ADATLAP
A magyar Iron Lady
......
Pintér Gabriella véleménye:
Igazi példakép számomra Hosszú Katinka, lenyűgözően tehetséges! Nagyon őszintén ír a kudarcokról és a férjével való közös útjukról is, akinek nagyon sok mindent köszönhet és nélküle lehet nem tartana most ott, ahol jelenleg tart.. Remek párosnak tartom őket és remélem még sokáig kitart ez a lendület, mert ha van ember akinek ekkora kitartása van, az bizony Ő!
Szalai Adél véleménye:
Lenyűgöző, utánozhatatlan tehetség, szorgos mindennapi munka, kitartás, és egy remek páros eredményei, kudarcai, sikerei. Egy ország ill. világ példaképe Katinka, aki beírta magát az úszás történelmébe. Minden elismerésem, csak így tovább....
Bacskó Barbara véleménye:
Nagyon egyszerűen: imádtam. Inspiráló, izgalmas, megrendítő. Sportoló, nő, ember - mindenbe betekintést kaphatunk. Csupaszra vetkőzik előttünk a lelke. Nem véletlenül tart ott, ahol. Mindenkinek ajánlom!
Tóth Tamara véleménye:
"Amióta először, 2008-ban Katinkával találkoztam, az első sorból nézhettem, ahogy világ- és Európa-bajnoki címeket nyer, megdönt 11 világrekordot. A túláradó érzelmek, a büszkeség, az izgalom, az ámulat ezeken a versenyeken olyami, amit egyszerűen nem tudok szavakba önteni. Még akkor is elakad a szavam, elérzékenyülök, amikor felvételről újra látom őket. De ezek a sikerek meg sem közelítik azt a Katinka által véghezvitt, leginkább lélegzetelállító változást, amit volt szerencsém végigközvetíteni. Az átalakulás, ami a 2012-es londoni olimpia és a 2013-as barcelonai világbajnokság között történt, az egyik leglenyűgözőbb, leginspirálóbb volt aminek valaha tanúja lehettem.

Azt gondoljátok, elfogult vagyok, de a helyzetről való véleményemnek semmi köze az eredményekhez vagy a személyes érintettségemhez. Ez a sportoló hozzáállását tükrözi, mielőtt a verseny egyáltalán elkezdődik.
nagyon tetszett
P. Nilla véleménye:
Csak úgy faltam Katinka sorait. Izgalmas így kívülállóként értesülni arról, hogy mi megy végbe egy olimpiai sportolóban. Mindez humorosan ér irodalmi stílusban megírva, nem a szokványos sokszor körbefutjuk ugyanazt a témát módszerrel.
Tóth Tímea Angéla véleménye:
Hihetetlen jó könyv! Kitartás, határok leküzdése, elszántság minden benne van. Katinka nekem is erőt adott, és a saját kis világomban én is Iron Lady akarok lenni! Minden tiszteletem az övé(ké)!
Berlinger Natasa véleménye:
Jól felépített és jól szerkesztett könyv: a londoni olimpia 4. helyétől, a mélyponttól indul, majd a múlt, az előzmények felidézése után elindul az úton, hogy 1 év múlva a csúcsra jusson. Mindig is szimpatikusnak tartottam Katinkát, figyelemmel követtem a róla szóló híreket, ezért előre tudtam a happy "end"-ről. De azt egyáltalán nem tudhattam, hogy mit gondol és érez. Amikor néztem a kivonuló úszókat egy-egy világversenyen, az jutott eszembe, hogy ebben a helyzetben én mennyire félnék, izgulnék, nem lenne erő a lábamban, de ők milyen nyugodtak, végül is erre készültek, rengetegszer versenyeztek már, talán még pszichológus is segít nekik. Aztán a könyvből kiderült, mennyire nem így van. És újra igazolódott - hiába tűnik közhelynek - hogy minden fejben dől el. Olyan ismerősek voltak a mondatai (feladjam, folytassam, van-e az egésznek értelme), még az angol nyelvről leírtakban is magamra ismertem.

Köszönet Katinkának az őszinteségéért, hogy megosztotta a vívódásait, nem hallgatta el a hibáit, és ami különösen szimpatikus, hogy nem szidott vagy okolt másokat. És hogy utat mutatott.
Károlyi Olga véleménye:
Fantasztikus könyv! Sok pozitívumot olvastam róla, ezért nagyon vártam már, hogy elolvassam. Nem tudtam letenni, egyszerre szórakoztató, motiváló és bár tisztában voltam az elért eredményeivel, mégis izgultam érte :) Egy motivációs könyv, nagyon jó példa arra, hogy nem szabad feladni az álmainkat.
