapcsolata. Illetve Krisztián és Lilla hogyan folytassák szerelmi történetüket. Jázmin és Kristófon meglepődtem nem gondoltam, hogy ők ketten egymásba szeretnek.Adriennt megfojtottam volna, ki nem állhatom azt a csajt, minden könyvben van egy gonosz. De a gonosz mindig a rövidebbet húzza. na kezdem is a következőt részt, nem bírom tovább...
Arany Zsuzsanna véleménye:
Könnyed délutáni olvasmány, kamaszokról kamaszoknak. Krisztián és Lilla szerelmi vívódása, civakodás a barátokkal, a szülőkkel, a középiskola nehézségei, a kamaszok útkeresése. Megvan benne minden, ami felidézi a rég elmúlt gimis éveket. Összességében szerettem, hiszen a vizsgaidőszak borzalmainak kiheverésére tökéletes, az agyat nem túlzottan igénybe vevő olvasmány, néhol idegesítő kamaszlány-stílussal fűszerezve.
Katona M. Anita véleménye:
Ritkán fordul elő, de ez a 2. kötet nem hogy ellaposodott volna, hanem sokkal jobban felpörgött. Egyszerűen letehetetlen volt, végig izgultam az elsőtől az utolsó oldalig. Én is folyamatosan kattogtam Lillával, ki kivel és milyen kapcsolatban áll. Lélekben ott voltam Jázminnal, mikor összetört, vagy Flórával a divatbemutatón. Viszont ténylegesen akkor vesztem el a történetben, mikor megkapta a bálos képet… Akkor, és annak a következményeit végig sikerült megkönnyeznem. Azt hiszem, menthetetlenül beleszerettem a Duna-partiba.
Domokos Fanni véleménye:
Szerintem nagyon kis vicces, hétköznapi, de aranyos történet. Alig vártam, hogy elolvassam a második részét, az első is pont olyan, amit egy unalmas szabad délután alatt el lehet olvasni. Szuper volt, pont azért tetszett a legjobban, mert pont ilyen egy tipikus tini élete. (Ha eltekintünk attól, hogy Lilla milyen tehetséges és speciális suliba jár - ez ugye nem adatik meg minden tizenéves lánynak:))
Várom a harmadik részt kíváncsian.
Tóth Rozi véleménye:
Nagyon tetszett ez a könyv is, mint az előző része. Tavi Kata egy remek történetet alkotott. Alig várom, hogy elolvashassam a következőt is. Lilla és Krisztián kapcsolatának az alakulása nagyon lenyűgözött és remélem a továbbiakban is együtt maradnak.
Karafiát Klaudia véleménye:
Nekem kimondottan tetszett. Az írónőnek nagyon sajátos humora és elképzelése van a világról. Mikor elolvastam a fülszöveget azt hittem, hogy sablonkönyvet fogok olvasni, de végül kellemesen csalódtam. Tetszett, hogy a fiúk kosaraznak és nem fociznak benne, valamint, hogy a főszereplő lány dalszövegeket fordít.
Németi Gréta véleménye:
Hát hol is kezdjem...
Számomra az első kötet nagyon tetszett,a második,amit most olvastam szintén.:) Már nagyon kíváncsi leszek,hogy mi lesz a harmadik részben.Persze a negyedik részét is nagyon várom.:D
Már nagyon vártam azt a részt amikor összejönnek.Akkor azt mondtam:VÉGREEE...
Nekem egy kicsit a Szent Johanna Gimire hasonlít,csak abban különbözik,hogy az Szjg-ben egy kicsit később jöttek össze.Persze egy kicsit idegtépő volt,hogy folyton azon filóztam,hogy mikor fognak már összejönni.:)
Rea Kovats véleménye:
Őszinte leszek, kezdetben nem sok reményt fűztem az Aranymosás-nyertes szerző debütálásához. Már megint egy iskolás regény? Annyira lejáratott közhely! Meg mi ez az ízléstelen borító, Jézusom! Még jó, hogy nem tettem le az első pár oldal után, mert egy igazán ütős történetről maradtam volna le. Természetesen itt sem maradhat el a nagy románc a főhős és a jajdecuki szépfiú között, viszont ezt - és a gimnazista élet mindennapi megpróbáltatásait - sokkal reálisabban festi le
Szijártó Eszter véleménye:
Az egész úgy kezdődött, hogy a szüleim odanyomták nekem ezt a könyvet, egy afféle "nesze olvasd" pillantással.
