ADATLAP
Háromszor hajnalban
Három történet, három epizód egy szálloda halljában. Titkok és érzelmek, féltett gondolatok és sejtelmes vallomások Baricco legújabb könyvében. A történet két emberről, egy férfiról és egy nőről szól, akik három alkalommal találkoznak, de találkozásuk mégis mindig egyetlen, az első és az utolsó is egyben - tájékoztatja a gyanútlan olvasót a szerző.
Ahogy a Mr. Gwyn, úgy e könyv főszereplői is azzal a dilemmával szembesülnek, hogy folytassák-e tovább megszokott életüket, vagy vállalják-e az újrakezdés kockázatát. És nemcsak az előző kötet, hanem a Háromszor hajnalban szereplőinek élete is titkokat rejteget; történetük egy krimi izgalmasságát kínálja. És mire a hajnal reggelbe fordul, valamennyi titokra fény derül....
Baracskai Anikó véleménye:
Izgalmas volt a könyv. A három különböző történet olyan elegánsan kapcsolódott egymáshoz, amit nehezen képzeltem volna el az elején. Kevés volt a leírás, de a monológok nagyon szépen fel voltak építve, különösebb kommentár nélkül érthetőek voltak. Igazi kellemes csalódás volt ez könyv - és akár egy nap alatt elolvasható.
I Luca véleménye:
Baricco írásai számomra "erőleves a léleknek". Olyan mint egy kellemes, hűs fuvallat a nyári hőségben, az első napsugár tavasszal, a hó szikrázó ragyogása, a Balaton megpillantása. Kis borzongás fut át rajtam, mosolygok kívül és belül. Jó érzés olvasni, megnyugtató mint egy puha takaró. Ez a könyv sem okozott csalódást! 1 nő, 1 férfi és három hajnali találkozás története ez, mely akár meg is történhetett volna..., de mégsem....
Horváthné Gy. Szabina véleménye:
Érdekes, elgondolkodtató történetek önmagukban is, illetve a karaktereket tekintve is. A három történetben ugyanis egy férfi és egy nő találkozik, életük megbolondított időrendjében.
A különböző történetekben először mindketten felnőttek, másodszor a férfi 60-on felüli, a nő 17, harmadszor a nő 56, a férfi 13. A karakterek mesélnek egymásnak az adott életszakaszukról, így a végére összeáll mindkettejük élettörténete. Érdekes, hogy a szereplők szempontjából megtalálható ez a folyamatosság, folytonosság, életük leír egy ívet, az életkorokból viszont az látszik, hogy nem haladhattak egymás mellett, hiába találkoztak.
Pántlik-Horváth Viktória véleménye:
Imádom az írót és imádom a könyveit. Régóta tervben van, hogy elolvassam ezt a könyvét is, továbbra sem kellett csalódnom. Rövid, mégis igazi élményt jelentett. Nagyon tetszettek a váratlan fordulatok, felismerni ugyanazokat a szereplőket életük más-más korszakában: döbbenetes hatása ez a könyvnek. Ajánlom mindenkinek, ahogyan a többi regényét is át írónak, igazán jól ír.
Varszegi Eszter véleménye:
Aki olvasta Mr Gwyn tortenetet, annak tobbet fog jelenteni ez a konyv. Kapcsolodik az elozo konyvhoz, de megsem. Onmagamban is egy elvezheto tortenet. Nekem kifejezetten tetszett az otlet, hogy Baricco megirta a kepzelet beli regenyt es elkeszult a Haromszor Hajnalban. A konyv huen tukrozi Baricco stilusat, magaval ragado iras, de mint altalaban minden Baricco konyvnel, itt is ugyan azt ereztem. Miert kell, hogy maris veget erjen?