ADATLAP
A három vak egér
...
Kálmán Andrea véleménye:
Agatha Christie könyvei közül még nem olvastam, de nem csalódtam. Egy fiatal pár az örökölt házat felújítja, amivel két legyet ütnek egy csapásra: megtalálják otthonukat és egy panzió üzemeltetésével bevételhez is jutnak. Az első vendégek meg is érkeznek, de a hóvihar elzárja őket a külvilágtól. Ezt csak fokozza, hogy egy gyilkos keresi áldozatait, akik gyerekkorát tönkretették azzal, hogy nem léptek fel a brutális nevelőszülőkkel szemben. De ki a gyilkos, és ki a kiszemelt áldozat? És a rendőr tényleg rendőr? A végén kiderül minden.
Antal Marcsi véleménye:
Egy ​zimankós téli napon kis vendégfogadó nyílik az isten háta mögött, ahová, csodák csodája, egymás után érkeznek a vendégek: a kócos, vörös hajú, epezöld kockás nyakkendőt viselő, kaján vigyorú walesi fiatalember, Christopher Wren; az agresszív, parancsoláshoz szokott és a kákán is csomót kereső, zord külsejű Mrs. Boyle; a katonás eleganciájú, keménykötésű, magáról semmit el nem áruló Metcalf őrnagy; és a pipiskedő, a hölgyeket szatír módjára vizslató külföldi, Mr. Paravicini.
A panziót vezető újdonsült házaspár, Giles és Molly Davis a nagy munka közepette tán észre sem veszi, milyen különös alakok szálltak meg náluk.
Azután az intézményt egy hatalmas hóvihar a szó szoros értelmében elvágja a külvilágtól.
Ám az aggodalom akkor hág a tetőfokára, amikor a rendőrség síelni tudó embere mégis eljut a Monkswell-vendégházba. Az ifjú Trotter őrmester ugyanis azért tette meg ezt az emberpróbáló utat, hogy beszámoljon az egybegyűlteknek a két napja, Londonban történt gyilkosságról, s hogy közölje velük, a tettes itt van közöttük, és újból ölni készül…
Nagy Bernadett véleménye:
Nekem nagyon tetszett. Egy pár óra alatt olvastam el, le se tettem egy percre sem. Szeretem Agatha Christie stílusát. Én mindig mindenkit meggyanusitok “igen, biztos ő a gyilkos” “Ja mégsem, inkább ez lesz a gyilkos” aztán valamelyik csak bejön :D szerintem megéri elolvasni, rövid de izgalmas :)
Herczegné Bagi Szilvia véleménye:
1 nap alatt el lehet olvasni, mégis sok izgalmat rejt. Volt szerencsém színházban is látni, imádtam. A könyv is nagyon jó. Még így tavasszal is érdekes arrl olvasni, hogy mindent belep a hó és egy kis társaság miken megy keresztül együtt. Hogy egy gyilkos is van közöttük… ez igazán Agatha Christie-re vall.
Kapitány Zita véleménye:
Ez volt a második Agatha Christie könyv, amit olvastam. Először a Tíz kicsi négert olvastam el tőle, az nagy kedvenc lett. Kicsit hasonlított is hozzá. A szereplők el vannak zárva a külvilágtól, van egy gyilkos, aki köztük él, és nem tudják, ki lesz a következő áldozat. Tetszett, de túl rövidnek tartottam, a végén már sejtettem ki a gyilkos, de ettől függetlenül élveztem. Jó lett volna, ha kicsit elhúzza még a történet végét.
Berényi Rózsa véleménye:
Jó kisregény.4 gyanúsított,1 rendőr és a szállásadó házaspár.Christihez híven jól felépített történet,és a végéig mindenki gyanús.Most nem találtam el,hogy ki a gyilkos.A "teljesen bolond szegény pára" megjátszott rendőrként nagyon is logikusan,okosan viselkedett.
K. Alexandra véleménye:
Imádom Agatha Christiet, főleg az olyan történeteit, amelyek rövidek, de ugyanakkor izgalmasak is. Ismét hozta a tőle megszokott titokzatosságot, folyamatos feszültséget. Nem hagyja, hogy az olvasó figyelme egy percre is lankadjon, és persze csak az utolsó pár oldalon jössz rá, hogy ki is lehet a gyilkos.