Biztosan mondták már milyen fantasztikus a könyv, hát én is beállok a sorba. Tavi Kata olyan világot teremtett, ahova mi, tinik bármikor elbújhatunk, és ezért én nagyon hálás vagyok neki :)
Németh Mária Ingrid véleménye:
Vidám, szórakoztató, humoros és olvasmányos írás, egyedi stílussal, szerethető karakterekkel, gimis hangulattal. Ebben a részben a mellékszereplők nagyobb hangsúlyt kaptak, ami nagyon jól kihozta a cselekmény fő szálát. Ahogy az első kötetben, úgy ebben is hiányolom a tánc, a tánc-tagozat és a próbák, gyakorlások részletesebb leírását. Ebből a témából sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni. Ettől függetlenül a történet fordulatokban gazdag és ezért egy könnyed kikapcsolódás…
Gavlik Renáta véleménye:
Ezt a könyvet még azelőtt olvastam, hogy regisztráltam volna de igazából nekem tetszett. Kicsit emlékeztetett a Szent Johanna Gimire de nem sok hasonlóság volt. Én bele tudtam élni magam főleg mert én is kb. ennyi idős vagyok de én imádtam ezt a könyvet!!! :)
Onika-Szvath Szilvia véleménye:
Örülök,hogy magyar írónők is tudnak ilyen olvasmányos, úgymond "trendi" könyvet írni. Manapság divat a fiatalságról, a gimis kalandokról írni, és ez a könyv szerintem abszolút megállta a helyét a többi között. Fiatalos, szerelmes..mi kell még? :)
Kocsis Geanina véleménye:
Ezt a könyvet még azelőtt olvastam, hogy regisztráltam volna de igazából nekem tetszett. Kicsit emlékeztetett a Szent Johanna Gimire de nem sok hasonlóság volt. Én bele tudtam élni magam főleg mert én is kb. ennyi idős vagyok de én imádtam ezt a könyvet!!! :)
Kiss-Vasas Bettina véleménye:
Hűűha... Nehezen értem a végére, de talán betudható a fáradságomnak is. De nem csak ez az egy oka van. Helyenként rettenetesen unalmas a könyv végtelennek tűnő időhúzásos leírásai. Elnézést, de tényleg. Viszont, szerethető a mű, aranyos és néhol igencsak megmosolyogtatott. Szerintem leküzdöm majd a következőt is, mert határtalan kíváncsisággal születtem :D
Sántha Zsanett véleménye:
Nagyon tetszett a könyv. Sok részt teljesen átéltem, mintha és is ott lennék Lillával. Időnként pedig úgy éreztem, hogy visszamentem az időben, és ismét középsulis vagyok. Lilla karaktere jól sikerült, ahogy Krisztiáné is, bár őt azért időnként utáltam. Szórakoztató könyv, várom a folytatást.
Ecseri Mariann véleménye:
Nem tudom miért de legalább annyira tetszett mint a Nyitótánc. Bár nekem kicsit hiányzott belőle az ami az első könyvben megfogott. Most nekem a táncos részek egy kicsit mintha háttérbe szorultak volna. A szereplők viszont érezhetően fejlődtek, amit szerettem.
K. Anna véleménye:
Kicsit szomorú vagyok. Az első részt imádtam, kedvenc lett, sőt többször is elolvastam, ami elég nagy dolog. De itt valami nem stimmelt. Mondhatjuk, hogy azért, mert az írónő második könyve, ami a legtöbb esetben rosszabbul sikerül, mint az első, de én imádom Tavi Katát és nem hiszem, hogy az ő hibája.
Velem volt a baj. Lehet könyvet rossz időben olvasni és ezt rossz időben olvastam. Nem tudom megmondani, mi nem tetszett, egyszerűen nem kapott el az a hangulat, ami az első résznél. De bízok a folytatásban, ami remélhetőleg kedvenc lesz.
A végének amúgy kifejezetten örültem, mert kaphattunk részt Krisztián szemszögéből is.
