ADATLAP
Angyalok nyelvén
Vajon eltűnődünk-e olykor, miféle misztérium bújhat meg mindennapjaink mögött? És mit gondolunk a túlvilágról? Az Angyalok nyelvén egy megrendítő, egyben lelkesítő utazás egy hétköznapi szemmel nem látható világba. LornaByrne-t kicsi kora óta angyalok veszik körül. Gyerekként úgy vélte, ez természetes, és mindenki tud ezekről a nem földi teremtményekről, melyek ott vannak az emberrel. A felnőttek szemében azonban Lorna furcsának tűnt, sőt, retardáltnak vélték. Ma már viszont a világ minden tájáról betegek és a legkülönfélébb problémákkal küzdők keresik fel, hogy gyógyulást, megnyugtató szavakat nyerjenek tőle. Különböző vallások tudósai is hozzá fordulnak tanácsért, útmutatásért. Képes lelkekkel és angyalokkal beszélgetni, és ahogy megosztja velünk a spirituális világról való bensőséges ismereteit, a remény és a szeretet üzenetét közvetíti mindannyiunk felé. Az Angyalok nyelvén Lorna lenyűgöző élettörténetét meséli el. Érzékletes leírásaiban megelevenedik a gyermekkor szegényes dublini városrésze, a munkakeresés viszontagságai, és álmai hercege is, akihez feleségül megy – vállalva a tragikus végkifejletet. Lorna története révén különleges betekintést nyerhetünk az angyali segítségbe, melyben részesülünk, mindig, minden pillanatban. Ahogy ő fogalmaz: „Csak kérni kell, ennyi az egész!"...
Gy.né T. Anikó véleménye:
Nagyon elgondolkodtató könyv, az biztos…. Életrajzi regény, tele spirituális jelenségekkel… igazán nem is tudom… hihető is meg nem is. Többször is elkezdtem olvasni, elég lassan haladtam, számomra nem könnyen emészthető volt.
Balazs Diana véleménye:
Én magam is hiszek az angyalokban, a lélekvándorlásban és hogy a dolgok okkal történnek, de ez a könyv számomra túl tömény volt, ráadásul az első pár fejezetután elvesztette a hitelét, szkeptikusan is álltam hozzá és már csak unottan "daráltam" végig.
Először is az angyalok soha nem kérnek! Talán az írónőtől igen, mert neki ez a sorsfeladata, de szerintem, akkor sem ilyen formában, ahogyan ő leírja, ráadásul a könyv azt sugallja a hétköznapi embereknek, hogy az angyalok azért "vannak", hogy mögöttünk álljanak és súgják mit csináljunk. Nem! Az angyalokkal kapcsolatba léphetünk, akkor látják, hogy nyitottak vagyunk rájuk, kérhetünk és ők irányt mutatnak, jeleket adnak, amit vagy észreveszünk, vagy nem. De soha nem mondják meg konkrétan, hogy mit csináljunk, vagy hogy mi lesz. Nem jövendőmondók.
A másik, amiért csalódtam a könyvben és szkeptikussá váltam az azok a történések, amikor az írónő megakadályozott pl. 1-1 balesetet, vagy szörnyű történést. Ez más valaki sorsának a megváltoztatása, és ha akkor pl. nem hal meg az illető, mert ő beleavatkozott, akkor majd máskor megtörténik a tragédia, de mindenképpen megtörténik. Mindenkinek meg van írva a saját sorsa és a vége is, és senki nem változtathatja meg (ahogy joga sincs egyébként hozzá).
A harmadik, amit még megemlítenék, hogy jó dolog, ha ilyen ajándékot ad a sors, hogy másokon segíthet az írónő, de úgy gondolom nem azért, hogy meggazdagodjon belőle. Aki segít, segíthet az ingyen tegye, ne bestseller könyvvel.
Sziács Viola véleménye:
A legérdekesebb talán az volt, amilyen hatást a könyv gyakorolt rám: megnyugtató volt olvasni - annak ellenére, hogy egy másik kötetében a szerző teljesen máshogy ír le egy az életében fontos eseményt. Ettől kicsit hiteltelennek éreztem, de mivel olvasmányos, és annyira nem is áll messze a saját meggyőződésemtől, tetszett.
Szeretném hinni, hogy legalább egy egész kicsi valóságalapja van annak, amit írt. :)
Molnárné Szabó Zsuzsanna Babi véleménye:
Ez egy valóban misztikus könyv. Angyalokat látni, beszélgetni velük, segítségül hívni őket, tanácsot kérni tőlük, semmiképpen nem hétköznapi dolog. A történet nem kitalált sztori, hanem egy ma is köztünk élő ember életét mutatja be. Gyermekkora óta folyamatosan tartja velük a sokszor kézzel fogható kapcsolatot, ami nagyon sokunk számára hihetetlennek tűnik. De a könyv olvasása közben sokszor szembesülhet azzal az olvasó, hogy igen csak mélyen elgondoltató, amiket leír. Azt gondolom, ez az a könyv, amit nagyon tudnék ajánlani rossz kedv, elkeseredettség, csalódottság esetén. Vigyázat! Aki el kezdi olvasni, készüljön fel arra, hogy amíg a végére nem ér, nagyon nehezen fogja tudni a könyvet letenni. Irigylem azokat az olvasókat, akik nem rég személyesen találkozhattak az írónővel budapesti látogatása során.
Anikó Csernus véleménye:
Misztikus kategóriába tettem a könyvet, de az írónő számára az angyalok jelenléte nem misztikus, hanem inkább természetes. A legnagyobb tanulság számomra az, hogy bármilyen jó megtörténhet, ha van az embernek hite. Mindegy, hogy pozitív gondolkodásnak hívjuk, a gondolatok teremtő erejének vagy valami felsőbb, nálunk nagyobb dologban lévő hit, a fontos, hogy merjünk remélni. Én például azt is hiszem, hogy egy-egy könyv nem véletlenül kerül hozzánk, pont akkor, amikor kell.