ADATLAP
12.21
Egy ősi prófécia megjövendöli a világ végét, amely 2012. december 21-én jön el…

Közép-Amerika erdőségeinek mélyén egy bennszülött kincsvadász páratlan és felbecsülhetetlen értékű kincsre bukkan – egy csodálatos, képes kódexre, amely évszázadokat vészelt át egy fel nem fedezett, ősi maja város romjai között. Tudja, hogy a ritka műtárgy milliókat érhet, ezért titokban az Egyesült Államokba csempészi – de még ő maga sincs tisztában vele, hogy ezzel egy ősi, halálos titkot is átjuttat a határon.

2012 decemberének első hetében a kódex Chel Manu, a Getty Múzeum antik műkincsekkel foglalkozó kurátorának, az ősi maja feliratok világhírű szakértőjének a kezébe kerül. A nőnek döntenie kell, hogy kötelessége szerint értesítse a hatóságokat, vagy kihasználja az életben csak egyszer adódó lehetőséget, hogy maga lefordíthassa a kódex szövegét.

Időközben az egyik Los Angeles-i kórházban egy személyazonosság nélküli férfi ritka és súlyosan fertőző betegségben haldoklik. Amikor behívják hozzá dr. Gabriel Stantont, az orvos számára nyilvánvaló, hogy ez nem szokványos fertőzés, és megállíthatatlanul fog terjedni…

Úgy tűnik, hogy napokon belül az egész világ felbolydul, és száguld a jövendölésekben leírt apokalipszis felé. Az emberiség számára az egyedüli remény, ha a kódex szövegét sikerül megfejteni.

A 12.21 egy lebilincselően izgalmas regény a világ megmentésére tett hősies küzdelemről, a végzetes dátum közeledtével minden olvasó erről beszél majd…...
Koszorus Zsuzsanna véleménye:
Érdemes volt elolvasni a maja történelem és kultúra miatt, sok mindent megtudtam a könyvből. Igazán izgalmasnak nem mondhatnám, inkább egy érdekes könyv volt orvosi és kultúrtörténeti vonásokkal. A szereplők bemutatása lehetett volna részletesebb.
Keszera Kinga véleménye:
Elég érdekes volt és valahogy nem tudom eldönteni, hogy tetszett vagy sem. Néhol nagyon izgalmas volt olvasni, néhol meg alig bírtam meg rávenni magam, hogy tovább olvassam. Látszott, hogy az író sokat foglalkozott a maja kultúrával és amit talált azt próbálta mind beleszőni a történetbe, ezért viszont szerintem nem volt olvasmányos a könyv.
A szereplők nem nyerték el a szimpátiámat, csak úgy jöttek-mentek, nulla háttérinfóval és jellemábrázolással, így nem nagyon érdekelt, hogy meghalnak-e vagy sem.
Ó, és nekem nagyon hiányzott belőle a szerelmi szál, bár igaz volt feszültség a két szereplő között, de nem bontakozott ki belőle semmi.
A borító nagyon tetszett, viszont sajnos csalódás volt a számomra.
Nagy kár volt az ötletért, mert hihetetlenül jó könyvet lehet volna írni belőle, így viszont csak egy egyszerű egyszer olvasós könyve lett.