Szokol Enikő véleménye:
Nagyon tetszett!! Izgalmas volt és fordulatos, egy este alatt olvastam el, nem tudtam letenni, Nagyon szeretem Agatha Christie műveit, már csak Az egérfogó című darabot, ami a könyv alapján készült, kell elcsípnem egyszer hogy teljes legyen a kép. :)
Matók Szilvia véleménye:
Ezt az Agatha Christie művet nagyon sokára olvastam most el, mert későn jelent meg - akkor még nem, amikor gyerekkoromban a sok Christie-krimit olvastam. Pedig ebből írta később az azóta is színpadon lévő Az egérfogó című kasszasikerét. Hát - így utólag - azért könnyű volt kitalálom, hogy ki a gyilkos, a Sittaford rejtély és a Karácsonyi puding című regények motívumai alapján...
Gabriella Korsós véleménye:
Ez volt az első Agatha Christie könyvem, igazából kicsit féltem tőle. Nővérem nagyon szereti, sok könyvünk van tőle otthon, de mégis féltem nekiállni, mert hát mi lesz ha nem tetszik. De szerencsére alaptalan volt a félelmem, nagyon érdekes kis történet volt, azt hiszem ezek után "kényetelen" leszek a többi művét is végigrágni, találtam egy új írót, akit szeretek
Hroch Nelli véleménye:
Nagyon érdekes izgalmas kisregény, különleges, váratlan fordulatokkal. Nem tudtam letenni, pár óra alatt kiolvastam. A zárt környezetben mindenki gyanús, csak épp a valós gyilkos nem. Agatha Christie mindig meg tudja lepni olvasóit, nem hiába avatták a krimi királynőjének.
Tímár Judit véleménye:
Izgalmas, könnyed de mégis hátborzongató. Kiváló olvasmány magányos estékre. A Három vakegér című Agatha Christie mű elolvasása után,ha valaki eddig még nem ismerte az írónő munkáit,biztosan kedvet kap további műveihez is.
Trauzál Andrea véleménye:
Londonban gyilkosság történik: megfojtanak egy idős nőt. A rendőrségnek annyit tud csak, hogy a kérdéses helyen és időpontban láttak egy gyanúsan viselkedő férfit.
Egy Isten háta mögötti helyen Molly és Giles Davis megörököl egy rég udvarházat, és úgy döntenek, fogadót nyitnak. Hirdetéseket adnak fel, és mire észbe kapnak, már érkeznek is a vendégek: egy walesi fiatalember, egy, a kákán is csomót kereső asszony, egy titokzatoskodó őrnagy és egy különc külföldi.
Közben vihar támad, és az egész panziót elzárja a világ elől. Egyszer csak megcsörren a telefon. A berkshire-i rendőrkapitányság főfelügyelője közli Mollyval, hogy elküldte hozzájuk Trotter őrmestert. Az asszony tájékoztatja, hogy lehetetlenség eljutni hozzájuk, de a felügyelő megnyugtatja, hogy küldötte biztonságban oda fog érni. Mikor a rendőr megérkezik, közli a döbbent lakókkal, hogy a londoni gyilkosság elkövetője a fogadóba tart – hacsak nincs máris ott –, és újabb gyilkosságra készül. Hitetlenkedve hallgatják, de amikor egyiküket holtan találják, már nem tudják, megbízhatnak-e egymásban.

Agatha Christie e remekének alapja a Three Blind Mice című rádiójáték, mely Mária királynő 80. születésnapjára íródott.

Anno tíz éve olvastam el először, és már akkor nagyon megtetszett ez a csavaros, a figyelmet végig fenntartó történet. A karakterek egyediek, a helyszín tökéletes. Szeretem az ilyen elzárt helyen történő krimiket, amikor adott a létszám, és csak a jelekre kell figyelni. Most, így újra olvasva számos dolgot felfedeztem, amiket korábban nem, vagy már elfelejtettem. Igaz, az elmúlt évek alatt rengeteg könyv megfordult a kezemben, és talán az összpontosításom is fejlődött. Persze, a gyilkos olyan személy benne, akit nem lehet elfelejteni, így a megoldás ismeretében is máshogy viszonyul az ember a könyvhöz.