Cséri Krisztián véleménye:
Nagyon sokat vártam erre a könyvre, de megérte. nem nagyon lehet letenni. Nem önéletrajz meg hasonlók, inkább motivációs könyv, tetszik ahogy minden mozzanatot leír egy-egy verseny vagy edzés előtt. Lehetett volna hosszabb is, olvastam volna még sokáig. De biztos lesz valami folytatás. Csak így tovább :)
ui.: Cseréljétek le már ezt a borítót, nem tudom hogy került ide. köszi
Horváth Krisztina véleménye:
Katinka ezt a könyvét nem kifejezetten önéletrajzinak szánta, hanem motivációsnak is. Túl azon, hogy bepillantást nyerhetünk általa, hogyan készül fel egy-egy versenyre, mi áll egy verseny hátterében, mit él át közben, próbál pozitív gondolkodásra sarkallni, ösztönözni, s ehhez minden egyes fejezetének élére valamely híres ember egy inspiráló gondolatát idézi.
Horváth Krisztina véleménye:
Katinka ezt a könyvét nem kifejezetten önéletrajzinak szánta, hanem motivációsnak is. Túl azon, hogy bepillantást nyerhetünk általa, hogyan készül fel egy-egy versenyre, mi áll egy verseny hátterében, mit él át közben, próbál pozitív gondolkodásra sarkallni, ösztönözni, s ehhez minden egyes fejezetének élére valamely híres ember egy inspiráló gondolatát idézi.
Benkő Mónika véleménye:
Mindig amikor nincs kedvem edzeni végiggondolim, mit olvastam Katinka könyvében. Erőt ad ahhoz, hogy feláljak és rászánjam a napomból azta a fél egy órát az egészségemre. csodálom a kitartását, tisztelem a küzdeni akarását. Úgy érzem jól sikerült könyv, bár egyetlen egy trágár szó, egyetlen nemiéggel kapcsolatos gondolat sincs benne, hacsak az a határtalan szeretet nem az, amit az iránt az ember iránt érez, aki mindig mellette volt. Mindenkinek ajánlom, aki úgy érzi elfogyott a lendülete...
Anikó Csernus véleménye:
Pár éve olvastam Székely Éva Sírni csak a győztesnek szabad című könyvét, ez a könyv hasonlóan kellemes meglepetés volt. Habár néha féltem, hogy nem fogom érteni, mert nincs túl sok olimpiai és egyéb sport lexikális tudásom, nagyszerűen belecsempészte Katinka, hogy mikor-hol-mi történt. Külön tetszett, hogy minden fejezet elején pár szavas kedvcsinálót írt. Kívülről mindig olyan érzés, hogy egy élsportoló megteszi, amit csak tud, érdekes volt látni, hogy tényleg mennyi munka van mögötte. Én akkor is büszke vagyok a bajai "kislányra", ha "csak" negyedik lett Londonban! Nekem is rengeteg motivációt adott a könyv!
Kovács Ildikó véleménye:
Tetszett a könyv, de nem ad mindenre választ. Nagyon jól átérezhető volt az egész, főleg számomra, mert én is úszom. Persze pont ezért tudom, hogy nincs minden benne a könyvben. Ettől függetlenül, a kitartása példaértékű. Erősen biztat arra, hogy sose add fel az álmaidat, és küzdj értük. Nem lehet mindig nyerni, ezt egy sportoló nagyon is jól tudja, és azt is, hogy a veszteségből, versegéből tud felállni, tanulni és újraküzdeni. Az út a lényeg, nem a cél! :)
Dóka Henrietta véleménye:
Régóta kedvenc sportolóim közé tartozott Katinka, így mikor hallottam, hogy könyve jelenik meg, már tudtam ez lesz a tökéletes karácsonyi ajándék. És valóban nem okozott csalódást, élmény volt olvasni és végigkövetni, hogy milyen küzdelmek árán jutott el a világ élvonalába.
Bálint Réka véleménye:
Szuper egy fiatal, magyar és sikeres sportolóról olvasni. A karrierje és a magánélete is példátlan, de rájuk valahogy nem lehet irigykedni. Nagyon élveztem a könyvet, alig bírtam letenni.
Szabó Krisztián véleménye:
Nagyon jó kis könyv volt, könnyed, jó kis hétvégi kikapcsolódás.