Áman Réka véleménye:
Ebben a kötetben még inkább bebizonyosodik,hogy ez a könyv bizony nem SZJG. A borítóban annyi hibát véltem csak felfedezni,hogy a könyv alapján főszereplőnk vörös ezért sem értem,hogy akkor a borítón miért kell barnának lennie...? A történet könnyen olvasható kisebb nagyobb csavarok azért vannak benne de a végén ahogy lenni szokás egymásra találnak a főszereplőink.
White Caffe véleménye:
Hú mivel is kezdjem.Ehez a könyvhöz az első kötete kapcsán kezdtem neki.Az elején nem fogok hazudni kíváncsian ,de elfoglaltam álltam neki ezért csak 100 oldalig jutottam körübelül aztán egy hosszabb szünet következett néha néha bele -bele olvastam ,de nem okozott olyan nagy örömöt . Nem segített rajtam ,hogy egy másik könyvel szemezgettem a polcson. Aztán nem is értettem magam egyik nap azt vettem észre ,hogy a könyvel a kezembe szoritok Jázminnak és Lilának,hogy nagyon utálom Krisztiánt és Adri a legellenszenvesebb lány akivel valaha "találkoztam" . Újra lebilincselt ,amikor csak tudtam olvastam és 3 nap alatt kiolvastam a maradék oldalt is ami ugy 370 körüli lehetett. És most ,hogy végeztem vele üresnek érzem magam mert tűkőn ülök a folytatást várva ,hogy mi lesz Jázminnal és Kristóffal. Minden rendben lesz e Liláékkal és ,hogy mik történnek még a Duna - partiban.....
Máté Kata véleménye:
A Ballépések során egyértelművé vált számomra,hogy Tavi Kata sorozata bizony nem SZJG...hála Istennek! A borító itt sem sikerült túl jóra (nemcsak a külsőre teljesen különböző szereplők miatt), de a tartalom annál inkább.
Könnyed, szórakoztató könyv, pont amilyenre számítottam.
Szabó Sára véleménye:
A Nyitótánc folytatása...
Szerettem, de végig azon kellett gondolkoznom, hogy mégis KIK VANNAK A BORÍTÓN??!!
Merthogy nem Lilla és Krisztián az biztos. Ettől függetlenül jól néz ki meg minden, de na!
Ennyibe tudok belekötni, a borító belsejében az összes oldal szeretnivaló.
Osvald Alexandra véleménye:
Nyitótánc nagyon jó volt, alig vártam a folytatást.Lilla és Krisztián kapcsolatának alakulására voltam a leginkább kíváncsi,főleg az első rész vége miatt. Alig várom a harmadik részt!!
Az utolsó néhány oldal pedig Krisztián szemszögéből nagyon bejött,ilyet is ritkán olvasni.
Dózsai Évi véleménye:
A sulijegyzetek 1 része a Nyitótánc is nagyon jó volt, alig vártam a folytatást. Végre a kezembe vehettem, Lilla és Krisztián kapcsolatának alakulására voltam a leginkább kíváncsi, pláne az előző rész vége miatt. Sosem tudtam mire számítsak, kiszámíthatatlan volt az egész sztori, múltbéli tettek a jelenben való "megfizetése", kamasz vs. szülő, szeretni és nem szeretni, ivás, bulik és következményeik, tánc, meccsek sikertelensége és a mögötte álló igazi ok(ok). Sok felé nyúlnak a szálak, itt is vannak kisebb hatalmi harcok, a táncórákon, a diáktanácsban, a két fiú verseng Lilláért, vagy három az nem annyira tisztázott számomra. Én kicsit hiányolom azt, hogy ha már Lilla táncol, akkor lehetnének benne valami tánccal kapcsolatos kifejezések a történetben, mert oké, hogy gyakorol otthon meg a suliban, de nehéz elképzelni, mert komolyabb leírások nincsenek róla én pedig szeretem vizuálisan elképzelni a történéseket. Krisztián is érdekesen viselkedik, nem néha ellentétesen is, senki nem beszél nyíltan, és felpörgeti az ember agyát egy-egy fél mondat, de a vége nagyot szólt, az biztos, azzal az utolsó csavarral meg pláne, az utolsó néhány oldal pedig Krisztián szemszögéből, na ilyet is ritkán olvasni, nekem bejött :)
Thurszky Nikolett véleménye:
Az első része ennek a könyvnek nekem nagyon megtetszett ahogy a Tavi Kata leírja a gimnazistákat. Vártam is nagyon a masodik kötetet de sajnos nem lett olyan jo mint amit vártam...persze ez is nagyon tetszett de talán egy picit elcsépelt volt, ez persze csak az en véleményem. Egyszer mindenképpen megérte elolvasni de nem egy olyan könyv amit ujra olvasnék.
