ADATLAP
Frozen Heat – Dermesztő hőség
A New York-i rendőrség gyilkossági nyomozója, Nikki Heat egy azonosítatlan, halálra késelt nőt talál legújabb gyilkossági helyszínén, akit egy bőröndbe tuszkolva hagytak Manhattan utcáin. Nikki teljesen megdöbben, mikor rájön, hogy ez a gyilkosság saját édesanyja megoldatlan halálához köthető. Oldalán szerelmével és partnerével, a menő újságíró Jameson Rookal, Heat mindent megtesz, hogy megoldja a bőröndbe rejtett holttest ügyét, miközben anyja rejtélyes múltjával is szembe kell néznie.

Miközben folyamatos veszéllyel néz szembe, ahogy valaki az ő életére is tör, Nikki fájdalmas családi titkokra derít fényt, felfedi anyja titkos életét, és saját múltját is újra kell értékelnie. Küldetése Manhattan sikátoraiból Párizs sugárútjaira vezérli Nikkit és Rookot, hogy elkapjanak egy könyörtelen gyilkost. De vajon most, hogy édesanyja esete váratlanul is előtérbe került, képes lesz-e Nikki megoldani azt a sötét rejtélyt, ami már egy évtizede kísérti?...
Ling Edina véleménye:
A sorozatból több évadot is végignéztem, és igazán örültem annak idején, hogy kiadták a könyveket úgy, mint a sorozatban. Remek ötlet. Emellett jó/k a könyv/ek is. Érdekes krimi, egy kis humorral keveredve. Sorozatbeli emlékeimet felidézve a könyv egy kicsit más, de így jó, mert érdekesebb. Aztán most már várhatjuk a folytatást.
Fekete Flóra véleménye:
A sorozatot imádom, Rick Castle egy etalon pasi, Kate Beckett pedig egy intelligens, gyönyörű nő. Mindig is vágytam rá, hogy megjelenjenek a könyvek magyarul. Mindig megveszem. Ha a sorozathoz hasonlítom, akkor azt kell mondjam, nem olyan jó. De más könyvekhez viszonyítva megállja a helyét. Tetszett, hogy itt is előtérbe került Nikki anyjának az ügye. Ez az egyik kapocs a sorozat és a könyvek között. De a legfőbb kérdés: MIÉRT NEM ZÁRTÁK LE A SZTORIT A KÖNYV VÉGÉN?
Innen üzenem a Könyvmolyképzőnek: haladjanak azzal a fordítással, és kérem, ne csúsztassák el a megjelenéseket!
Végvári Edina véleménye:
Szeretem a tévésorozatot, és örültem, hogy a főszereplő író regényeit a "valóságban" is kézbe foghatom, elolvashatom. Mellesleg egészen korrekt krimiktől van szó. A Dermesztő hőség immár a negyedik a sorban, tele csavarokkal, ismerős, jól megírt karakterekkel, popkulturális- és sorozatbeli utalásokkal. (Az egyik kedvencem Malcolm és Reynolds nyomozók léte). Ezenkívül tetszik, ahogyan a regény bemutatja a nyomozói munka aprólékosságát, néha bizony sziszifuszi voltát.

Egyetlen - számomra - negatívum a történetben, hogy bár a gyilkos kézre kerül, de további súlyos kérdések nyitva maradnak - és várni kell a következő részre, hogy ezekre választ kapjunk...