Bónis Tímea véleménye:
Folytatódott Kárpáti Lilla és barátainak története a gimnázium 2. évfolyamában.
Számomra nagyon kedvesek a gimis évek, valószínűleg ezért szeretem az ilyen típusú könyveket is. A főhős mindig olyan személy, aki minden nehézsége ellenére szeret iskolába járni, vannak kedvenc tantárgyai, tanárai. Persze akadnak rossz napok meg utálatos órák, de a végkicsengés mindig pozitív. Ezek az évek kihagyhatatlanok: kirándulások (amelyek esetében sohasem a helyszín a lényeg), baráti beszélgetések, tanulmányi versenyek, tanári beszólások, léha osztálytársak, ballépések, nagy örömök és nagy bánatok. Meg az első szerelem. Ebben a korban mindig történik valami.
Lilla is epekedik a szomszéd fiú iránt, s ugyan vannak jelek, hogy ez kölcsönös, de Krisztián mégsem lép, s ezzel alaposan felhergeli osztálytársát. Kicsit eltúlozzák Krisztián bűntudatos viselkedését, talán egy ilyen határozott srácnak hamarabb rá kellene jönnie Adri turpisságára.
Érdekes a hallgatag és titokzatos (Lilla szerint közömbös) Márk karaktere, még Grétával is lehetne többet foglalkozni.
Lehet, hogy sokan ismétlődőnek, Szent Johanna-klónnak tartják a regényt, de miről szóljon egy gimiseknek szóló könyv, ha nem róluk. Nehéz új és új karaktereket kidolgozni, érdekessé tenni. A gimisek ilyenek, vagy jó lenne, ha legalább ilyenek lennének: összetartók, törekvők, segítőkészek, akik kiállnak egymásért.
Pekár Edina véleménye:
Tényleg egy nap alatt olvastam el, mert amilyen kis szemtelen ez a könyv, egyszerűen nem lehet letenni.
Élveztem, hogy végre egy olyan könyvet olvasok, ahol nem a csajjal van a baj, hanem a pasival. Igen, nekem az utolsó néhány oldal kivételével Krisztián egyáltalán nem volt szimpatikus. A reakciói, a vívódása... Erőltetett volt. Legalábbis nekem. Kristóf viszont még jobban belopta magát a szívembe, Jázminnal való viszonya ellenére is.
A táncokat ebben a kötetben jobban írta le az írónő, úgyhogy ezért piros pötyi neki, ráadásul Lilla érzelmei nem voltak (az esetek többségében) eltúlzottak, ami szintén tetszett.
Várom a folytatást, szóval tessék szépen belehúzni, Tavi Kata :D
Kosztyi Kata véleménye:
Imádok táncolni így egyértelmű volt, hogy elolvasom a könyv első észét, majd mikor hallottam, hogy megjelenik a második.. Hát akkor egy picit terrorizáltam az írónőt Facebookon.. Végül kaptam egy dedikált példányt! Egy hét alatt kiolvastam ami amúgy nem lenne nagy szó csak közben egyfolytában témazáróra készültem. A lényeg, hogy imádom a Duna parti gimit és az oda járókat is :)
Paulusz Sára véleménye:
úristen! Nagyon nagyon tetszett először meglepődtem hogy egy magyar író ilyen jó könyvet írhat (ez volt a Nyitótánc) aztán jött a Ballépések ami méltó folytatása volt a NYitótáncnak.. ÉS szerintem bunkóság volt Lillától hogy nem akarta hagyni Krisztiánnak hogy megmagyarázza a csókot pedig amikor Ervinnel csókolózott Krisztián elfelejtette neki. De a lakatos momentum nagyon édes volt.